• BIST 9618.57
  • Altın 2475.068
  • Dolar 32.4469
  • Euro 34.4817
  • İzmir 22 °C

Karşıyaka'da 3 Bin Kişilik Sahur

Karşıyaka'da 3 Bin Kişilik Sahur
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Ramazan ayı boyunca her mahallede birbirinden farklı ve renkli gösterilerle adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Mahallesi’nde 3 bin ki
KARŞIYAKA'DA 3 BİN KİŞİYLE SAHUR YAPTILAR
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / 
Ramazan ayı boyunca her mahallede birbirinden farklı ve renkli gösterilerle adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Mahallesi’nde 3 bin kişinin katılımı ile sahur yaptı. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar “Müslüman aleminin bu özel günlerinde soframızı paylaşmak ve sahurda sizlerle bir arada olmak bana mutluluk veriyor” dedi.
 
RENGARENK SAHUR
Zübeyde Hanım Mahallesi, KSK 100’üncü Yıl Meydanı’nda gerçekleşen sahur organizasyonuna yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Vatandaşlara, börek, çay, zeytin, peynir, domates, reçel, su ve limonata ikram edildi. Gece boyunca fasıl grubu, alanı dolduranlara müzik ziyafeti sunarken, tahta bacak ve Hacivat- Karagöz de eğlenceli dakikalar yaşanmasına neden oldu. İzmir’de ilk kez meydanda ve 3 bin kişinin katılımı ile gerçekleştirilen sahur etkinliğine, Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, eşi Zehra Akpınar, meclis üyeleri, muhtarlar ve bürokratlar da katıldı. Masaları gezen Başkan Akpınar, vatandaşlarla tek tek tokalaştı, bol bol fotoğraf çektirdi.
 
“SİZLERLE OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Ramazan Ayı, barış, hoşgörü ve dayanışma ayıdır. Müslüman aleminin bu özel günlerinde soframızı paylaşmak ve sahurda bir arada olmak istedik. Sahur, bizlere çocukluğumuzu hatırlatır. Komşularımızın lambalarının yanması, davulcunun sokağımıza girmesi hepimizin geçmişinde özel bir hatıradır. Bu duyguyu yaşatmak için buradayız. Sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. İnşallah bundan sonra da sofralarımızı özgürce, muhabbetle paylaşırız. Ortadoğu’nun zor günler geçirdiği bu süreçte, bizler özgürce ezan sesini dinliyor ve ibadetimizi yapıyoruz. Bunu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e borçlu olduğumuzu unutmayacağız” dedi.
 
 ZABITADAN İFTAR YEMEĞİ
Kent düzenini sağlamak için gece gündüz mücadele eden Karşıyaka Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de örnek bir dayanışmaya imza attı. Kendi aralarında topladıkları paralarla belediyenin aşevinde iftar organizasyonu yapan zabıta personeli, 550 kişiye yemek verdi.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78