• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İzmir 19 °C

Karşıyaka’da Çiçek Bayramı...

 Karşıyaka’da Çiçek Bayramı...
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Yaz aylarının gelmesi ile birlikte, kentin farklı noktalarında yenileme çalışmaları başlatan Karşıyaka Belediyesi
KARŞIYAKA’DA SOKAKLAR ÇİÇEK AÇTI
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / 
Yaz aylarının gelmesi ile birlikte, kentin farklı noktalarında yenileme çalışmaları başlatan Karşıyaka Belediyesi, Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden 220 bin adet mevsimlik çiçek aldı. Toplam 315 parkı süsleyen çiçekler, cadde, sokak ve refüjleri de renklendirdi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Hem ilçemizi çiçeklerle süslemeye hem de köy kooperatiflerine destek olmaya devam edeceğiz” dedi.
 
220 BİN ÇİÇEK ALINDI
Kenti güzelleştirmek ve köy kooperatiflerine destek olmak amacıyla, 4 yıldır Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden çiçek alımı yapan Karşıyaka Belediyesi, bu yıl da 220 bin adet çiçek alarak kentin her noktasını rengârenk süsledi. Begonya, petunya, vapur dumanı, dalya, ipek çiçeği, ateş çiçeği, kadife,  pervane, yer minesi, gazanya ve sardunyalar, ilçe genelinde toplamda 1 milyon 205 bin metrekarelik 315 park yeşil alan ve refüjlere dikildi.
 
30 BİN ÇİÇEK ÜRETİLDİ
Kooperatiflerden alınan çiçeklerle kenti süsleyen Karşıyaka Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kendi imkânları ile ürettiği 30 bin adet mevsimlik çiçeği de dikmeye başladı. Belediye seralarında üretilen çiçeklerin özel bakım yöntemleriyle korunduğu ve yaz boyunca ilçenin dört bir yanını süsleyeceği belirtildi.
 
YEŞİL ALANLARI ARTIRACAĞIZ
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Kooperatiflerden aldığımız çiçeklerle hem köylerimize destek oluyoruz hem de Karşıyakamızı rengârenk çiçeklerle süslüyoruz. Daha temiz daha güzel bir Karşıyaka yaratmak için çiçek alımlarımıza bundan sonra da devam edeceğiz. Kentin güzelleşmesinin, insanları mutlu ettiğine inanıyorum. Yeşil alan oranımızı artırmaya, daha çok alana ağaç dikmeye ve kentimizi yılın her döneminde çiçek gibi yapmaya özen göstereceğiz” dedi.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78