• BIST 9101.45
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İzmir 22 °C

İzmir'e dev yatırım müjdesi...

İzmir'e dev yatırım müjdesi...
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi
ORKİDE’DEN İZMİR’E DEV YATIRIM MÜJDESİ
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi
Orkide Yağ markasıyla sektörün zirvesine yerleşen Küçükbay Yağ Sanayi A.Ş., İzmir’de Avrupa’nın sayılı entegre yağ tesisleri arasında yer alacak dev bir yatırıma hazırlandığının müjdesini verdi.
 
Avrupa’nın en büyük entegre yağ tesisleri arasında yer alan Orkide Tekirdağ Fabrikası’nı bu yılın ilk aylarında faaliyete geçiren Küçükbay A.Ş.’de, yatırım heyecanı hız kesmiyor.
 
Küçükbay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, İzmir’de, yine Avrupa’daki sayılı yağ tesisleri arasında gösterilecek yeni bir yatırıma hazırlandıklarının müjdesini verdi. Bu yatırım için Çandarlı’daki Kuzey Ege Limanı ihalesinin gerçekleşmesini beklediklerini belirten Ahmet Küçükbay, “Güzel kentimizde yepyeni bir yatırımı gerçekleştirecek olmanın heyecanı içerisindeyiz. Kentin ortasında kalan ve üretim sahası olarak çok lüks hale gelen Bornova’daki 40 dönümlük fabrika sahası daha işlevsel olarak değerlendirilmeye müsait. Bu nedenle İzmir’in farklı bir bölgesinde yeni bir tesisin yapılandırılması ihtiyacı doğuyor. Tesisimizin kurulması için Çandarlı’daki yeni liman sahasına yakın bölgeyi ya da Kemalpaşa Akalan’daki 120 dönümlük depolama, dolum tesislerimizin de içinde olduğu bölgeyi düşünüyoruz. Çandarlı Kuzey Ege Limanı’nın kısa zamanda devreye sokulmasını beklemekteyiz. Eğer oradaki belirsizlik uzarsa Kemalpaşa Akalan’daki yerimizi gündeme alacağız” şeklinde konuştu.

Geçen yıl 1.4 milyar TL’lik ciro gerçekleştirdiklerini bu yıl ise bu rakamın çok daha üzerine çıkmayı hedeflediklerini ifade eden Küçükbay, İzmir’de kuracakları tesis ile gerek üretimde ve istihdamda gerekse ihracatta önemli artış kaydetmeyi hedeflediklerini söyledi. Aynı zamanda Etiyopya İzmir Fahri Konsolosu olan Ahmet Küçükbay, Etiyopya ile olan ticari işbirliklerini artırmayı ve burada da bir yağ tesisi kurmayı planladıklarını kaydetti. 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78