• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 21 °C

O Tabelalar Alay Konusu Oldu

O Tabelalar Alay Konusu Oldu
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ALİAĞA’YA DİKTİĞİ TABELALAR ALAY KONUSU OLDU

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşı bilgilendirmek amacıyla diktiği tabelalar sosyal medyada alay konusu oldu. Aliağa İlçesine bağlı olup, İzmir’i Çanakkale’ye bağlayan karayolu üzerinde bulunan Çaltılıdere Mahallesinin giriş ve çıkışına İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bilgilendirme tabelaları dikildi. Ancak ‘Hoş geldiniz /Güle Güle’ içerikli bu tabelalarda yapılan bir hata dikkatlerden kaçmadı. Tabelalarda bariz harf hatalarının yapıldığı görüldü. Cep telefonları ile tabelaları görüntüleyen vatandaşlar, çektikleri fotoğrafları Facebook, Twitter ve İnstagram gibi dünyaca ünlü sosyal ağlarda paylaştı. Tabelaların önünde öz çekim yapanlar da oldu. Kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturan tabelalar, vatandaşa alay malzemesi oldu. Çok sayıda beğeni alan paylaşımlara, “İzmir Büyükşehir Belediyesi bir tabelayı bile doğru yazmaktan aciz!” şeklinde yorumlar yapıldı.  CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ın Bergamalı olduğunu hatırlatan Aliağalı vatandaşlar da, “İlçe Başkanımız Aliağalı olsaydı, böyle bir hataya izin vermez, en azından hemen uyarırdı” yorumunda bulundu. Tabelaların düzeltilip düzeltilmeyeceği de vatandaşlar arasında bahse konu oldu. Bir kısım sosyal medya kullanıcısı yapılan hatanın derhal düzeltileceğini savunurken, bir diğer kısım da birçok alanda olduğu gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuyu da pişkinliğe vuracağını iddia etti. 

MUHTAR SELATTİN YILDIZ:  ÇALTILIDERE’NİN İTİBARI İADE EDİLECEKTİR

Gelişmeler bu yönde cereyan edince Çaltılıdere Muhtarı Selattin Yıldız da konuya müdahil oldu. Duruma tepkisiz kalmayan Yıldız, sosyal medyada alay konusu olan Çaltılıdere’ye itibarının iade edileceğini açıkladı.  Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yöre halkına seslenen Yıldız, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Değerli Çaltılıdere Mahallesi ile ilgili büyükşehir belediyemiz çalışanları tabela görevindeki arkadaşların dikkatsizlikleri kimsenin iştahını kabartmasın en kısa zamanda düzeltilip köyümüzün itibarı iade edilecektir. Muhtarın nerede olduğunu merak eden arkadaşlar, eski yerimdeyim!”

ÇALTILIDERE’NİN ŞANINA UYGUN OLSUN

Muhtar Selattin Yıldız’ın bu paylaşımına destek verenler kadar tepki gösterenler de oldu. Hüseyin Ali Yılmaz isimli bir vatandaş, daha önce Karayolları tarafından dikilen eski tabelalarda da yanlışlık yapıldığını hatırlatarak şöyle dedi: “Eski levha Karayollarının diktiği ‘Çaltıdere’ levhasıydı. Karayollarını uyardık gelip düzeltiler. Bunu da düzeltirler ama çok yakışıksız ve gereksiz bir levha. Madem levha dikeceksiniz köyümüzün şanına uygun olsun.” / EGE BASIN GRUBU

bld_9663.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78