• BIST 9079.97
  • Altın 2308.924
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.0934
  • İzmir 22 °C

Adnan SAKA, Aliağa TEŞVİK İstiyor

Adnan SAKA, Aliağa TEŞVİK İstiyor
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Adnan Saka: Aliağa 40 yılda dev bir sanayi, ticaret ve liman kentine dönüştü Ege Bölgesi’nin 100 sanayi kuruluşu arasında ilk onda Aliağa’da faaliyet gösteren 5, ilk yüzde ise 11 şirketin yer alması Aliağa’nın Ege Bölgesi’ndeki eko

Ege Bölgesi’nin en büyük 100 listesinde Aliağa zirvede

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Adnan Saka: Aliağa 40 yılda dev bir sanayi, ticaret ve liman kentine dönüştü Ege Bölgesi’nin 100 sanayi kuruluşu arasında ilk onda Aliağa’da faaliyet gösteren 5, ilk yüzde ise 11 şirketin yer alması Aliağa’nın Ege Bölgesi’ndeki ekonomik önemini bir kez daha gösterdi.

Açıklanan liste hakkında değerlendirmede bulunan Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Mesleki Eğitim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Türkiye’nin en önemli ve stratejik sanayi kenti Aliağa’nın 40 yılda dev bir sanayi, ticaret ve liman kentine dönüştüğünü belirtti.

Aliağa’nın Türkiye ve bölge ekonomisine katkısı her yıl katlanarak artıyor

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, “Aliağa mevcut potansiyeli ile Ege Bölgesi ve Türkiye için hayati öneme sahip bir konumda yer almaktadır. Bölgemizdeki TÜPRAŞ ve PETKİM başta olmak üzere Petrol ve Petro kimya endüstrisi, enerji üretimindeki payı ve ulusal enerji kapasitesine katkısı, Demir Çelik Sektöründeki öncülüğü, Gemi Söküm, Kâğıt ve Gübre sektörlerindeki yatırımlar, Liman ve denizcilik yatırımları, 10 milyon m2 alan üzerine kuru olan Türkiye’nin bir seferde yapılan en büyük ve en modern OSB’si ALOSBİ ile Aliağa dev bir sanayi ve ticaret kentidir. Öte yandan SOCAR’ın Petlim ve Star Rafinerisi ile milyarlarca dolarlık liman ve sanayi yatırımları mevcut. Aliağa’nın Türkiye ve bölge ekonomisine katkısı her yıl katlanarak artıyor” dedi.

Planlı Sanayileşme

Başkan Saka, kentteki sürekli artan ivmenin geleceğe etkisi ile ilgili de konuşarak, “Aliağa Ticaret Odası olarak kentin vizyonunun belirlenmesine ve gelecek 50 yılının iyi bir şekilde planlanmasına önem veriyoruz. Bugünkü potansiyel, gelecekte bölgemizde hangi sektörlerin üretim, gelişim, ihracat ve istihdam dinamiği olabileceğinin işaretlerini de vermektedir. Bu noktada önemli olan sanayileşmeyi planlı ve bölge-ülke ihtiyaçları doğrultusunda, sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde yapabilmektir. Biz Aliağa’nın gelecekte de temiz, yaşanabilir, kaliteli bir sanayi ve ticaret kenti olabilmesi için çaba gösteriyoruz. Ege’nin en büyükleri arasında yer alan; üretimleri, satışları ve istihdamlarıyla her zaman gurur duyduğumuz bu kuruluşlarımızı kutluyoruz” diye konuştu.

Teşvik Gerekli

Aliağa'nın İzmir'in gelişmesine ve ülke ekonomisine bu denli katkı sağlamasının göz ardı edilemeyeceğini belirten Başkan Saka, limanları, lojistik üstünlüğü, enerji kaynaklarına yakınlığı ve daha birçok ticari ve stratejik avantajları bulunan bölgemizin yatırımlar konusunda önünün açılması ve teşviklerin yatırımcılar için daha faal ortaya koyulması gerektiğini vurguladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78