• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İzmir 25 °C

Öğrenciler, 340 Ton Atık Topladı

Öğrenciler, 340 Ton Atık Topladı
Menteşe Belediyesi ve Çevre Geliştirme Derneği’nin genç nesillere çevre bilincini aşılamak için ortaklaşa düzenlediği atık toplama yarışmasında

ÖĞRENCİLER, 340 TON ATIK TOPLADI

Menteşe Belediyesi ve Çevre Geliştirme Derneği’nin genç nesillere çevre bilincini aşılamak için ortaklaşa düzenlediği atık toplama yarışmasında, topladıkları atıklar ile dereceye giren okullara ödülleri Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde düzenlenen tören ile verildi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen ödül töreninde Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe Belediyesi olarak atıkların toplanması ve çocuklara çevre bilincinin kazandırılması amacıyla okullar arası atık toplama yarışması düzenlediklerini ifade ederek, “Geleceğimiz olan çocuklarımıza daha yeşil, daha yaşanabilir bir çevre bırakmanın yolu çevremizi korumak ve temiz tutmaktır. Atık Toplama Yarışması ile temel amacımız çocuklarımıza, temiz çevre algısını aşılamak ve çevre temizliğine genç yaşta önem vermelerini sağlamak. Bu anlamda yarışmaya katılan tüm okullarımıza teşekkür ediyor, dereceye girerek ödül almayı hak kazanan okullarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Başkan Gümüş’ün ardından söz alan Muğla Vali Yardımcıları Salih Gürhan ve Ahmet Ertürk ise projenin önemine değinerek projede emeği geçenlere teşekkür ettiler. Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren okulların müdürlerine ve öğrencilerine ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

2. Menteşe Atık Toplama Yarışması Ambalaj Atığı, Atık Pil ve Bitkisel Atık Yağ kategorilerinde yapıldı. Buna göre; Ambalaj Atığı kategorisinde 15 Ton 525 bin ambalaj atığı toplayarak birinci olan Nazmi Zehra İyibilir Ortaokuluna Dizüstü Bilgisayar,  Bitkisel Atık Yağ Kategorisinde topladığı 285 Litre atık yağ ile birinci olan ile Salih Zeki Gür İlkokuluna yazıcı ve Atık Pil kategorisinde topladığı 150 kilo atık pil ile birinci olan Çiftlik Ortaokuluna da fotokopi makinesi hediye edildi.

Yarışmaya katılan Türdü 100. Yıl İlköğretim Okulu, Sabri Acarsoy İlköğretim Okulu, Piri Reis Koleji, Kocamustafendi İlköğretim okulu ve Teknoloji Kültür Kolejine de topladıkları atıklar nedeniyle kupa hediye edildi. Törenin ardından Menteşe Belediyesi tarafından öğrencilere keşkek ikram edildi. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78