• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • İzmir 21 °C

Sokak Hayvanlarına BİR KAP SU

Sokak Hayvanlarına BİR KAP SU
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği (ASKOD), TC İzmir Valiliği Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Hülya Alpgiray yaz aylarında su bulmakta zorlanan sokak hayvanları için vatandaşlara bir kap su çağrısında bulundu.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN BİR KAP SU

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği (ASKOD), TC İzmir Valiliği Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Hülya Alpgiray yaz aylarında su bulmakta zorlanan sokak hayvanları için vatandaşlara bir kap su çağrısında bulundu.

Alpgiray yaptığı açıklamada insanlar kadar hayvanların da suya muhtaç olduğunu unutulmaması gerektiğini, sokakta yaşayan insan dostları hayvanlar için vatandaşları duyarlı olması gerektiğini vurguladı. Alpgiray konuşmasını şöyle sürdürdü: "Aliağa'da ki parklara konan otomatik su kaplarını kontrol ediniz. Çalışmayanları Belediye Park ve Bahçe İşlerine bildiriniz. Sokaklarda hayatlarını sürdürmeye çalışan kedi ve köpek gibi insanların dört ayaklı dostları, sıcakların başlamasıyla birlikte, yaşam için olmazsa olmaz faktörlerin başında gelen suya hasretler. Merhamet sahiplerinin yaşam alanlarında kıyı köşelere bıraktıkları su kapları yetersiz kalmaktadır. Susadıklarını dile getiremeyen hayvanları çaresizliğe terk etmemek adına tüm duyarlı halkımızı sokakların uygun yerlerine bir kap temiz su koyup her gün sularını tazelemelerini rica ediyoruz.

Su hayattır. Birçok sokak hayvanı su bulamadığı için ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya kalır. Su, hayvanın hem sağlığı hem de temizliğine devam edebilmesi için gereklidir. Tükürüğü ile kendini temizleyecek kadar su içememiş olan bir kedi kendini temizlemekten uzak durur. Oysa ki kediler antiseptik madde içeren tükürüğü ile kendilerini temizleyerek aslında mikroplara karşı vücutlarını devamlı olarak korurlar. Sokak kedileri için büyük hazır pet su kaplarından birini keserek bir su kabı yapabilirsiniz. Daha sonra su kabını sokağın uygun bir yerine (çöplüğe ya da arabaların sıkça park ettiği bir mekana değil) koyabilirsiniz. Su kabının her gün taze su ile dolu olmasını sağlayabilirsiniz. Bu arada su kabının kirli ya da pis olması halinde ya kabı temizlemeyi ya da yeni bir kap ile değiştirmeyi ihmal etmemelisiniz" diyerek sözlerine son verdi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78