• BIST 9524.59
  • Altın 2500.666
  • Dolar 32.5483
  • Euro 34.667
  • İzmir 16 °C

Serkan Acar Yönetimi Beceriksiz

Serkan Acar Yönetimi Beceriksiz
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Ak Parti Aliağa ilçe başkanı Yaşar Akbulut düzenlediği basın toplantısı ile 5.olağan kongre takvimi ve Aliağa gündemini ile ilgili açıklamalarda bulundu. Aliağa Ak Parti İlçe binasında gerçekleşen basın toplantısına ilçe yönetim

AK PARTİ ALİAĞA İLÇE BAŞKANI YAŞAR AKBULUT

"ALİAĞA BELEDİYESİ'NİN YÖNETİM BECERİKSİZLİĞİDİR"

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Ak Parti Aliağa ilçe başkanı Yaşar Akbulut düzenlediği basın toplantısı ile 5.olağan kongre takvimi ve  Aliağa gündemini ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Aliağa Ak Parti İlçe binasında gerçekleşen basın toplantısına ilçe yönetim kurulu, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı. Başkan Akbulut sözlerine Bingöl'de görevi başında şehit edilen emniyet müdürü ve baş komisere başsağlığı dileyerek başladı. Genel merkezce yapılan 5. Olağan kongrelerden çıkacak güç ile milli iradeyi hakim kılmaya devam edileceğinin altı çizilen açıklamada; 15 Eylül 2014 tarihinde başlayacak, 22 Şubat 2014 tarihinde İl kongrelerinin sonuçlanması ile Büyük Kongreden önceki sürecin tamamlanmış olacağını aktaran Akbulut "Aliağa'da delege seçimlerimiz tüm mahallelerde 18 Ekim'de parti binamızın yan tarafında aynı gün ve 14:00 ile 16:00 saatleri arası yapılacaktır. İlçe kongre tarihimiz İl başkanlığımızla yapılacak toplantı sonrası belirlenecektir" dedi.

TALEBİM YOK

İlçe başkanlığı için bir talebi olmadığını söyleyen Akbulut " Şu an genel merkezimizle de istişare halindeyiz. Aldığımız siyasi terbiye, partimizin gelenek ve görenekleri bu noktada yetiştiğimiz taban itibariyle de Genel merkezimize, İl Yönetimimize ve İl Başkanımıza ifade ettiğim gibi benim asla böyle bir talebim yok. Diğer arkadaşların da, görevi başındaki il ya da ilçe başkanlarının aday olma kararını öncelikle açıklamasını hiçbir zaman doğru bulmadım. Daha önce de bunun tecrübelerini yaşadık. Aday çıkmak isteyenlere mani olabiliyorsunuz. Bu nedenle, adaylığı düşünen bütün arkadaşlarımız ortaya çıksın, başvurularını yapsın. Adaylıkla ilgili herhangi bir girişimde bulunmadım, bulunmayacağım da. Genel Merkez neyi nasıl takdir ederse, eyvallah deriz. Şu an aday olmayı düşünen bazı arkadaşlarımız var.daha da çıkmasını bekliyor ve umut ediyorum. biz görevi başında bir ilçe başkanıyız en son bize ne karar verilirse eyvallah der geçeriz. Adayım diye bir girişimim yok, olmayacak ta genel merkez ne derse bizde gereğini yaparız" dedi.

HALKIN TAKDİRİ

Başkanlığı döneminde başarılı olup, olmadığı yönündeki soruya Aliağa Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut şu şekilde cevap verdi "Bizim için çok talihsiz bir dönemdi. Zor bir dönemde ilçe başkanlığı görevine geldim. 4 Kasım’da atamam yapıldı, bir ay içerisinde yönetimi kurmam, yürütmeyi oluşturmam gibi bir süreç; arkasından hemen yerel seçimler, onun ardından Cumhurbaşkanlığı seçimleri, devamında Genel Başkanımızın değişmesi, bizdeki hareketlilik çok hızlı gelişti. 13 yıllık Ak parti dönemine baktığınızda, en sıkı dönemi ben yaşıyorum Aliağa İlçe Başkanı olarak. Tabii ki kaybettiğiniz bir seçim varken başarılı olduğunuzu söyleyemezsiniz. Ama sebepleri yan yana getirip 2009ve 2014 seçimlerini karşılaştırdığınızda, çok farklı enstrümanlar vardı ortada. Aliağa tarihinde böyle bir seçim yaşanmadı. Ummadığımız şeyler oldu ve sonuçta küçük farkla da olsa maalesef kaybettik. Kaybettiğimiz için başarılı olduk diyemiyorum elbette. Ama 2009’a ve daha önceki seçimlere baktığınızda da, biz yüzde 50 gibi bir fark yemedik. 1,5-2 puan gibi bir farkla kaybettik. Dolayısıyla, buna başarı diyorsanız başarıdır. Ciddi mücadele yaptık. Sonuç olarak biraz halkın takdiri, biraz da baronların takdiri ile bu seçimler farklı bitti" değerlendirmesinde bulundu.

TEMCİT PİLAVI GİBİ

Meclis gündemine sürekli getirilen iki maddenin meclis iradesine saygısızlık olarak gördüğünü belirten Akbulut "Meclise temcit pilavı gibi her ay getirilen iki madde var. Bu konunun halkın ve meclisin iradesine saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Mecliste Ak Parti ve CHP Meclis üyelerinin toplamda 16 meclis üyesi hayır diyor. Baktığınızda yüzde 60-70 oranında bu maddelere hayır deniyor. Bu doğru bir yaklaşım değil, bunu halkın iradesine bir saygısızlık olarak görüyorum. Başkanın açıklama yapması gerekiyor. Bu maddelerin bir daha meclis gündemine getirilmemesi lazım. Bu konu tekrar ediyorum halkın ve meclisin iradesiyle dalga geçmektir" dedi.

SATIŞA KARŞIYIZ

Köylünün mallarının satışına karşı olacaklarını belirten Akbulut "Büyük şehir yasası ile Aliağa'nın köy tüzel kişiliğinden geçen tarlaları ve yerleri var. Oraları satma ile ilgili gündem maddesi getirildi. Biz buna kesinlikle karşıyız. Köylünün malını asla sattırmayacağız. Bunu çok net söylüyorum. Halkın, oradaki insanların faydasına bir şeyler yapılacaksa eyvallah sonuna kadar yap ama toplamda 15.000 m2 yeri satmak istiyorlar biz buna red oyu verdik. Bundan sonra bu tür konular geldiğinde red edeceğiz" dedi.

ALİAĞA BELEDİYESİ'NİN YÖNETİM BECERİKSİZLİĞİDİR

İnşaat ruhsatlarının Ak Partili meclis üyelerinin engel olduğu için verilmediği iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Akbulut " Maalesef Aliağa belediyesi diyalog yollarını kapatmış durumda. Aliağa’da, belediyeden kaynaklanan bir huzursuzluk var. İşin en kötü yanı ise kendi beceriksizliklerini, yapamadıklarını maalesef ‘meclis üyeleri engel oluyor’ diyerek her belediyeye gelen insana böyle aktarmaları. Tabii halkımız yasalardan haberdar değil. Meclis üyesinin görevi, belediye icra makamının görevleri nelerdir birçoğu bunları bilmiyor. Belediyede veremedikleri imar onaylarını bile ‘Ak Parti üyeleri onay vermiyor, kadro ihdası yapamıyoruz, bundan dolayı izin veremiyoruz’ şeklinde yansıtıyorlar. Devlet, 10-C statüsünde olan belediyelerde bir hak vermiş, doğrudur. Ancak şu an Aliağa’da bu kadrolara ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. İstenilen müdürlükler de zaten bununla ilgili kadrolar değil. Yeterince kadrosunu kurdu oraya. Bir usulsüzlük varsa, engel olabilir buna.Ama bir taraftan tasarruf edeceğim, öte yandan 14-15 yeni personel alacağım demeyi doğru bulmuyorum. Bugünün şartlarında istenilen kadrolara ihtiyaç yok. Ruhsat alamayan vatandaş ve müteahhitler şunu çok iyi bilsinler bunun meclisle hiç bir alakası yok, Aliağa Belediyesi'nin yönetim beceriksizliğidir.Diyaloga bu kadar kapalı bir yönetim daha olamaz. Halk bize güçlü bir muhalefet görevi verdi. Muhalefeti yok sayamazsın" dedi.

VİTRİNE OYNARSANIZ BAŞARILI OLAMAZSINIZ

Belediye yönetiminin encümen kararıyla satılan yerler ile ilgili kendilerini bilgilendirmediğini belirten Akbulut "Encümende satılmış bir sürü yer var. Bir belediye yönetiminin daha nezaketli olması gerektiğini düşünüyorum. Bir önce dönemde yönetim meclise hisse devri ile ilgili bir şey varsa meclise getiriyorlardı.  Meclis'te vatandaşın 400 m2 arsası var yanında da belediyenin 90 m2 yeri var bunu vatandaşa olması yönünde gereken yapılıyordu. Şimdi bunların hiç biri yapılmadan bir sürü satış yapılan yerleri görüyoruz. Bu diyalog yollarını kapatmaları Aliağa'nın hayrına olmuyor maalesef. Siz sürekli  vitrine oynarsanız başarılı olamazsınız. Aliağa'yı da iyi bir yere getiremezsiniz" dedi.

BELEDİYE ŞİRKET MANTIĞI İLE YÖNETİLEMEZ

Belediye başkanının borçlanma yetkisi istemsine gerek olmağını söyleyen Akbulut "Eski para ile 30 trilyon borç para istiyor bu konuyu aylardır meclis gündemine getiriyor. Halk ve meclis gündemine saygısızlık yapıyor. Aliağa Belediyesi'nin alacağı ve borcu ile ilgili yazılı bilgilendirme istedik.  Gelen cevap ta ise 29.459. 107 lira borcu, alacağı ise 19.08.2014 itibari ile 26 milyon 299 bin lira 3 milyon gibi alacaklardan tahsil yapılmış yani 3.2 milyon borcu var hani dert yanıyordu sayın başkan biz iş yapamıyoruz, hareket edemiyoruz diye konuşuyordu sen önce alacaklarını tahsil et. Bir belediye şirket mantığı ile yönetilmez. Bundan bir an önce vazgeçmesi lazım. İstenen rakama belediye meclis üyelerimiz onay vermeyecekler. Aliağa güçlü bir belediye. Mevcut imkanlarla hizmetleri çok rahat yerine getirebilirsiniz. Biz bir şeylere hayır derken önünü tıkamak ya da siyasi çıkar elde etmek gibi bir amacımız yok. Eğer ki önümüze Aliağa’nın yararına bir şey getirilirse, biz bunun da arkasında dururuz, gereğini de yerine getiririz” " dedi.

SADECE ÇAY İÇMEYE GELİR

Belediye Başkanı Serkan Acar'ın Ak Parti'ye geçeceği ile ilgili söylentinin doğru olmadığının altını çizen Akbulut konu ile ilgili şunları söyledi: "Bizden kendisine kesinlikle öyle bir teklif gitmiş değil. Vatandaşın arasında konuşuluyor ama bana resmi olarak  yada gayri resmi özelinde de bu konu ile ilgili başkandan ve çevresinden bir şey gelmedi. Bu dedikodu nereden çıktı onu da bilmiyorum.  Kesinlikle öyle bir durum yok. Biz öncelikle partinin ideolojisini, partinin ne yapmak istediğini içine hazmeden bunları içine tam sindirmiş bu noktada hizmet yolunda koşturabilecek kim olursa olsun biz partimize gelmesinde bir sakınca görmeyiz. Ama şu an bu gidişatla kusura bakmasın bu partiye sadece çay içmeye gelir" dedi.

BU BÖLGEDE YAŞAYAN BİR MİLLETVEKİLİ ÇIKMALI

Genel Seçimde milletvekili adaylığı düşünmediğini kaydeden Akbulut “Şu an için adaylığı düşünmüyorum. Ancak Aliağa’dan milletvekili çıkarılması için elimizden geleni yapacağız. En azından bu bölgeden, Bergama, Dikili, Kınık bölgesinden bir vekil olması lazım. Bir Özcan Bey ve Abdürrahim Bey’le konuşuyoruz bu konuda. Onlar da kendi Genel Merkezlerine, İl Başkanlıklarına gerekli baskıyı yapacaklar. Bu bölgeden milletvekili istiyoruz artık. Bu bölgede oturan, çocuğu burada okuyan, kökleri burada olan bir aday istiyoruz.” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78