• BIST 8977
  • Altın 2299.033
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0707
  • İzmir 23 °C

Öğretmenler Günü Aliağa’da Kutlandı

Öğretmenler Günü Aliağa’da Kutlandı
Tüm yurtta olduğu gibi İzmir’in Aliağa ilçesinde de ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ çeşitli etkinliklerle kutlandı

Tüm yurtta olduğu gibi İzmir’in Aliağa ilçesinde de ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda İlçe Milli Eğitim Müdürü Zehra Tuba Kabakçıoğlu’nun Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan Öğretmenler Günü Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’ndeki programla devam etti. Kutlama programına Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zehra Tuba Kabakçıoğlu, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’ndeki program göreve yeni başlayan öğretmenler adına Mehmet Akif Öztürk’ün konuşmasıyla başladı. Emekli öğretmenler adına konuşan Kadir Oltulu, öğretmenliğin yarının bilgi, diğer yarısının tecrübe tamamının ise sevgi olduğu belirterek, “Sizlerin karşısında konuşma yapmak gurur ve heyecan verici. Emekli olan öğretmenler adına konuşma yapmam istendi. Ben kendimi emekli olmuş gibi hissetmiyorum. Ayrıca kanım aktığı sürece öğretmen olarak yaşamaya devam edeceğim” dedi.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ KABAKÇIOĞLU; “HEDEFLERİMİZ HEYECAN VERİCİ”

Son olarak söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Zehra Tuba Kabakçıoğlu ise konuşmasında şu sözlere yer verdi, “Eğitimde dünya ile yarışma yolunda emin adımlar atan ve bu konuda dayanağı; bilgili, kültürlü, yenilikçi, vizyon sahibi, kendine ve öğrencilerine güvenen, dokunduğu her insanın hayatını değiştiren siz öğretmenlerimizin hedefleri heyecan verici ve gerçekten çok büyük. Bu ülkede eğitime dair güzel kabul ettiğimiz her ne varsa temelinde siz varsınız. Hiçbir materyaliniz olmasa bile kara tahtaya ak tebeşirle yazdığınız ilminiz, irfanınız, sevginiz, heyecanınız ve öğrencilere vereceğiniz desteğiniz var.” 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından göreve yeni başlayan öğretmenlerin “Meslek Yemin Töreni”, yıl içerisinde emekli olan öğretmenlere “Hizmet Şeref Belgesi” sunumu, ilçe genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, “Öğretmenler” adlı canlandırmanın sunulması, “Öğretmen Olmak İstiyorum” adlı şiirin okunması, “Türkiye’de Öğretmenliğin Tarihsel Süreci” konulu video sunumu, “Bir Öğrencinin Gözünden Öğretmen” adlı kompozisyonun okunması ve “Öğretmen Kimdir” adlı röportajın sunumu yapıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen program oratoryo sunumu ve müzik dinletisi ile sona erdi. /EGE BASIN GRUBU

aliaga--ogretmenler-gunu-aliaga’da-kutlandi-(2).jpgaliaga--ogretmenler-gunu-aliaga’da-kutlandi-(11).jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78