• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • İzmir 15 °C

Çiğlili engellilerin Samos çıkarması

Çiğlili engellilerin Samos çıkarması
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Çiğli’de yaşayan engelli ve gönüllü gruplar, Çiğli Belediyesi’nin AB projesi olan “Engellilerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi Hibe Programı” kap
ÇİĞLİLİ ENGELLİLERİN SAMOS ÇIKARMASI
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / 
Çiğli’de yaşayan engelli ve gönüllü gruplar, Çiğli Belediyesi’nin AB projesi olan “Engellilerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi Hibe Programı” kapsamında,  Yunanistan’ın Samos adasına gittiler.
 
Proje panelinde engelliler çeşitli konularda bilgilendirildi.
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti hükümeti tarafında ortaklaşa finanse edilen, Merkezi Finans ve İhale Birimince açılan,  “EngellilerinToplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi Hibe Programı” kapsamında Çiğli Belediyesi, “Special Mobility Volunteerism” adlı projeye dahil oldu. Kapanış konferansı, gönüllüler ve engellilerle yürütülen ve proje ortaklarının da katıldığı bir organizasyonla  Yunanistan’ın Samos adasında gerçekleştirildi. Organizasyona Samos Belediye Başkanı Thanou Stylianos, Çiğli Belediye Başkan Yardımcıları Muharrem Aslan ve Derviş Engin, Tüm Engelliler İçin Engelsiz Bir Dünya Derneği Başkanı Mehmet Aslan, meclis üyeleri, engelli vatandaşlar ve gönüllü grubu katıldı.
 
İLK GÜN SAMOS TURU
Sabahın erken saatlerinde Çiğli Belediyesi önünden başlayan yolculuk, Kuşadası’ndan feribotla Samos adasına geçişle başladı. Samos’ta konaklayan engelli vatandaşlar adanın tarihi mekanlarını, mimarisiyle ünlü cadde ve sokaklarını karış karış gezdiler. Oldukça keyifli geçen gezintide Yunan kültüründen çeşitli kesitler sunuldu.
 
GÖNÜLLÜLERDEN ANLAMLI KONFERANS
Projenin anlam ve önemine uygun olarak verilen Samos konferansında, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yar. Doç. Göknur Ege, engellilerin toplumdaki yerine, onların sorunlarına nasıl yaklaşılması gerektiğine, engelli hakları ve bu konuda yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Panelde konuşan Başkan Yardımcısı Derviş Engin, Çiğli Belediyesi olarak engellilere yönelik yürüttükleri hizmet ve projelerin önemine değindi. Başkan Yar. Derviş, “Engelli vatandaşlarımız yaşam adına büyük engellerle karşılaşıyorlar. Onlar için sosyal aktiviteler düzenliyoruz. Samos gezisi de bunlardan biri” dedi.
 
SAMOS BELEDİYE BAŞKANI STYLİANOS; “İŞBİRLİĞİNE HER ZAMAN HAZIRIZ”
İki ülke arasında gerçekleştirilen bu projede yer alarak engellilere destek vermenin önemini vurgulayan Samos Belediye Başkanı Thanou Stylianos, “Belediyemizin bu organizasyona verdiği destek Çiğli Belediyesi ile beraber daha da güçlü bir desteğe dönüşmüştür. Sosyal projeler insan odaklı yaşamın desteklenmesi açısından büyük bir önem teşkil ediyor. Sizlerle iş birliği yapmaya değişik projelerde buluşmaya her zaman hazırız. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.
Panelin ardından Çiğli ve Çiğli Belediyesi’ni tanıtan sinevizyon gösterisi düzenlendi. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan tarafından gönderilen hediyeler dağıtıldı, bol bol fotoğraf çektirildi.
 
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78