• BIST 9467.05
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İzmir 22 °C

Aliağalılar Batakçı İmajı İstemiyor

Aliağalılar Batakçı İmajı İstemiyor
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ALİAĞA İCRALIK OLDU ALİAĞA BELEDİYESİNE SGK ŞOKU Aliağa Belediyesinin piyasaya ve kamu kurum kuruşlarına olan borçları Aliağa imajını olumsuz etkiliyor. Aliağa isminin Türkiye kamuoyunda borçla anılması Aliağalıları üzüyor. Aliağa

ALİAĞA İCRALIK OLDU

ALİAĞA BELEDİYESİNE SGK ŞOKU

BELEDİYELERİN SGK’YA BORCU 33 MİLYARI AŞTI, 2 BİN 41 BELEDİYE İCRALIK OLDU

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa Belediyesinin piyasaya ve kamu kurum kuruşlarına olan borçları Aliağa imajını olumsuz etkiliyor. Aliağa isminin Türkiye kamuoyunda borçla anılması Aliağalıları üzüyor. Aliağaspor’um kötü yönetiminden kaynaklanan yaklaşık 7 milyon tl borcu kamuoyunu konuştururken Son on yıldır ilk kez yaklaşık 16 bin TL kara geçen belediye şirketinin müflis durumu da kamuoyunda konuşulan bir başka konu.

ALİAĞALILAR BORÇLA ANILMAK İSTEMİYOR

İzmir’in ilçeleri arasında adı borç batağı ile anılan bir ilçe konumunda görünen Aliağa bu imajından kurtulması gerektiğini altını çizen uzmanlar yıllık 12 milyar dolar ihracat gerçekleştiren Aliağa’nın Aliağa belediye bütçesine bakıldığında komik rakamlarla borçlu belediye olarak anılması Aliağa’nın itibarını ve yarattığı katma değeri bir anda yok saymaysa yetiyor.

serkan-acar-sgk-borcu.jpg

ALİAĞALILAR , “SGK YA BORCUMUZU ÖDE BAŞKAN”

Aliağa Belediye başkanı Serkan Acar,” 88 günlük çalışmamız,tasarruf tedbirlerimiz ve Ekibimizin yapmış olduğu öngörüler sayesinde  Yenişakran Belediyemizden devrolan 1.826.000 TL ve Aliağa belediyemizin 5.640.000 TL toplam 7.466.000 TL esnaf borcumuz Dün itibari ile sıfırlanmıştır. Bugünden itibaren Aliağa Belediyesi Mal ve hizmet alımlarını peşin olarak yapacaktır.” Açıklamasını sevincini yaşayamayan Aliağalılar,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in geçtiğimiz günlerde CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun belediyelerin SGK’ya olan borçlarıyla ilgili yazılı soru önergesine verdiği yanıtta Aliağa belediyesinin de SGK Ya borçlu belediyeler arasında ismini açıklanması kamuoyunda üzüntüye neden oldu.

Aliağalılar yaklaşık 100 milyon tl bütçesi olan ve geliri bir çok ilden fazla olan Aliağanın borçla anılmasını istemediklerini söyleyerek başkan Serkan Acar’dan Devlet kurumlarına, SGK, ‘ya olan borçların ödendiğini belirten açıklamasının facebook hesabından yapmasını bekliyor.

ALİAĞA BELEDİYESİ SGK YA BORÇLU BELEDİYELER LİSTESİNDE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) ana para ve gecikme cezasıyla birlikte 33 milyar lira borcu olduğunu açıkladı. Bakan Çelik, SGK’ya 100 bin liranın üstünde bin 202 belediyenin borcu bulunduğunu da kaydetti. 30 Eylül 2013 tarihi itibariyle SGK’nın icraya gönderilen alacak miktarının 21 milyar lirayı geçtiğini belirten Çelik, borç aslı, gecikme cezası ve zammıyla bu rakamın 33 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

BİN BELEDİYE 100 BİN SINIRINI AŞTI

Çelik, CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun belediyelerin SGK’ya olan borçlarıyla ilgili yazılı soru önergesine verdiği yanıtta 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle borcu herhangi bir kanun kapsamında yapılandırılmamış ve taksitlendirilmemiş borç tutarı 100 bin liranın üzerindeki belediye sayısının bin 202 olduğunu kaydetti. Söz konusu borçlarla ilgili haklarında 6183 Sayılı Kanuna göre takip yapılan borçlu belediye sayısının 2 bin 41 olduğunu dile getiren Çelik, farklı tarihlerde çıkarılan kanunlarla sosyal güvenlik alacaklarının yapılandırıldığını hatırlattı. “İcra aşamasına gelen alacaklar otomatik icra programı vasıtasıyla dört ayda bir icra servislerine aktarılmaktadır” diyen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:  "Mevcut alacakların takibi için 6183 Sayılı Amme alacakları Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine istinaden prim borçlusu gerçek ve tüzel kişilerin menkul ve gayrimenkulleri, hak ve alacakları haczedilmektedir. Haciz işlemlerine esas yapılan sorgulamaların büyük bir kısmı zaman ve işlem sarfiyatını önlemek bakımından elektronik ortamda yapılmaktadır. Ayrıca borçlu şahısların üçüncü kişilerdeki mal, hak ve alacaklarına yine 6183 Sayılı Kanun hükümlerine göre haciz bildirisi gönderilerek haciz konulmaktadır. Belediyelerden olan prim alacakları, bu takiplerin yanında genel bütçeden kendilerine aktarılan paylardan Bakanlar Kurulu kararına istinaden kesinti yapılmak suretiyle tahsil edilmektedir."

2 BİN 41 BELEDİYE İCRALIK OLDU

Bakan Çelik’in verdiği bilgiye göre İstanbul’da Bayrampaşa, Şişli, Bakırköy, Fatih, Kartal ve Tuzla gibi 21 ilçenin SGK’ya 100 bin liranın üzerinde borcu bulunuyor.

Ayrıca Ankara’da Sincan, Şereflikoçhisar, Haymana; Antalya’da Serik, Manavgat, Alanya; İzmir’de Bergama, Seferihisar, Aliağa gibi birçok şehirdeki ilçelerin SGK’ya 100 bin liranın üstünde borcu var.

Çelik’in açıklamasına göre kurumun borçları nedeniyle icraya verdiği belediyeler arasında ise Keçiören, Mamak, Ataşehir, Bayrampaşa, Eyüp, Fatih, Şişli, Üsküdar, Foça, Çiğli, Buca, Urla, İzmit, Dilovası, Ereğli, Simav, Bodrum, Göltürkbükü, Bitez, Gümüşlük, Turgutreis, Köyceğiz, Datça, Ürgüp” gibi 2 bin 41 belediye yer alıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78