• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 17 °C

Özcan Durmaza MHP ile iş birliği iddiası

Özcan Durmaza MHP ile iş birliği iddiası
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Şubat 2014’den Eylül 2015’e kadar 20 ay boyunca CHP Aliağa Kadın Kolları Başkanlığı yapan Nurcan Özdemir Genç yaptığı yazılı açıklamada, partinin Aliağa
ALİAĞA CHP İLÇE BAŞKANI ÖZCAN DURMAZ’A ALİAĞA ESKİ CHP ESKİ KADIN KOLLARI BAŞKANI NURCAN ÖZDEMİR GENÇ’TEN ŞOK İDDİALAR 
 
Şubat 2014’den Eylül 2015’e kadar 20 ay boyunca CHP Aliağa Kadın Kolları Başkanlığı yapan Nurcan Özdemir Genç yaptığı yazılı açıklamada, partinin Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz hakkında çarpıcı iddialarda bulundu.
 
Geçtiğimiz Eylül ayında CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz tarafından görevinden alınan Nurcan Özdemir Genç, bunun üzerine Durmaz hakkında kamuoyunun bilmediği birçok gerçeği 1 Kasım seçimlerinin ardından açıklayacağını belirtmişti. 
 
“CHP Aliağa Kadın Kolları Başkanı görevinde bulunduğum 2014 Yerel Seçimleri, 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri kazandığımız CHP Aliağa Kadın kolları seçimini ve 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz' ın yaptığı her şeyi, yaşadıklarımızı ve bize yaşattıklarını, 1 Kasım 2015 Genel seçimleri sonrasında sizlere aktaracağım” ifadelerini kullanan  Eski Kadın Kolları Başkanı Genç, merakla beklenen açıklamasını yaptı. 
 
Önce 1 Kasım seçimleri, ardından CHP İlçe Kongresi ve kadın- gençlik kolları seçimleri nedeniyle açıklamasını ertelediğini söyleyen Genç, “Şubat 2014 tarihinde CHP Aliağa Kadın Kolları başkanlığı görevine atandım. Kasım 2014 tarihinde yapılan CHP Aliağa İlçe Kadın Kolları seçimlerinde, üyelerimizin desteğiyle sandıkta Kadın Kolları başkanlığına yeniden seçildim. Bu görevimizi yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte başarıyla sürdürdük. Ancak 7 Haziran Seçimlerinden sonra mevcut İlçe Başkanı Özcan Durmaz tarafından siyasi kültür ve etik kurallar hiçe sayılarak sudan gerekçelerle görevden uzaklaştırıldık” dedi.
 
BELEDİYE BAŞKAN ADAYININ PEŞİNDEN GİTMEYE GEREK YOK
“2014 yerel seçimlerinde Belediye başkan adayımızın açıklanmasının ertesi günü çeşitli entrikalar ve ayak oyunları ile mevcut Kadın Kolları Başkanı Naime Baltacı’ nın istifası alındı. Boşalan Kadın Kolları Başkanlığına sekreterlik görevini yürüten kişi olarak ben atandım” diyen Genç, “İlçe Başkanına “Kadın Kollarının içini boşalttınız. Şimdi Yerel Seçimler var, ne yapacağız” diye sorduğumda “Boşver kardeşcağazım, Belediye Başkan Adayının peşinde gitmeye gerek yok, sizlerde Kadın Kolları varmış gibi davranın.” cevabını aldım. Özcan Durmaz, belediye başkan adayı olmak istiyordu, olamadı. Aday adaylarımızın hepsinin arkasından olumsuz konuştuğu için, toparlayıcı da olamadı. Adayımız ile ilgili bu sözleri söyleyince bir partili ve yönetici olarak çok üzüldüm ve kendisine bu sözleri yakıştıramadım. 
 
DURMAZ’DAN,  MHP İLE İŞBİRLİĞİ 
Eski Kadın Kolları Başkanı Genç, Özcan Durmaz’ ın bir başka parti ilçe başkanıyla yaptığı ilginç bir telefon konuşmasını da açıkladı. Genç “Yerel seçimlerin sonrasında bizzat şahit olduğum, partide yapılan bir toplantı esnasında İlçe Başkanı Özcan Durmaz, MHP' nin Aliağa İlçe Başkanını arayarak “Yerel seçimlerde biz size yüzde 25 destek verdik, bu desteğimizin hatırına şu işimizi hallediverin sevgili başkanım” dedi.” Şeklinde iddiada bulundu. Bu konuşma yapılırken bazı meclis üyelerimiz ve ilçe yöneticilerimiz de konuşmalara şahit oldu. Onlar da şaşkınlıklarını gizleyemediler.  
Eski Kadın kolları başkanı iddialarını şu sözlerle sürdürdü: “İlçe Başkanı, Cumhurbaşkanlığı seçiminin hemen ardından istifamı istedi. Fakat kendisinin 16 ay içinde değiştirdiği 4.Kadın Kolları Başkanı olduğum için MYK istediği atamayı yapmadı, seçime gidilmesi gerektiği belirtildi. Kasım 2014 tarihinde yapılan Kadın Kolları seçiminde aday olma kararı aldım. İlçe Kadın Kolları Başkanlığına seçildim. Ancak seçimin ertesi günü parti bilgisayarlarına şifre konulduğunu ve belgelerimize, çalışma notlarımıza ulaşamadığımızı gördük. Bize ulaştırılması için kendisine verilen davetiye ve etkinlik bildirimleri bize verilmemiş, istediğimizde de “benden hiçbir şey öğrenemezsiniz. Gidip nereden öğrenirseniz öğrenin” cevabını alıyorduk. Bunlar seçimle gelen bir yönetime yapılmayacak, siyasi ahlaka ve siyasi kültürle bağdaşmayacak söylem ve hareketlerdir.”
 
YÖNETİM KURULU ÜYELERİ RAHATSIZ EDİLDİ
CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ın kendilerini partiden uzaklaştırmak için her yolu denediğini savunan Eski kadın kolları Başkanı Nurcan Özdemir genç, “Partideki çalışma şevk ve inancımızı kırmak için her yolu denedi. Göreve geldiğimiz günden itibaren kendisine yakın olan bir kaç kişi tarafından Kadın Kolları yönetim kurulu üyelerimiz sürekli rahatsız edilmiş, kavga çıkartılmaya çalışılmıştır. Parti binamızda sürekli huzursuz edildik. Buna rağmen çalışmalarımıza azimle devam ettik.” Diye konuştu.
 
İKİ SAAT ÇALIŞIN, EVİNİZE GİDİN
Genç, CHP İlçe Başkanı Durmaz’ ın partinin başarısı yerine siyasi kariyer hesaplarıyla hareket ettiğini söyleyerek, “7 Haziran 2015 Genel Seçimleri öncesinde Kadın Kolları olarak bizlere, “2 saat çalışıp evinize gidin” demesine rağmen, çalışmalarımızı tüm hızıyla devam ettirdik. Yerel seçimlerde DSP’yi destekleyenlerle görüştüğüm ve desteklerini istediğimi ifade ederek, CHP İl Kadın Yönetiminden 4 kişiyi Aliağa’ya çağırmış ve “benim için; bu haindir, partimize ihanet eden hainler ile görüşüyor” diyerek hakkımda tutanak tutulmasını sağlamıştır.” Dedi.
 
İLÇE BAŞKANINA “NEFRET DİLİ” TEPKİSİ  
“İlçe Başkanı Özcan Durmaz, partiye nifak tohumları ekerek, nefret ve ötekileştirme dilini ne yazık ki sık sık kullanmıştır” iddiasında bulunan Genç, “Tüzüğümüze aykırı şekilde, Kadın Kolları Başkanı olmama rağmen benim Yönetim Kurulu toplantılara katılmamı engellemiş ve beni toplantılardan kovmuştur. Yerel seçimler sonrasında istifasını partiye getirenler için “boş verin hemen işlemlerini yapalım bunlar zaten bana oy vermezler” diyebilmiştir.” Şeklinde konuşarak partide çok konuşulacak bir iddiayı ortaya attı.
 
DURMAZ, PARTİDE BİZANS OYUNLARINA BAŞVURUYOR
Özcan Durmaz’ ın partide Bizans oyunlarına başvurduğunu kaydeden Eski Kadın Kolları Başkanı Genç, Yerel Seçimlerde ve Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında perde arkasında parti ahlakına ve kurallarına aykırı olarak yaptıklarına şahit olduğu için Durmaz tarafından partiden uzaklaştırılmaya çalışıldığını söyledi. Genç, “Özcan Durmaz beni partimden uzaklaştırmak için özel bir çaba ve mesai harcadı, ama başaramadı. Başarması da mümkün değildir. Makam ve koltuk beklentisi olmadan, sadece partim için çalışan bir insanım. Partime zarar verecek olan her yaklaşımın, her olayın karşısında oldum ve olmaya da devam edeceğim. İlçe Başkanı da olsa, CHP’yi “küçük olsun, benim olsun” zihniyetiyle partimizin küçültülmesine müsaade etmemeliyiz.” diyerek tepkisini ortaya koydu.
 
İSTEYEN İNTERNETTE ARAŞTIRABİLİR
CHP’de bomba etkisi yapan açıklamalarını sürdüren eski Kadın Kolları Başkanı Nurcan Özdemir Genç, sözlerine şöyle devam etti: “Özcan Durmaz, siyasi hayatındaki gelgitleri, parti disiplini ve tüzüğüne aykırı olarak başka partilerin yöneticileriyle girdiği ilişkileri, seçimlerde “çalışıyormuş gibi” yapıp, 30 Mart yerel seçimlerinde CHP' yi sandığa gömeceğiz diyerek, DSP’ye açıkça çalışan ve bunlar haindir, bu parti bu hainlerden kurtuldu dediği halde, bu kişilerle ilçe kongresine yönelik kendisi için işbirliği içinde olması, parti içinde huzursuzluk çıkarması, hizip ve dedikoduyu parti koridorlarına sokma gayretleri, samimi bir partili olarak beni derinden üzmüştür. Özcan Durmaz, sadece siyasi hayatındaki tutarsızlıklarının yanı sıra, yaptığım araştırmalar neticesinde vardığım kanı, CHP’de İlçe Başkanlığına uygun olmayan, yakışmayan bir şahsiyet olduğudur. Bu konuda bilgi edinmek isteyen kişiler internette küçük bir arama yaparak, Özcan Durmaz ile ilgili belge ve bilgilere ulaşabilir.”   
 
YAPMACIK HAREKETLERLE SİYASET YAPILMAZ
“Aliağa’nın sorunlarını yakından takip ederek kamuoyuna taşıyacak, bilgili, cesur, hiçbir şeyden ve hiç kimseden korkusu olmayan, “çalışıyormuş” gibi yapan değil, gerçekten canla başla çalışacak yöneticilere ihtiyacımız var” diyen Genç, “Samimiyetsiz, yapmacık ve göstermelik hareketlerle yapılan siyaset partimizi başarıya ulaştırmaz. Yerelde muhalefette olduğumuz halde, yerel seçimlerden sonra geçen iki yıla yakın zaman zarfında Özcan Durmaz, yerel yönetimle ilgili olarak herhangi bir muhalefet sergilememiştir, sergileyecek tutumu da yoktur. MHP İlçe Başkanı ile bu yakınlıkta konuşan bir kişi muhalefet yapabilir mi ?   Peki o zaman nasıl iktidar olacağız? Herkese samimiyetsiz ve yapmacık hareketlerle gülücük dağıtarak mı” sorusunu yöneltti.
 
Eski CHP Kadın Kolları Başkanı Genç, Özcan Durmaz’ a yönelik eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü: “Siyaset tutarlılık ister, ağzınızdan çıkan şeyi yaparsanız başarılı olursunuz. Sadece durumu idare eder pozisyonda olmak, kendi çıkarları doğrultusunda davranmak ve konuşmak partimize hiçbir şey katmaz. Özcan Durmaz, bulunduğu makamın hakkını veremeyen, birleştirici olmayan, işine geldiği gibi insanlara davranan ve gerçekten ilçe başkanlığı yapmayıp, yapıyormuş gibi hareket eden bir kişi olduğunu gördüm. Anlattığım bu konulara ilçe eski yöneticilerimiz de şahit olmuştur ve                  Özcan Durmaz'ın bu tutumları yüzünden ilçe yönetimimizde ikiye bölünmüştü. İddialarımın arkasındayım, her zaman ve her yerde yüzleşmeye de hazırım. Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78