• BIST 9524.59
  • Altın 2522.673
  • Dolar 32.5237
  • Euro 34.5672
  • İzmir 15 °C

Kozbeyli’de Klasik Müzik Sesleri

Kozbeyli’de Klasik Müzik Sesleri
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi
KOZBEYLİ’DE KLASİK MÜZİK SESLERİ
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi   
Foça Belediyesi ve Alsancak Rotary Kulübü işbirliği ile Foça Kozbeyli’de düzenlenen Klasik Müzik konseri vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi. 
Kozbeyli Meydanında düzenlenen konsere, Foça, Yenifoça, Ilıpınar, Gerenköy, Bağarası, Kocamehmetler ve Yeniköy’den çok sayıda vatandaş katıldı. 
 
Sanat ve kültür, kimliğimizin vazgeçilmez temel unsurudur. Güzel sanatların halkın ayağına götürülmesi, tanıtılıp sevdirilmesi amacı ile sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Foça Belediyesi ve Alsancak Rotary Kulübü işbirliği ile, İzmir Devlet Opera ve Balesi, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, D. E. Ü. Devlet Konservatuvarı, E. Ü. Devlet Konservatuvarı, TRT ve halk sanatçılarından oluşan Turkish Brass Ensemble Orkestrası, Kozbeyli’nde unutulmaz bir konser verdi. 
Turkish Brass Ensemble Orkestrası’nın Güzel Sanatlar eğitiminin mümkün olabilecek her türlü araç, gereç, yol ve yöntem ile okul öncesi, okul sırası ve okul sonrası her yaştaki vatandaşa çok çeşitli kültür ve sanat etkinlikleri ile ulaşılarak güzel sanatların tanıtılması, halkın sanatsal duyarlılıklarının eğitilip, geliştirilmesi, beğeni düzeylerinin ve estetik duygularının yükseltilmesi amacı ile gerçekleştirilen 
konserde, köy meydanı podyum olarak kullanıldı.
KÖYDE OPERA , BALE ve ZEYBEK
Turkish Brass Ensemble Orkestrası’nın gerçekleştirdiği konserde Klasik Müzikten, Operadan, Türk Halk Müziğinden, Türk Sanat Müziğinden, Halk Danslarından örnekler sunulurken, ilk kez köy meydanında İzmir Devlet Opera ve Balesi’nden Balerin Burcu Olguner ve Dans sanatçısı Görkem Dizdar, orkestranın seslendirdiği Valslerde, bale sanatına ilişkin örnekler verirken, Ege Türkülerinde, Ege Üniversitesi Halk Dansları Bölümünden Zeybek Selim Özyol’da halk danslarından örnekler verdi.
 
TOPLUMUN HER KESİMİNE SANATI TANITIP SEVDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ
Turkish Brass Ensemble Orkestrası Genel Sanat Yönetmeni Kenan Gökkaya; “Kültür ve sanatın yaşamsal öneminin ve bu alandaki görev ve sorumluluklarımızın bilincinde olarak kültür ve sanatı halkımızın ayağına ve yurdumuzun dört bir köşesine götürmek, herkese ve her kesime tanıtıp sevdirmek ve yaygınlaştırmak amacı ile projelendirdiğimiz köy Konserlerinin en önemlilerinden birini daha çocuklarımızın ve halkımızın hizmetine sunmak mutlulukların en güzeli” dedi.
 
BÜTÜN ÇEVRE KÖY VE BELDE HALKI KONSERDE
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise, “Sanatın ve sanatçının Kozbeyli’de bütün Foça halkı ile buluşması noktasında ev sahipliği yapmak bizleri gururlandırıyor. Ev sahibi olarak başta Turkish Brass Ensemble sanatçıları olmak üzere, Alsancak Rotary Kulübümüze ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kozbeyli Meydanında unutulmaz bir gece yaşandı” diye konuştu. 
Konser, orkestra ile beraber tüm dinleyenlerin ayakta tek ruh ve tek sesle bütünleştiği “Askerinle çok yaşa Mustafa Kemal Paşa” türküsünün coşkusuyla, Kozbeyli Meydanını inletti. 
Konsere Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Meclis Üyeleri, Alsancak Rotary Kulübü Başkanı Levent Veryeri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78