• BIST 9712.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 24 °C

ADD İzmir Şubelerinden Tepki...

ADD İzmir Şubelerinden Tepki...
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
ADD İZMİR ŞUBELERİNDEN TEPKİ ! 
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
Atatürkçü Düşünce dernekleri İzmir Şubeleri Bayrak ve Atatürk büstlerinin yakılmasına tepki gösterdi.
Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada yapılanların Türkiye Cumhuriyetine,Devletine ve Türk Milletine saygısızlık olduğunun altı çizilirken, ülkenin tüm milli ve demokratik güçlerinin Emperyalizmin oyunlarını bozmaya, vatanın bütünlüğünü, milletin birliğini pekiştirmeye çağırıldığı belirtildi.
       Amerikan hükümeti yetkilileri AKP hükümetiyle Esad Muhalifi 2000 kişiyi eğitip donatma konusunda anlaşması söylemlerinin " Bu politikanın sonucu da önceki gibi yine radikal dinci bir çetenin doğuşundan başka bir sonuç vermeyecektir. Bu Atatürk’ün “yurtta barış, dünyada barış” ilkesinin katlidir" şeklinde ifadelerin yer aldığı açıklamada şu görüşlere yer verildi:
 
    Ülkemiz yeni Osmanlıcılık hayalleri peşinde koşan, Emperyalizmin işbirlikçiliğine soyunmuş siyasiler eliyle, Atatürk’ün “yurtta sulh,cihanda sulh” ilkesinin katledilmek istendiği günlerden geçiyor.
     Türkiye’yi bölme senaryosunda Amerikan güdümlü siyasi iktidar ve PKK ortak hareket etmektedir.Son olaylar göstermiştir ki siyasi iktidar küçük ortağını (PKK) açıkça korumaktadır.
     Türk Bayrağı yırtılıp, Atatürk büstleri yakılıp parçalanmaktadır. Bu saldırılar yandaş basında sadece Atatürk’e saygısızlık olarak nitelendirilmektedir. Eğer bu sadece saygısızlık ise aynı zamanda Türkiye Cumhuriyetine,Devletine ve Türk Milletine yani hepimize yapılan saygısızlıktır.
      HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın çağrısıyla başlatılan bölücü kalkışma, kışkırtma ve olaylar sonucunda 35 den fazla yurttaşımız canından oldu,122 okul binası yakıldı 197 kamu binası tahrip edildi, ülke yangın yerine döndürüldü, HDP ve PKK’ nın bölücü çağrısı yurttaşlarımızdan bekledikleri desteği görmedi.HDP ve KCK yöneticileri öldürülen yurttaşlarımızın katilleridir,yakılan yıkılan okulların ve kamu mallarının sorumlularıdırlar.Atatürkçü Düşünce Derneği olarak Cumhuriyetin Savcılarını görevini yapmaya çağırıyoruz.
       Amerikan hükümeti yetkilileri AKP hükümetiyle Esad Muhalifi 2000 kişiyi eğitip donatma konusunda anlaştıklarını söylüyorlar. Bu politikanın sonucu da önceki gibi yine radikal dinci bir çetenin doğuşundan başka bir sonuç vermeyecektir. Bu Atatürk’ün “yurtta barış, dünyada barış” ilkesinin katlidir.
      Atatürkçü Düşünce Derneği olarak iktidara çağrımız:
1.Türk ordusunu PKK’ya vekaleten yada başka bir gerekçeyle,Yurt savunmasının dışında bir savaşa sürüklemeyin.
2.Amerika’nın BOP politikalarının uygulayıcısı olmaktan dönün,Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğüne ve bağımsızlığına saygı gösterin
3.Irak ve Suriye merkezi hükümetlerinin kendi ülkeleri içinde devlet otoritesini kurmalarına engel olmayın,gerekirse destek olun.
     Bu yapılırsa ne IŞİD, ne PKK ne de PYD kalır.Nede ABD emperyalizmi Ortadoğu’da bugünkü gibi at koşturabilir.
     ADD olarak ülkemizin tüm milli ve demokratik güçlerini Emperyalizmin oyunlarını bozmaya, Vatanımızın bütünlüğünü,Milletimizin Birliğini pekiştirmeye çağırıyoruz.    
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78