• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 17 °C

Zorlu Enerji Aliağa Şirketine Tasfiye

Zorlu Enerji Aliağa Şirketine Tasfiye
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ İzmir’in Aliağa İlçesinde Doğalgaz Çevrim Santralı Kurmak için Şirket kuran Zorlu Holding, bu şirketini tasfiye etme kararı aldı. Yatırım, holdingin Enerji grubu şirketi üzerinden devam edecek

ZORLU ENERJİ, ALİAĞA ŞİRKETİNİ TASFİYE ETTİ

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ İzmir’in Aliağa İlçesinde Doğalgaz Çevrim Santralı Kurmak için Şirket kuran Zorlu Holding, bu şirketini tasfiye etme kararı aldı. Yatırım, holdingin Enerji grubu şirketi üzerinden devam edecek

Zorlu Holding Bünyesindeki Zorlu Enerji, Aliağa’da yapmayı planladığı doğalgaz çevrim elektrik santralı için kurduğu “Zorlu Aliağa Enerji Üretim Anonim Şirketi”ni tasfiye etme kararı aldı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’ndan (EPDK) ön lisans alınan yatırım Zorlu Enerji üzerinden sürecek.

ALİAĞA’YA KURULACAK ÇEVRİM SANTRALI

Türkiye’nin enerji üretim, depolama ve dağıtım üssüne dönüşen İzmir’in Aliağa ilçesinde yeni bir doğalgaz çevrim enerji santralı kurmak isteyen Zorlu Holding ilginç bir karara imza atarak yatırım için kurduğu şirketi kapatma kararı aldı. Şirket, aldığı kararı Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi.

Zorlu Grubu, Türkiye`nin çeşitli bölgelerinde ikisi doğalgaza dayalı ikisi de ithal kömüre dayalı dört yeni elektrik üretim santrali kurmak için 31 Temmuz 2013’de Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) ön lisans başvurusunda bulundu.

LİSANS BAŞVURUSU DEVAM EDECEK

Zorlu Enerji, 21 Kasım 2013 tarihinde yeni enerji santralleri kurmak üzere 4 yeni şirket kurdu. Bu kapsamda Aliağa’ya yapılacak 1.150 MW Kurulu gücündeki santral yatırımı için 50 bin TL sermaye ile Zorlu Aliağa Enerji Üretim Anonim Şirketi kuruldu. EPDK’dan Önlisans da alan şirketin, yatırımına başlamadan Haziran 2014’de tasfiye edilmesine karar verildi. Ancak Zorlu Holding’in Enerji grubu şirketi Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş’den yapılan açıklamada “Gerçekleştirilmesi planlanan santral yatırımları için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na yaptığımız önlisans başvuruları geçerliliğini koruyacak olup, söz konusu üç lisans başvurusu Zorlu Enerji üzerinden devam edecektir.” Denildi.

ENERJİ ÜSSÜ ALİAĞA

İzmir’in Aliağa ilçesi, son yıllarda adeta Türkiye’nin enerji üssüne dönüştü. Enerji üretim, depolama ve dağıtım yatırımlarıyla Türkiye’nin stratejik bir bölgesine dönüşen Aliağa’da son olarak İzmir Demir Çelik tarafından Termik santral kuruldu. Zorlu Holding,  ENKA ve Çakmaktepe’den sonra 3. Doğalgaz çevrim santralını Aliağa’ya kurmak istiyor. Şirketin bu kararında Aliağa’da dünyanın en büyük sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) terminallerinden biri olan Egegaz’ın bulunmasının etkili olduğu belirtiliyor.

ZORLU ENERJİ, YATIRIMLARINI SÜRDÜRÜYOR

Zorlu Enerji A.Ş, halen Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki 5 Doğalgaz Santralı, 7 Hidroelektrik Santralı, 1, Jeotermal Santralı ve 1 Rüzgâr Santralıyla enerji üretiminde 821 MW kurulu güce ulaştı. Şirket, yeni yatırımlara da hız veriyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) verilerine göre Mart 2014’de Türkiye’nin enerji kurulu gücü 64 bin 483 MW’a ulaştı. 2014’deki yeni yatırımların üretime başlamasıyla birlikte bu gücün 5 bin MW artarak 69 bin MW’a ulaşması bekleniyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78