• BIST 9524.59
  • Altın 2522.673
  • Dolar 32.5237
  • Euro 34.5672
  • İzmir 15 °C

Okuluma Dokunma Eylemi

Okuluma Dokunma Eylemi
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Aliağa 80. Yıl Cumhuriyet Lisesi Velileri yeni eğitim sisteminin getirsi olan okul değişimlerine tepkilerini sürdürüyor. Okullarının değişimi konusunda çıkan kararı protesto etmek amacıyla Aliağa Kaymakamlığı önünde top

ALİAĞA'DA OKULUMA DOKUNMA EYLEMİ

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Aliağa 80. Yıl Cumhuriyet Lisesi Velileri yeni eğitim sisteminin getirsi olan okul değişimlerine tepkilerini sürdürüyor. Okullarının değişimi konusunda çıkan kararı protesto etmek amacıyla Aliağa Kaymakamlığı önünde toplanan veliler basın açıklaması yaptı. Yeni eğitim sistemi 4+4+4 ile Türkiye genelinde okullarda yeniden yapılanmanın sancısı sürüyor. Aliağa’ya açılacak olan İmam Hatip Lisesi’nin, ardından 80. Yıl Cumhuriyet Lisesi’nin yerine Ticaret meslek Lisesi’nin getirilmesinin kesinleşmesi üzerine veliler protestoya başladı. Öğrencilerinin Aliağa Lisesi’ne gönderilmesinin gelecek açısından büyük sıkıntılar doğuracağını ifade eden veliler, tepkilerini basın açıklaması yaparak sürdürdü. Aliağa Kaymakamlığı Önünde veliler adına basın açıklaması yapan öğrenci velisi Cihat Aktarıcı, yaşanan durumdan sadece kendilerinin değil Ticaret Meslek Lisesi, Aliağa Lisesi velilerinin de rahatsız olduğunu söyledi. aynı durumda olan velilerle beraber Milli Eğitim Bakanlığına itiraz dilekçesi vereceklerini belirten Aktarıcı, açılacak olan imam hatip lisesinden dolayı okulların yer değişimlerinin yaklaşık 1000 öğrencinin geleceğini olumsuz etkileyeceğini ifade etti. Yeni eğitim öğretim yılına belirsizliklerle başlanacağını söyleyen Aktarıcı “Bu yıl uygulanacak 4+4+4 denilen yeni sistem belirsizlikler dolu. Örneğin duyduk ki Aliağa da İmam Hatip okulu açılmış. 60-70 kişilik İmam hatip lisesi için, 3 lisenin öğrencileri, yaklaşık 1000 öğrenci yerlerinden edilerek başka okullara taşınacakmış" dedi.

BİLGİSİ YOKMUŞ

Aktarıcı dilekçelerini teslim etmek üzere İlçe Milli eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı’nın yanına gittiklerinde Tatlıcı’nın  konuyla ilgili olarak “Henüz ortada bir şey yok ben de hiçbir bilgi sahibi değilim” şeklinde ifadesine çok şaşırdıklarını söyledi. Cihat Aktarıcı “Bu nasıl bir iştir. Okulların açılmasına 1 aydan az bir süre kalmadı İlçe M.Eğitim müdürünün hiç bir şeyden haberi yok olabiliyor. Okulumuzun yerinin değişmesini istemediğimizi iletmek için Müdüre gidiyoruz “Dilekçenizi verin 15 gün içerisinde size cevap veririz” diyerek kapısını biz velilere kapatabiliyor. Biz çocuklarımızın geleceğinden kaygı duyuyor ve diken üstündeyiz. Okulumuzun yerinin değiştirilmesini istemiyoruz. Eminim diğer okullardaki  öğrenciler ve velileri okullarının yerinin değişmesini istemez. Okulların açılmasına kısa bir süre kalmışken kimin hangi okula gideceğini vatandaşlardan Velilerden Devlet sırrı gibi saklamak çağdaş bir ülke olma iddiasını taşıyan bir ülkeyle bağdaşmaz. Her gelen iktidarların Eğitim sistemi ile oynamasından her yıl binlerce öğrenci ÖSS de sıfır çekiyor. Okulların yerleri değiştirilerek çocukların motivasyonunu bozarak bu önlenemez. M.Eğitim bakanlığı bunu önlemek, eğitimin kalitesini arttırmak için daha farklı çalışmalar yapılmasını istiyoruz" dedi. Konudan Rahatsız olan Bütün okulların velileriyle protestolarına devam edeceklerini söyleyen Aktarıcı “" Biz Veliler çocuklarımızın alıştığı okul ve öğretmenlerinden ayrılmasını istemiyoruz. Özellikle 12. Sınıf çocuklarımız 2-3 yıldır harıl harıl Üniversite sınavına hazırlanıyor. Yapılacak bir değişiklik çocuklarımızın motivasyonunu bozacağını ve geleceklerini karartacağını düşünüyoruz. Bunun için ne yapılması gerekiyorsa yapma kararlığındayız. Pek çok il ve ilçede yeni 4+4+4 sistemi ile ilgili bilgilendirmeler yapılıyor. Aliağa da henüz böyle bir bilgilendirme yapıldı mı? yapıldıysa biz veliler bilmiyoruz. Veliler internet üzerinden bir şeyler öğrenmeye çabalıyor” dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından veliler “Eğitimle oynama, okuluma dokunma” sloganı atarak dağıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78