• BIST 9530.47
  • Altın 2477.424
  • Dolar 32.4512
  • Euro 34.6474
  • İzmir 17 °C

Mövenpick İzmir Hotel'e Yeşil Yıldız

Mövenpick İzmir Hotel'e Yeşil Yıldız
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Türkiye’de çevreye duyarlı konaklama tesisinin arttırılması amacı ile bakanlık tarafından hayata geçirilen proje ile Mövenpick Hotel Izmir 'Yeşil Yıldızl
MÖVENPİCK HOTEL İZMİR "YEŞİL YILDIZLI" OLDU.
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / 
Türkiye’de çevreye duyarlı konaklama tesisinin arttırılması amacı ile bakanlık tarafından  hayata geçirilen proje ile Mövenpick Hotel Izmir 'Yeşil Yıldızlı' oldu.
 
Çevre bilinci ve çevreye duyarlılık çalışmalarına büyük önem veren ve Green Globe sertifikası da bulunan Mövenpick Hotel Izmir, artık 'Yeşil Yıldızlı' olarak hizmet verecek. Doğaya olan duyarlılığıyla çevresine her zaman örnek olan otelin Genel Müdürü Melik Kızılcan, kurmuş olduğu güçlü ekibin bu ödülü almada büyük katkısının olduğunu ve daha da büyük projelere imza atacaklarını ifade etti. 
Kızılcan yeşil yıldız sertifikasını şu şekilde anlattı;  "Bu sertifika, enerji ve su kaynakları konusunda tasarruf sağlayarak işletme maliyetlerini azaltan, çevreye katkı sağlayan, sürdürülebilir turizmi destekleyen turistik kurumlara verilir. Dolayısıyla bu sertifikayı alabilmek için ciddi bir çalışma yapmanız gerekiyor. Biz de bu sertifikanın gereklerini yerine getirebilmek için yoğun şekilde çalıştık. 2011-2012 yıllarında Green Globe sertifikası almak için yaptığımız çalışmalar sayesinde de Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 122 kriter üzerinden yaptığı bütün denetimlerinden başarıyla çıktık." 
Yeşil Yıldız Belgesi ile ödüllendirilen Mövenpick Hotel Izmir, birçok çevreci uygulamaya imza atıyor. Çevreye dost bir işletme olarak hizmet vermek için, ofislerindeki atık kağıtları, atık kağıt kutularında toplayarak tekrar geri dönüşümü sağlanıyor. Cam, plastik, metal, kağıt, pil, kartuş ve kullanılmış yağ olarak ayrı kutularda geri dönüşüm için saklanıyor. Tüm misafir ve toplantı odalarında geri dönüşümlü kağıt ve plastik kalemler kullanılıyor. Misafir odalarındaki, sağlık kulübündeki duş ve musluklarda su tasarrufu planlaması yapılıyor ve  tüm genel alanlardaki tuvaletlerde hareket sensörlü musluklar yer alıyor. Otelin ısıtma ve soğutma sistemi, elektrik ve doğalgaz  tüketimine hakim olunabilen otomatik bir sistemle kontrol ediliyor. Kurum olarak çevre kirliliğinin önüne geçmek, yeşil dostu olmak için uzun zamandır çalışmalarını sürdürdüren Mövenpick Hotel Izmir'in 5000 ağaçlık bir de korusu bulunuyor.
 
Yeşil Yıldız uygulaması:
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın başlattığı “Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisleri” projesi kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan belgeli konaklama tesislerine, belirlenen kriterlere uymaları koşuluyla verilen bir çevre etiketi uygulamasıdır. Yeşil Yıldız uygulamasından yararlanmak isteyen konaklama tesislerini genel yönetim, eğitim, tesisin yatak odalarındaki düzenlemeler, ekolojik mimari, enerji, su, deterjan atıkları, çevreyi güzelleştirici düzenleme ve etkinlikler olarak 10 başlık altında değerlendiren Kültür ve Turizm Bakanlığı, farklı puanlara sahip 122 kriter üzerinden yıldız sayısı, tatil ve şehir tesisi olması gibi özelliklerine göre belirlenen asgari puana ulaşan tesise yeşil yıldız veriyor. Yeşil Yıldız alan tesis 2 yılda bir denetleniyor.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78