• BIST 8981.29
  • Altın 2284.428
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0498
  • İzmir 22 °C

Aliağalılara İZSU Eziyetine CEVAP

Aliağalılara İZSU Eziyetine CEVAP
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ 30 Mart yerel seçimlerinin ardından sandıktan CHP’nin çıkmadığı Aliağa ve Kemalpaşa ilçelerinde vatandaşların su kesintileriyle cezalandırıldığına ilişkin iddiaya İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri “istatistikle” yanıt verdi. Aliağa

İZSU’dan istatistikli yanıt “Oy vermeyene su yok” iddiası gayriciddi

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ 30 Mart yerel seçimlerinin ardından sandıktan CHP’nin çıkmadığı Aliağa ve Kemalpaşa ilçelerinde vatandaşların su kesintileriyle cezalandırıldığına ilişkin iddiaya İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri “istatistikle” yanıt verdi.  Aliağa’da yerel seçimlerden sonraki 3 aylık dönemde (1 Nisan 2014 - 30 Haziran 2014) yapılan su kesintisi sayısının, seçimlerden önceki 3 aylık dönemden (1 Ocak 2014 - 30 Mart 2014) daha az olduğunu açıklayan İZSU yetkilileri, “Aliağa ilçemizde eskiyen şebekeler nedeniyle yoğun bir şekilde su kaçağı vardı ve arıza kaynaklı su kesintileri yaşanıyordu. Bu kaçağı önlemek amacıyla 8 milyon liralık yatırımla 165 kilometre uzunluğunda yeni içme suyu şebekesi döşüyor ve ilçenin tüm şebekelerini şu anda baştan sona yeniliyoruz. Döşenen yeni şebekeden ilçeye su verebilmek için eski hatlar iptal edilerek yeni şebekeye bağlantılar yapılıyor. Bu iptal işleminin gerçekleşebilmesi için de, sistemde arıza olmamasına rağmen suyun kesilmesi gerekiyor. Yeni şebeke bağlantıları tamamlandığında, ilçenin tüm içme suyu alt yapısı baştan sona yenilenmiş olacak ve arıza kaynaklı su kesintileri de sona erecektir. Bu kesintilerin altında siyasi nedenler aramak, gayriciddi bir yaklaşımdır. Yeni şebeke çalışmaları nedeniyle seçim öncesindeki 3 aylık dönemde Aliağa bölgesinde yapılan kesinti sayısı 52 iken, seçimden sonraki dönemde bu sayı 44’e düşmüştür” bilgisini verdi.

Tüm ilçelere aynı nazardan bakıyoruz

İZSU yetkilileri, “Seçimi CHP kazanmadığı için su kesintileriyle cezalandırıldığı” iddia edilen bir başka yerleşim birimi Kemalpaşa Yukarıkızılca Mahallesi için de şu açıklamayı yaptı:

“Tıpkı Aliağa gibi, bu bölgede de şebeke yenileme çalışması yapılmıştır.  Seçimlerin ardından mahallede 7 su kesintisi yaşanmıştır. Bunlar pompa arızası ve eski şebeke hattının iptal edilerek yeni şebeke hattının devreye alınması nedeniyle gerçekleşmiştir. Bir kamu kurumu olan İZSU, çalışmalarını parti farkı gözetmeksizin sürdürmüştür ve bundan sonra da böyle olacaktır. İzmir kamuoyu, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’nun belediye hizmet ve yatırımlarında parti ayrımı gözetmeden çalıştığını ve tüm ilçelere aynı nazardan baktığını çok iyi bilmektedir. ‘Oy vermeyene su yok’ türündeki iddialar asla gerçeği yansıtmamaktadır.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78