• BIST 9061.94
  • Altın 2300.267
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0764
  • İzmir 25 °C

Palyaço İzle HAMİLE KAL !

Palyaço İzle HAMİLE KAL !
İsrail’de yapılan araştırmada embriyo transferinden sonra tıbbi palyaçoların şovunu izleyen kadınların %36,4’ü gebe kalırken, palyaçoları izlemeyen grupta gebelik oranı %20,2’de kaldı.İlginç araştırma Zrifin’de (İsrail), Assaf Harofeh Tıp Merkezi Kısırlık

Şaka değil gerçek

Kahkaha farkıyla hamile kaldılar!

Kahkaha atarak hamile kaldılar!

Palyaçolar, tüp bebekte başarı şansını 2 kat artırıyor

Bu palyaçoları izleyen kadınlar hamile kalıyor!

İlk tüp bebek tedavisi bundan 40 yıl kadar evvel gerçekleşmişti. Bu sürede milyonlarca tüp bebek dünyaya geldi. Bilim insanları bu alanda durmadan çalışıyor. Her geçen gün ulaşılan yeni bilgi ve teknolojiler tüp bebekte, başarı çıtasını biraz daha arttırıyor.

Pek çok araştırmaya göre, tüp bebek tedavisini destekleyen alternatif yöntemler sayesinde hamile kalma olasılığını yükseltmek mümkün. Duyunca çok şaşıracağınız hatta şaka zannedeceğiniz yöntemler bile var. İşte bunlardan biri palyaçolar! Yanlış duymadınız... ‘Tıbbi palyaçolar’ tüp bebekte gebelik şansını tam iki kat arttırıyor!

ÜNLÜ BİLİM DERGİSİNDE YAYINLANDI

İsrail’de yapılan araştırmada embriyo transferinden sonra tıbbi palyaçoların şovunu izleyen kadınların %36,4’ü gebe kalırken, palyaçoları izlemeyen grupta gebelik oranı %20,2’de kaldı.İlginç araştırma Zrifin’de (İsrail), Assaf Harofeh Tıp Merkezi Kısırlık ve Tüp Bebek Ünitesi’nde yapıldı.

Üreme tıbbı alanının en önemli bilimsel yayınlarından Fertility and Sterility dergisinde de yayınlanan palyaço araştırmasının detaylarını Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen anlattı:

219 KADIN BİR YILDAN FAZLA İZLENDİ

“Araştırma kapsamında tüp bebek tedavisi gören kadınlarda, embriyo transferi sonrası profesyonel medikal palyaço gösterisi izleyenler ile izlemeyenler arasındaki gebelik oranları karşılaştırıldı.

Tüp bebek tedavisi gören 219 kadın bir yıldan fazla bir süre izlendi. Takip edilen kadınların yarısı embriyo transferinden hemen sonra 15 dakika süreyle komiklikler ve sihir gösterilerini içeren palyaço şovu izlediler. Bu şov bu çalışma için özel olarak oluşturulmuştu.

PALYAÇOLARI İZLEYENLER HAMİLE KALDI

Çalışmanın sonunda embriyo transferinden sonra palyaço şovu izleyen kadınların %36,4’ü gebe kalırken, izlemeyen grupta gebelik oranı %20,2 olarak saptandı. Kadınlar arasındaki kahkaha farkı, palyaço izleyen grubun daha fazla gebe kalmasını sağladı.

Araştırmanın sonuçlarına göre, gebelik oranındaki bu fark yıllardan beri zor bir tedavi gören kadınlardaki stres faktörünün ortadan kalkmasıyla oluşmuştu. Bilindiği gibi tüp bebek başarısında stres önemli bir olumsuz faktör.

Bu araştırma, tüp bebek tedavisinden sonra palyaçolarla eğlendirilen ve mizah ile stres seviyeleri azalan kadınlarda başarı oranının daha yüksek olduğunu ortaya koydu. Üstelik hiçbir yan etkisi de yok...

Avrupa, Avusturalya, Kuzey Amerika ve İsrail’de özellikle çocuk hastanelerinde olumlu etkileri nedeniyle hastane palyaçoları istihdam ediliyor.”

Op. Dr. Betül Görgen, palyaço gösterisinin yanı sıra embriyo transferinden önce stresi azaltmak için yapılacak akupunktur, hipnoz gibi uygulamaların da başarıyı arttırdığını söylüyor.

Stressin doğurganlığı azalttığını belirten Op. Dr. Betül Görgen, herhangi bir fizyolojik sebebi bulunmayan tüm anne adaylarına stresle mücadele etmeyi tavsiye ediyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78