• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 23 °C
» »

Oklar menzile ‘cumhuriyet’ için ulaştı

Oklar menzile ‘cumhuriyet’ için ulaştı
TÜRK TARİHİNİN ORTA ASYA’YA UZANAN DERİNLİKLERİNDE BİR SAVAŞ ARACI OLARAK KULLANILAN, ATEŞLİ SİLAHLARIN KEŞFİNDEN SONRA İSE BİR SPOR DALI OLARAK TÜRK KÜLTÜRÜNDEKİ YERİNİ KORUYAN GELENEKSEL OKÇULUK, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN ETKİNLİKLERLE

Türk tarihinin Orta Asya’ya uzanan derinliklerinde bir savaş aracı olarak kullanılan, ateşli silahların keşfinden sonra ise bir spor dalı olarak Türk kültüründeki yerini koruyan geleneksel okçuluk, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle yaşatılıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Yerkapı Bursalı Şüca Ok Meydanı’nda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Okçuluk Koşusu, yerel kıyafetli okçuların atışlarıyla renkli görüntülere sahne oldu.

Tarihi ve kültürel miras çalışmaları kapsamında ecdat emaneti olan tüm eserleri ihya eden ve bu çalışmalarıyla Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, somut olmayan kültürel miras yatırımlarıyla da binlerce yıllık Türk geleneklerini günümüze taşıyor. Bu çalışmalar kapsamında Türk tarihinin Orta Asya’ya uzanan derinliklerinde, önceleri bir savaş aracı olarak kullanılan, ateşli silahların keşfinden sonra da bir spor dalı olarak Türk kültüründeki yerini alan Okçuluk, kendine özgü tüm kurullarıyla gelecek kuşaklara aktarılıyor. Cumhuriyet’in 93’üncü kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından Yerkapı Bursalı Şüca Ok Meydanı’nda Cumhuriyet Bayramı Okçuluk Koşusu düzenlendi. Etkinliğe Sipahi Atlı Okçuluk Spor Kulübü, Altın Ordu Geleneksel Okçuluk Kulübü, Atek Atıcılar Tekkesi ve İstanbul Talimhane Atıcılar Tekkesi sporcuları geleneksel kıyafetleri ile katıldı.

Müsabakalar öncesi yapılan açılış töreninde konuşan Atek Atıcılar Tekkesi Başkanı Muhammet Akçay, bu geleneğin yaşatılmasına sağladıkları katkı nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Konuşmasına Cumhuriyet’in 93’üncü kuruluş yıldönümünü kutlayarak başlayan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık ise tüm ata sporlarını yaşatmak için önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, böylesi anlamlı günde düzenlenen etkinliğe katılan tüm kulüp ve sporculara teşekkür etti.
Karlık, İstanbul Talimhane Atıcılar Tekkesi Başkanı Adnan Mehel’e katılımları nedeniyle teşekkür plaketi ve katılan sporculara da sertifika ve başarı belgelerini verdi.
Daha sonra ise sur üzerinden yapılan gösteri atışları, nefesleri kesti. Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık ile Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas da yaylarını gererek okları hedefe gönderdi. Etkinlik, geleneksel okçuluğa gönül veren sporcuların müsabaka atışlarıyla sona erdi.

Cumhuriyet Bayramı Okçuluk Koşusu müsabaka sonuçları şöyle:

 

Erkekler: 1.Caner İçin 2. Bülent Özer 3. Kadir Ük

Çocuk: 1. Ahmet Yasin Türkgeldi 2. Metin Ük 3. Mehmet Emin Er

Gençler: 1.Bahar Ülkü Avcı 2. Erkut Oğon 3.Mücahit Fatih Poha

Büyük Bayanlar: 1.Latife Reyhan 2.Bahar Avcı 3.Selin Mira Kütük

 

İzlenme: 7559
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78