• BIST 8970.82
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İzmir 22 °C

Bonzai, Toplumsal Tehlike...

Bonzai, Toplumsal Tehlike...
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, son dönemlerde gençlerin ölümüyle gündeme gelen bonzai konusunu İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya sordu.
CHP’Lİ GÜLER; “BONZAİ, TOPLUMSAL BİR TEHLİKE KAYNAĞINA DÖNÜŞMÜŞTÜR!”
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / 
İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, son dönemlerde gençlerin ölümüyle gündeme gelen bonzai konusunu İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya sordu.
 
Son dönemlerde gençleri tuzağına düşüren Bonzai isimli uyuşturucunun pek çok ölümlü vakaya neden olduğunu belirten Güler, “Kullanımı artan bir hızla yayılan, pek çok ölümlü vakaya neden olan bonzai adlı uyuşturucu, toplumsal bir tehlike kaynağına dönüşmüştür” dedi.
Ölüm haberleri ile adını sıkça duyurmaya başlayan bonzai uyuşturucu maddesine karşı etkin bir mücadele ve caydırıcı önlemler alınması gerektiğini ifade eden Güler; “Ülkemizde 2011 yılında görülmeye başlayan bonzainin can yakıcı haberleri bu konuda etkin, eşgüdümlü ve kararlı çalışmaları zorunlu kılmaktadır. Temini bu kadar kolay ve yaygın bir tehlike karşısında ilgili kurumların harekete geçirilmesi ailelerin ve toplumun da bu çalışmalarda desteğinin sağlanması önemlidir. Özellikle çocuklarımızın – gençlerimizin ve ailelerinin bu sinsi tehlike karşısında uyarılmaları, bilgilendirilmeleri bonzai ve diğer uyuşturuculara karşı mücadelede sonuç almayı kolaylaştıracaktır” dedi.
 
2014 yılının ilk altı ayında bonzai adlı sentetik uyuşturucunun, en çok İstanbul’da ve ikinci olarak da İzmir’de ele geçirildiğini dile getiren Güler sözlerini şöyle sonlandırdı: “İzmir’de ele geçirilen bonzai uyuşturucu maddesi İstanbul’dan sonra ikinci en fazla miktar. Bu durum İzmir için daha büyük tehlikelere işaret ediyor. Ve doğal olarak hepimizi de endişelendiriyor. Uyuşturucu maddelerin kaynağına ve geçiş yollarına karşı etkili ve kararlı çalışmalar yapılmalı. Kullanıcıların rehabilitasyon ve tedavileri sıkıp takip edilmeli, bunun dağıtımını yapanlar da en ağır cezalara çarptırılmalı. Çünkü konu bonzai ve diğer uyuşturucu maddelerle etkili bir biçimde mücadele edilmesi bakımından çok önemli.”
 
İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya yönelttiği sorular:
 
1. Son üç yılda Türkiye genelinde ele geçirilen bonzai uyuşturucu maddesi ne kadardır?  
2. Son üç yılda İzmir’de ele geçirilen bonzai uyuşturucu maddesi ne kadardır? 
3. Son üç yılda ülke genelinde bonzai uyuşturucu maddesi nedeniyle kaç yurttaşımız yaşamını yitirmiştir? Ölenlerin illere göre dağılımı nedir?
4. İzmir’de son üç yılda bu madde nedeniyle yaşamını yitiren yurttaş sayısının ilçelere göre dağılımı nedir?
5. İzmir’de bonzai uyuşturucu kullandığı saptanarak hastane ya da rehabilitasyon merkezlerinde takibi devam eden vaka var mıdır? Varsa bunların sayısı nedir?
6. İzmir Valiliği tarafından bonzai uyuşturucu maddesinin kullanımına ve yayılmasına karşı ne gibi çalışmalar yürütülmektedir? Bu çalışmalar hangi kurum ve kuruluşlarla birlikte sürdürülmektedir? Önümüzdeki döneme ilişkin eylem planı nedir?
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78