• BIST 8792.48
  • Altın 2238.284
  • Dolar 32.3368
  • Euro 35.0772
  • İzmir 16 °C

OSOS İle Elektrik Tasarrufu Sağlanacak

OSOS İle Elektrik Tasarrufu Sağlanacak
GDZ Elektrik Dağıtım aboneleri, Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS) ile elektrik kullanımında yüzde 15 tasarruf edebilecekler.

OSOS İLE ELEKTRİK TASARRUFU SAĞLANACAK
                                           
GDZ Elektrik Dağıtım aboneleri, Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS) ile elektrik kullanımında yüzde 15 tasarruf edebilecekler.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Metin Demirdağ, “Elektrik enerjisi sektörü, ülkemizin ekonomik ve sosyal çarklarını döndüren ve yaşam kalitesini belirleyen önemli girdilerden biridir. Bu nedenle elektrik enerjisi alanında AR-GE ve yenilik faaliyetlerinin ivme kazanması, ülkemiz için önem arz etmektedir.  Şirketimiz AR-GE çalışmaları ile teknolojik yenilikleri takip etmekte ve sektöründe öncü olmayı hedeflemektedir. Bu doğrultuda 2015 yılında Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS) hayata geçirilmiştir. Otomatik Sayaç Okuma Sistemi; tüketimi belli bir seviyenin üzerinde olan tüketicilerin, tüketime esas verilerinin, sayaç ve modem üzerinden uzaktan okunmasını ve analiz edilmesini sağlayan sistemdir.

OSOS sayesinde, tüketim kayıtları tutularak faturalar zamanında oluşturulmaktadır. Son kullanıcı, elektrik kesintilerini ve kendi fatura bilgilerini sisteme bağlanarak anında izleyebilmektedir. Kendi tüketimlerini anında görebilen kullanıcılar, cezai durumları engellerken bir yandan da 3 zamanlı fatura seçimini yaptıktan sonra tüketimlerinde ayarlamalar yaparak veya tüketim alışkanlıklarını değiştirerek, yüzde 15’e varan enerji tasarrufu sağlayabilirler.” dedi.

OSOS İLE KESİNTİLERE ANINDA MÜDAHALE EDİLİYOR

Artan nüfus ve şehirleşmenin okunması gereken sayaç sayısını artırdığını ve teknolojik sistemleri bu doğrultuda geliştirdiklerini vurgulayan Demirdağ şöyle devam etti;

“Uzaktan sayaç okuma sistemine dağıtım transformatörlerimizi de dahil ettik. Bu sayede şebekemizdeki enerji kesintileri anında tespit ediliyor ve tüketicilerimizden şikâyet gelmeden gerekli müdahaleleri yaparak kesinti süresini kısaltıyoruz.

Projemizin %90’ı tamamlanmış olup yıllık tüketimleri 100 MWh’in üzerinde olan İzmir ve Manisa’daki yaklaşık 8000 tüketici uzaktan okunabilir/izlenebilir hale getirilmiştir. Bu sayede bölgemizdeki toplam tüketimin yaklaşık %45’i uzaktan okunabilen sayaçlar ile kontrol edilmektedir. Ayrıca, 10.000’e yakın sokak aydınlatma sayacının kurulumları devam etmektedir. OSOS sistemi ile enerjimizi daha verimli kullanıp milli servetimiz olan elektrik enerjisinden tasarruf sağlanacaktır.” /Ege Basın Grubu

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78