• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • İzmir 25 °C

Özel Aliağa Toprak Anaokulu

Özel Aliağa Toprak Anaokulu
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ/ Özgür düşünen ve düşündüklerini açıkça ifade edebilen, yaşam boyu öğrenmekten kopmayan, her yönüyle nitelikli bir yaşam süren geniş bir vizyona sahip ama aynı zamanda yerel değerlere bağlı bireyler yetiştirme h

EĞİTİME VERİLEN EMEK BAŞARILI YARINLAR DEMEK

DOLU DOLU EĞİTİM, DOLU DOLU EĞLENCE

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ/ Özgür düşünen ve düşündüklerini açıkça ifade edebilen, yaşam boyu öğrenmekten kopmayan, her yönüyle nitelikli bir yaşam süren geniş bir vizyona sahip ama aynı zamanda yerel değerlere bağlı bireyler yetiştirme hedefi ile yola çıkan Özel Aliağa Toprak Anaokulu, verdiği okul öncesi eğitim sayesinde öğrencilerin sorumluluk duygularının ve özgüvenlerinin gelişmesine de katkı sağlıyor.

Eğitim hayatına 2014 yılında başlayan Özel Aliağa Toprak Anaokulu, 450 metrekarelik bir alan içerisinde 6 okul öncesi öğretmeni, 1 İngilizce öğretmeni, 1 Aşçı, 3 hizmetli ve 10 tane branş öğretmeni ile hizmet veriyor.

Diğer anaokullarına göre alışılagelmişin dışında bir eğitim programı uygulayan Özel Aliağa Toprak Anaokulu, sanat, spor, yabancı dil, bilim ve zeka konulu eğitimlere de ağırlık veriyor. Okulun Sanat Kulübünde; müzik, görsel sanatlar, tiyatro, drama, modern danslar, Spor Kulübünde; yüzme, jimnastik, çocuk zumbası, Bilim ve Zeka Kulübünde; eğlenceli bilim, okul öncesi zeka oyunları, dikkat eğitimi, mental aritmetik, satranç, Yabancı Dil Kulübümüzde ise; İngilizce ve Fransızca dil eğitimleri veriliyor.

ÇIKIŞ NOKTAMIZ ‘GÜVEN’

Kurum içerisinde ciddi bir özveri ve samimiyet anlayışı olduğunu ifade eden Özel Aliağa Toprak Anaokulu Müdürü Serap Kaya, “Her şeyden önce güvene dayalı bir kurumuz. Aileler verilen eğitim kalitesinin ve okulun fiziki şartlarının yanında çocuklarını emanet ederken güvenebilecekleri bir okul ararlar. Çocuğumu emanet ederken acaba ben bu kuruma güvenebilir miyim düşüncesinde olurlar. Kimi anneler için beslenme, kimi anneler için öğretmenler, kimi babalar için eğitimde kullanılan materyaller çok önemli, herkesin beklentisi çok farklıdır ama bizim ilk çıkış noktamız güvendir” dedi. 

DOLU DOLU EĞİTİM, DOLU DOLU EĞLENCE

Sunmuş oldukları eğitim programının tamamen kolej düzeyinde olduğunu belirten Kaya “Bizim eğitim programımız diğer bireysel çalışan anaokulu programları gibi değil. Milli Eğitim Müfredatının yanı sıra dolu dolu işlediğimiz özel bir eğitim programımız var. Bu özel programlarda çok ciddi eğitim setleri kullanıyoruz. Çocuklarımıza bu eğitimleri verirken aynı zaman da eğlenceli oyunlar ile çocuklarımızın aldıkları eğitimden haz almasını sağlıyoruz” dedi.

AKTİF ÖĞRENME OLANAĞI

Eğitim programı kapsamında sanat etkinliklerinin yanı sıra branş derslerine de önem verdiklerini belirten Kaya, “Sanat çalışmaları her çocuğun birebir katılım göstermek istediği ve el-göz koordinasyonu, küçük kas motor gelişiminin desteklendiği ürünlerdir. Müzik, orff, drama, bilimsel aktivite, sayma zamanı; bu etkinlikler 5 güne yayılmış bir şekilde çocuklara dikkat süreleri ışığında verilmektedir. Branş dersleri ise çocukların ilgi ve yeteneklerini ön plana çıkaran çalışmalardır. Verilen branşlar psikolog eşliğinde rehberlik dersi, jimnastik, zumba, müzik, lego smart, görsel sanatlar ve İngilizce derslerinden oluşmaktadır. Haftanın belirli günlerine ayrılan bu branş dersleri çocukların eğlenceli zaman geçirmelerini ve onlara aktif öğrenme olanağı sağlamaktadır. Çocuklar sorumluluk kavramı ve belirli görevlerin verildiği turuncu balon dergi setiyle her gün yeni yönerge yaprakları yaparak haftayı sonlandırmaktadırlar” dedi.

İlköğretime hazırlık çalışmalarını 5. Yaştan itibaren daha yoğun bir akışta vermeye başladıklarını da sözlerine ekleyen Kaya, “Program akışında sesleri tanıyorum, eğitici oyun çalışmaları ve okuma yazmaya hazırlık çalışmalarıyla bu süreç hem genellenerek hem de pekiştirilerek ilköğretime uygun bir düzeyde haftada 2-3 saat veriyoruz. Yabancı dil eğitimlerimiz ise İngilizce ve Fransızca dersleriyle hem dil öğrenimini hem de ifade edici dilin gelişimine olanak sağlamaktadır. Her gün periyotlar halinde verilen İngilizce eğitimi ve Fransızca eğitimi sayesinde programa farklı bakış açıları kazandırıyoruz”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78