• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 17 °C

Özgüven Yasaya KARŞI Çıkarım

Özgüven Yasaya KARŞI Çıkarım
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK/ BAKIRÇAY NET GAZETESİ/ CHP İzmir İl Başkanlığı İl Yönetim Kurulu Toplantısını Bergama’da gerçekleştirdi. Toplantıya Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'in sözleri damga vurdu. Özgüven; "Halkımın sağlığı söz konusu oldu

CHP İZMİR İL TOPLANTISI BERGAMA'DA YAPILDI

BAŞKAN ÖZGÜVEN; "HALKIMIN SAĞLIĞI SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA YASAYA DA KARŞI ÇIKARIM"

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK/ BAKIRÇAY NET GAZETESİ/ CHP İzmir İl Başkanlığı İl Yönetim Kurulu Toplantısını Bergama’da gerçekleştirdi. Toplantıya Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'in sözleri damga vurdu. Özgüven; "Halkımın sağlığı söz konusu olduğunda yasaya da karşı çıkarım. İmzalatılmak istenilen ruhsatı yırtarım. Ruhsatı vermek isteyenin de karşısında dururum" dedi.

Toplantıya CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Parti Meclisi Üyeleri Seniya, Nazik Işık ve Hüseyin Saygılı, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Kınık Belediye Başkanı Süleyman Vasfi Şentürk, Bergama İlçe Başkanı İdris Yavuz Yılmaz, Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, Foça İlçe Başkanı Osman Mert, Menemen İlçe Başkanı İsmail Akıncı,Bakırçay Bölgesinin CHP’li İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri, Muhtarlar ve partililer katıldı.

Metropol dışı ilçe ve beldelerde yaşanan sorunların yerinde konuşulması ve sorunlara çözüm aranması nedeniyle düzenlenen metropol dışı İl Yönetimi toplantılarına devam eden CHP İzmir İl Yönetimi, bu kez il olmak isteyen Bergama’da sorunları değerlendirdi. Toplantıda konuşan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Türkiye’de ilk olarak taşeronlaşmaya son vererek işçileri belediye kadrosuna aldı. İlçe belediyelerimizle ve sendika yöneticileri ile de görüşüyoruz. Zorluklar elbette var. Ama sosyal demokrat bir parti olarak da buna duyarsız kalamayız. İşçilerin 2 bin lira 2 bin 500 lira almasında bizim için de hiçbir sorun yok. Fakat denge içinde belediye personeli harcamalarının da yüzde 35’i aşmaması gerekiyor. Bununla ilgili de görüşmelerimiz sürüyor. AKP bırakın taşeronlaşmayı kaldırmayı tüm çalışanları emek piyasası içerisinde talep-arz dengelenmezse insan pazarına dönüştürecekler“ dedi.

Toplantının başında konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç yıllardır ihmal edilen ortak sorunların önerilerle çözüme kavuşmasını sağlayacak bu toplantılara Sivil Toplum Kuruluşları’nın(STK) da destek vermesinin önemine değindi. Gönenç, “Bugün burada Bakırçay’ın sorunlarını, fırsatlarını, potansiyelini konuşacağız. Bakırçay deyince akla ilk tarım geliyor. Belki yakında metropole bağlanacağız. Bergama’ya ulaşacak İZBAN projesi var. Ekonomi ve sanayinin kalkınacağına inandığımız liman projesi var. Ama bugün bizler sanırım daha çok örgütümüzün yurttaşımızın sesine kulak vereceğiz” diyerek toplantıların CHP için yeni ufuklar açacağını söyledi.

Toplantıda çevre sorunlarını dile getiren Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven; "Bugün burada konuşma yapan herkes demokrasiden bahsetti. Demokrasiden bahsediyorsak bilmeliyiz ki çevre olmadan demokrasi olmaz. Bergama'da siyanürle altın çıkarılması bölgeyi çok etkilemiştir. Suyumuz zehirlendi. Kanserli sayısı arttı. Ağaçlarımız kesiliyor. Çevre sorunları kozak yaylasını adeta yok etti. Bunu da herkes seyrediyor. Muhtarlarımızın bir bölümü bu duruma sessiz kalıyor. Geçen yıllarda Dikili'de 'çevre ve altın' konusunda bir panel yaptık. bazılarının gücüne gitti. Paneli bastılar, sopalarla saldırdılar. Hala mahkeme devam ediyor. Bergama'da basın toplantısı yaptık. Yaşadığımız bölgenin vatandaşına karşı sorumluluğumuz gereği çevre kirliliği ile ilgili tereddütlerimizi dile getirdik. Tazminat davası açtılar. İstihdam yaratacaklarını söylüyorlar, ancak ölülere iş bulunmaz" dedi

ÖZGÜVEN; "HALKIMIN SAĞLIĞI SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA YASAYA DA KARŞI ÇIKARIM"

Termik santraller konusuna değinen Özgüven; "Termik santrallerle ilgili sorunda başka bir mesele. termik santral çevreye zarar vermez diyorlar. Bunu söyleyenler çocuklarını alıp buraya gelip yerleşsinler. Aliağa'da 7 tane termik santral yapacaklar. Dünyanın en güzel ovası 'Menemen Ovası'nı yok ettiler. Sesimizi çıkartmazsak çocuklarımıza bunun hesabını veremeyiz. ruhsatı veren kendi partilimiz bile olsa sesimizi çıkarmalıyız" dedi. Özgüven bir gazetecinin kendisine -ilçenizde termik santral yapılmak istense ve yasa gereği olduğu dayatılsa siz ne yapardınız?- sorusuna; "Biri benim ilçeme termik santral yapmaya kalksa ve yasa gereği bunun ruhsatını vermem gerektiği dayatılsa, halkımın sağlığı söz konusuysa o yasaya karşı çıkarım. İmzalatılmak istenilen ruhsatı yırtarım. Ruhsatı vermek isteyenin de karşısında dururum" diyerek yanıt verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78