• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 13 °C

Aliağalı Direnişçiler Saldırıyı Kınadı

Aliağalı Direnişçiler Saldırıyı Kınadı
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa Belediyesi’nden MHP'li Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından işten çıkarılan ve 27 gündür direnişlerini sürdüren işçilere Pazar günü saldırı gerçekleşti. Günlerdir ekmek kavgası veren 104 işçi arkadaşlarına yapılan saldırı

Aliağa Belediye Emekçileri Çirkin Saldırıyı Kınadı

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa Belediyesi’nden MHP'li Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından işten çıkarılan ve 27 gündür direnişlerini sürdüren işçilere Pazar günü saldırı gerçekleşti. Günlerdir ekmek kavgası veren 104 işçi arkadaşlarına yapılan saldırıyı kınamak amacıyla bugün basın açıklaması yaptı.

İşçiler adına açıklama yapan Şennur Yüksel Bal, Aliağa Belediyesi'nde işten çıkarılan emekçilerden Turabi Karanfil ve Ulaş Coşkun’un gece saat 01.00 civarında saldırıya uğradıklarını belirterek  daha önce direnişe destek veren gençlere karşı jiletli saldırıyı gerçekleştiren kişinin de aynı şahıs olduğuna değindi. Bahsi geçen saldırganın belli kişiler tarafından azmettirildiğini öne süren Bal, “ Her türlü demokratik eylemi bir kaç eli sopalı serseriyle yıldırmaya, bastırmaya çalışan odakları da biliyoruz. Demokrasiden, emekten, yana mücadeleye karşı olanları da biliyoruz. Aliağa halkı ve söz konusu odaklar şunu iyi bilmelidir ki; Bu günden sonra direnişte olan arkadaşlarımızdan herhangi birine karşı yapılacak her türlü saldırının sorumlularını ve odaklarını halkımızla paylaşacağız” dedi.

Konuşmasına devam eden Bal belediye binasını "koruyan" çevik kuvvet güçlerinin ekmeğine, onuruna, geleceğine sahip çıkmaya çalışan emekçilere saldıran sorumluları bulup adalet önüne çıkarmaları gerektiği vurgusunu yaptı. Tahrik edilmek istendiklerini ancak provakasyona gelmeyeceklerini belirten Bal “Biz ekmeğimizin, işimizin, çocuklarımızın geleceğinin derdindeyiz. Bu tür provakasyonlara ve faşizan baskılara boyun eğmeyeceğimizi, direnişimizi gölgeleyemeyeceğini kamuoyunun dikkatine sunuyoruz” dedikten sonra sözlerini konuşmasını "Yaşasın İşçilerin Birliği ve sınıf dayanışması” sözleri ile noktaladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78