• BIST 9079.97
  • Altın 2324.082
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9568
  • İzmir 14 °C

Dünya Yoksulluk Günü...

Dünya Yoksulluk Günü...
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
DÜNYA YOKSULLUK GÜNÜ...
 Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
Dünya Yoksulluk Gününde Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz’in açıklaması; “Deniz Feneri Derneği, Türkiye’nin ve dünyanın sayılı büyük ve öncü sivil toplum kuruluşlarından birisidir. Derneğimiz, kurulduğu 1998 yılından bugüne kadar, başta Türkiye’nin bütün bölgelerine, il, ilçe, köy ve mezralara varıncaya kadar yardım ulaştırdı. Diğer taraftan dünyanın 55 farklı ülkesinde on binlerce aileye yardım yaptı, destek verdi. Oluşturduğu titiz yardım modeliyle yurt içinde ve dışında binlerce bağışçı ve gönüllünün desteğini aldı. İhtiyaç sahibi ailelere 16 yıl boyunca sadece iyilik taşıdı. Yoksullukla mücadelede dil, din, renk, ırk ayırımı gözetmeden sadece ve sadece kimsesiz, yoksul, naçar, ihtiyaç sahibi olmak gibi kriterleri öncelikli tutarak “insani” değerleri yaşatmanın ve hatırlatmanın mücadelesini verdi.
Bilindiği gibi bugün “17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü” 1998 yılında başlayan yoksulluk mücadelemizde milyonlarca kişiye yardım ulaştırdık. Çok sayıdaki atıl Anadolu okulunu tamir ederek yeniden eğitime kazandırdığımız gibi, ülkemizin dört bir yanında temelden okullar yaparak yoksulluğa çözüm için temel değer olan eğitime katkı sağladık.
Ücretsiz meslek edindirme projelerimiz ile nitelikli insan sayısını çoğaltarak iş hayatına katılmalarına destek olduk. Yoksul köylerde tarıma ve hayvancılığa dayalı projeleri hayata geçirerek köyden kente göçe engel olmaya çalıştık. 
Derneğimiz gıda, giysi, eşya, sağlık, barınma, eğitim vb. yardımlarının yanında yoksullukla mücadele konusunda akademik değeri yüksek sempozyumlar da düzenledi.
2003, 2005 ve 2008 yıllarında 3 ayrı Yoksulluk Sempozyumu organize ettik.
Bu sempozyumlarda araştırmacı ve akademisyenler, ülkemizdeki ve dünyadaki “YOKSULLUK” konusunu enine boyuna tartıştı ve çözüm önerileri sundu.
Bu amaçla kısa adı DEYAM olan Deniz Feneri Yoksulluk Araştırmaları Merkezi kuruldu. 
Biz zamanın ve mekânın emanetçileri olduğumuzu düşünerek ve inanarak yoksullukla mücadeleye devam etmekten ve iyiliği yaşatma çabamızdan vazgeçmeyeceğiz. Bu vesileyle tüm Deniz Feneri dostlarına teşekkür ediyorum. Vizyon cümlemiz; ‘Dünyadaki son yoksula ulaşıncaya kadar çalışacağız’ şeklindedir. Bu cümlenin arkasındayız.”
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78