• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İzmir 25 °C

Turizme 45 Bin Yeni Yatak Teşviği

Turizme 45 Bin Yeni Yatak Teşviği
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), Ar-Ge Birimi çalışmalarıyla oluşturulan ‘ETİK Exclusive Yönetim Raporları 10’uncu sayısı yayımland
TURİZME 45 BİN YENİ YATAK TEŞVİĞİ
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / 
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), Ar-Ge Birimi çalışmalarıyla oluşturulan ‘ETİK Exclusive Yönetim Raporları 10’uncu sayısı yayımlandı. Raporda, yerli ve yabancı turist sayısı talebini karşılamak için yapılan çalışmalar doğrultusunda sektöre 45 bin yeni yatak teşviği verileceği belirtildi. 
 
148 PROJE, 2,5 MİLYAR LİRALIK TEŞVİK
Raporda yılın 5 aylık dönemini kapsayan uygulamada 148 ayrı proje için 2,5 milyar liralık yatırım teşviği bütçesinin oluşturulduğu belirtilerek, ayrıca bu uygulamanın yaklaşık 45 bin adet yeni yatağı içinde barındırdığı bilgisi verildi. Yeni yatırımlar için toplam bütçe, yaratılacak istihdam, oda ve yatak sayısı ile ilgili olarak sayısal veriler ortaya konulan raporda, İstanbul ve Antalya’nın alacağı payın yüzde 52 olacağı açıklandı. 
 
İZMİR’E VERİLEN PAY YÜZDE 3,5 ORANINDA
Raporda diğer dikkat çekici gelişme ise İzmir’de yaşandı. İzmir teşvikli yatırımlardan yüzde 3,5 pay alırken, bu payın yüzde 1,7’sinin Türkiye’deki projeler bütçesi ve yaratılacak istihdamdan, yüzde 1,5’nin ise oda ve yatak kapasitesi için aldığı pay olduğu gözlendi.  
 
ANA HEDEF, 900 BİN YOLCU YAKALAMAK
ETİK tarafından hazırlanan raporda ayrıca, Deniz Ticaret Genel Müdürlüğü tarafından 2013 yılında hazırlanan Kruvaziyer Raporu verilerine de değinildi. Konuyla ilgili konuşan Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Türkiye’nin 24 limanı için 24 ayrı iş planı çıkartıldığını belirterek, genel bir strateji belirlendiğini söyledi. İşler,’’ Kruvaziyer Raporu’na baktığımızda, ana hedeflerden birinin önemli kruvaziyer limanlarında Akdeniz limanları ortalaması olan 900 bin yolcuyu yakalamak olduğunu görüyoruz. Ayrıca, Kruvaziyer Raporu’nda genel olarak potansiyelin ortaya çıkarılması için gerekli olan iki önemli unsur var.  Birincisi, kruvaziyer turistinin çok ilgi duyduğu dini ve tarihi öneme sahip turistik potansiyelin tanıtımı. İkincisi ise kruvaziyer liman ulaşım altyapısı eksikliği. Dini ve tarihi öneme sahip turistik potansiyeli iyi bir tanıtımla dikkat çekici bir hale getirdiğimizde ve kruvaziyer liman ulaşımı altyapı sorununu hallettiğimizde, ana hedef olan 900 bin yolcuyu yakalayabiliriz’’ diye konuştu.    
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78