• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 17 °C

Foça’da, Denize Büyük Atlayış

Foça’da, Denize Büyük Atlayış
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Foça’da, tüm dünya ve ülkemizde eş zamanlı olarak, Sualtı Araştırmaları Derneği (SAD), Foça Yunus Araştırma Ekibi’nin teşvikiyle; ‘‘Denizler ve Nehirler’’
FOÇA’DA, DENİZE BÜYÜK ATLAYIŞ
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / 
Foça’da, tüm dünya ve ülkemizde eş zamanlı olarak, Sualtı Araştırmaları Derneği (SAD), Foça Yunus Araştırma Ekibi’nin teşvikiyle; ‘‘Denizler ve Nehirler’’ için ‘‘Denize Büyük Atlayış’’ etkinliği düzenlendi.
 
Mavi Bayrak’lı Foça Belediyesi Karakum Plajı Tesisleri’nde gerçekleşen etkinliğe katılan yaklaşık 100 kadar vatandaştan bazıları, ellerinde deniz, nehir ve çevre temizliğine olan duyarlılıklarını ifade eden pankartlar taşıdı.
 
“Büyük Atlama” Etkinliği
“Big Jump” yani “Büyük Atlama” etkinliği kapsamında, binlerce insan, özgür nehirler için, 2005 yılından bu yana Avrupa’nın birçok ülkesinde her Temmuz ayının ikinci Pazar günü aynı saatte nehirlere ve denizlere atlıyor.
Doğa Derneği öncülüğünde, ülkemizde son 3 yıldır olduğu gibi bu sene de, nehirleri yok eden yatırımlara tepki göstermek, nehirlerle tekrar bir araya gelmek ve nehirlerin yeniden özgür akmasına destek olmak için; 13 Temmuz 2014 Pazar günü, saat 16.00’da, dünyanın dört bir tarafından binlerce insanla aynı saatte nehirlere,  onların beslediği göllere ve denizlere atlandı.
‘Büyük Atlayış’ etkinliğinin yapılması ile; insanların suyla olan bağını yeniden kurmak ve suya olan sadakatlerini göstermeleri amaçlanıyor. Bu sebeple, bu yıl, Dicle’den Fırat’a, Alakır’dan Burdur Gölü’ne, Akdeniz’den Marmara’ya birçok noktadan nehirlere, göllere ve denizlere atlandı.
Etkinliğe katılanlar, bir yandan nehirlere yapılan müdahalelere dikkat çekerken, bir yandan da nehirlerin, göllerin ve denizlerin kendileri için ne kadar değerli ve vazgeçilmez olduğunu bizzat sularına dokunarak hatırladı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78