• BIST 9079.97
  • Altın 2324.319
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9486
  • İzmir 14 °C

İzmir'de Bayrak Skandalı...

İzmir'de Bayrak Skandalı...
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
İZMİR'DE BAYRAK SKANDALI..
 
İzmir’in göbeğinde hergün 10 binlerce insanın çevresinden geçtiği Barış Parkı Mehmetçik Anıtı’ndaki Türk Bayrağı 10 günden bu yana yerinde yok. Fahrettin Altay Mahallesi sakinleri şaşkın bir şekilde yıllarca dalgalanan bayrağın indiril mi yoksa rüzgardan yırtıldı mı bu sorusuna yanıt arıyor.
 
12 YIL ÖNCE TOLON PAŞA AÇMIŞTI
18 Mayıs 2002’de İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ege Ordu Komutanlığı işbirliği ile Karabağlar Fahrettin Altay Mahallesi Oyak Sitesi üzerindeki tepeye oluşturulan Gençlik Parkı ve Mehmetçik Anıtı, dönemin , İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, İzmir Valisi Aladdin Yüksel, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon tarafından açılmıştı.
 
GÜNLERDİR NİÇİN FARKEDİLMEDİ?
Karabağlar Fahrettin Altay Mahallesi’ndeki Oyak Sitesi’nin eteklerinde bulunduğu tepenin üzerindeki Park ve İzmir’in pek çok yerinden görülebilen; kaidesiyle birlikte 23 metre yüksekliğindeki dev Mehmetçik Anıtı’ndaki Türk Bayrağı’nın 10 günden beri yerinde olmadığını belirten mahalle sakinleri yetkililerin bu konuda niçin gerekli önlemi almadıklarına da isyan ediyor.
 
İZMİR VE BAYRAK
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için bayrağın önemi diğer milletlerin vatandaşlarına göre çok daha kutsal ve bir o kadarda anlamlıdır. Çünkü bizlere çocukluğumuzdan buyana Türk Bayrağının bu yurdu bize teslim eden dedelerimizin kanları ile oluştuğu öğretilir. Al kırmızılı bayrağımızın bizdeki manevi ağırlığı her dönemde bilinir ve layığı ile bu manevi sembolümüze gerekli saygıyı gösteririz. Ancak gerek Türkiye Cumhuriyeti kurtuluş savaşı öncesinde işgal altındayken kendini bilmez işgal kuvvetlerinin askerleri tarafından yakılmış yırtılmışsa da son yıllarda bu manevi değere kendi içimizden kişilerin saldırısı ne yazık ki çok da kabul edilebilir bur durum olmaktan öteye gitti. Gerek Fatih Sultan Mehmet’in gerekse de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’in kurtuluşunda Konak’taki Valilik binasındaki Yunan Bayrağının indirilip yerine Türk Bayrağının çekilmesinin ardından yere atılan Yunan bayrağına karşı son derece engin gönüllülükle devletlerin bayraklarının ayaklar altında çiğnenmesinin yanlış olduğunu emrederek kaldırtmıştır. Bizim önderlerimiz bayrağa karşı bu kadar saygılı iken şimdi ne oldu da kendi milletimizin evlatları kendi bayraklarını indirip yakmaya, büstlere saldırmaya yeltendi? Açıkçası içim sızlıyor. Gün gelecek gönderdeki bu bayrağın böyle başımızın üzerinde şanlı dalgalanmasını bile özleyecek duruma düşersek o zaman bu manevi değerin kıymeti çok daha iyi anlaşılacaktır. İzmir’e dair ..İzmir fatihi olarak anılan kurtuluş savaşı kahramanlarından Yüzbaşı Şerafettin Bey İzmir’in işgalden kurtuluşunu Hükümet Konağı’na çektiği Türk Bayrağı simgeleştirmiştir. İzmir'in 3 yıldan fazla süren işgalini Yüzbaşı Şerafettin’in dahil olduğu öncüler sona erdirmiştir. Kurtuluş sonrası Başkomutan Atatürk, İzmir soyadını Yüzbaşı Şerafettin’e vermiştir. Şimdi İzmir’in en gözde yerleşim yerlerinden birisi olan Fahrettin Altay Mahallesi’ndeki Oyak Sitesi’ndeki Mehmetçik Anıtı’ndan kocaman Türk Bayrağı indirildi mi, yırtılıp uçtu mu? Kimsenin bilgisi yok. Üstelik Oyak Sitesi sakinlerinin büyük bölümü emekli TSK mensubu.. Yazıktır, günahtır.. Bu kadar mı korkutuldunuz, sindirildiniz, gözünüzün önündeki bayrak günlerdir yok. Buna karşın bir tepki de yok. Ya madem kimse bu bayrağı günlerdir oraya asmadı orada ikamet eden üç emekli asker bir araya gelip kendi aralarında toplayacakları üç kuruşla o bayrağı yerine çekselerdi. Demek ki bazı şeyler sadece emir komuta altında oluyormuş.. Ya da bu ülkenin askerleri emekli olunca kendilerini bütün hayattan soyutluyorlarmış. Demek istemezdim hala da demek istemiyorum, a tek isteğim o tepeye Barış Parkı’ndaki Mehmetçik Anıtı’nda ne olur Türk Bayrağını tekrar dalgalandırın…
 
Kaynak: Ege'de Bugün Gazetesi 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78