• BIST 9524.59
  • Altın 2487.649
  • Dolar 32.4801
  • Euro 34.6771
  • İzmir 18 °C

Fitre ve Zekatlar Türk Hava Kurumuna

Fitre ve Zekatlar Türk Hava Kurumuna
FİTRE VE ZEKATLAR TÜRK HAVA KURUMUNA Türk Hava Kurumu Aliağa Şube Başkanı Sevil Köse, yaptığı yazılı açıklamada kurumun yardım toplama faaliyetlerinin bu yılda gönüllülük esasına göre yapılacağını söyledi. Ramazan ayının tüm Aliağalılara ve İslam ale

FİTRE VE ZEKATLAR TÜRK  HAVA KURUMUNA

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Türk Hava Kurumu Aliağa Şube Başkanı Sevil Köse, yaptığı yazılı açıklamada kurumun yardım toplama faaliyetlerinin bu yılda gönüllülük esasına göre yapılacağını söyledi.

Ramazan ayının tüm Aliağalılara ve İslam alemine  barış, huzur, sağlık, mutluluk ve bereket getirmesini temenni eden Köse "Türk Hava Kurumu yardım toplama faaliyetlerini yasaların kendisine verdiği yetki doğrultusun da önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda gönüllülük esasına göre devam edecek. Her yıl olduğu gibi bu yılda tüm  köy ve mahalle muhtarlarına fitre-zekat  zarfı dağıtımının yapıldı, Fitre Zekat vermek isteyen vatandaşların muhtarlıklardan, genç kanatlardan, ayrıca zarfları THK şubesinden temin edilebileceğini veya yardımın bizzat şubeye yapılabilir" dedi.

Toplanan bağışların Eğitim faaliyetleri için kullanıldığını belirten Köse "Orman yangınlarına müdahalede, Hava Ambulans Uçak ve Helikopterleri ile yaralı ve organ nakli taşımacılığında,binlerce gence ücretsiz havacılık eğitimi vererek ülkemiz havacılığının gelişmesini sağlamakla beraber  2011 yılında kurulan Türkiye’nin ilk ve tek havacılık üniversitesi ile geleceğin uçak mühendislerini, pilotlarını, uzay adamlarını gökyüzüne kazandırmayı arzu ettiklerini, dolayısıyla toplanan yardımların THK Üniversitemize de katkısı olacak" dedi.

Türk Hava Kurumu Aliağa Şube Başkanı Sevil Köse kurumun yeni alınan  yangın söndürme helikopterleri ve uçakları ile Avrupa ve Asya’nın en güçlü yangın söndürme filosuna sahip olduğunu ve bunların halkın bağışlarıyla  olduğunu dikkat çekti.Yakın bir tarihte T.H.K. uçak fabrikamızın açılışını yapılarak ay yıldızlı THK amblemli uçaklarını semalarda görmenin mutluluğunu yaşayacaklarını ifade etti

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78