• BIST 9049.03
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İzmir 25 °C

Foça’nın Ürünleri Uluslararası Pazarda

Foça’nın Ürünleri Uluslararası Pazarda
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
FOÇA SLOW FOOD ZEYİNDALI DÜNYANIN EN İYİ YERYÜZÜ PAZARI ADAYLARI ARASINDA...
 Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
Foça Yeryüzü Pazarı, Foça’nın ürünlerini İtalya’da düzenlenen fuarda tanıtacak. Fuara katılacak ekip bu yıl, koruk ekşisi, İzmir Kekiği, Karabaş otu ve Foça Tarhanası ile görücüye çıkacak. 
 
Uluslararası Slow Food Örgütü’nce, Dünyanın 28’inci Yeryüzü Pazarı (Earth Market) ilan edilen Foça Zeytindalı Grubu, İtalya’nın Torino kentinde düzenlenen Terra Madre ve Salone Del Gusto etkinliklerine katılıyor. 
 
Foça Yeryüzü Pazarı 23-27 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenen etkinliklerde, ürünlerin tanıtımı yaparken ikramda da bulunacak. 
 
İtalya’nın Torino kentinde düzenlenecek Terra Madre ve Salone Del Gusto etkinliklerine dünyanın tüm kıtalarından toplam 157 ülke katılacak. Slow Food Örgütü’nün Yeryüzü Pazarı ilan ettiği Foça, bu yıl 1 yıllık dönem faaliyetleri dikkate alınarak, ‘Dünyanın en İyi Yeryüzü Pazarı’ seçimi için ilk 5 aday arasında gösteriliyor. 
 
Slow Food Foça Zeytindalı Hareketi Lideri Gül Girişmen, ‘Foça Yeryüzü Pazarı’ üreticileri adına Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’a teşekkür ederek, bu başarıda Belediyenin katkılarının görmezden gelinemeyeceğini söyledi. 
 
Girişmen, “Foça Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ’ın büyük özverisi ve katkıları ile pazarımızı geliştirip büyütüyoruz. Yaptığımız bir yıllık çalışma uluslararası camiada da ilgi gördü. Dünyanın en iyi ilk beş pazarı adayı listesine girmek bizler için ayrı bir onur. İtalya’nın Torino kentinde düzenlenen bu etkinlik, Foça için çok değerli bir tanıtım olacak. Foça Zeytindalı olarak, Slow Food içerisinde ‘Tarhana’yı ön plana çıkaran bir çalışma ile yöresel ürünlerimizin tanıtımının yanı sıra ilçemizin de tanıtımını gerçekleştireceğimiz için çok mutluyuz” dedi. 
 
Etkinliklerin bu yılki ana temasını dünyada kaybolmaya yüz tutmuş ancak yeniden yaygınlaştırılmasına çalışılan Nuh’un Ambarı (Ark Of Taste) listesine girmiş ürünler, bunlarla yapılan yemekler ile her ailenin satış yapabilmeleri esasına dayanan Aile Tarımı konusu oluşturuyor. Foça ekibi bu yıl koruk ekşisi, İzmir Kekiği, karabaş otu ve Foça Tarhanası götürecek. 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78