• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İzmir 22 °C

Petkim Orman Hedefini Büyüttü

Petkim Orman Hedefini Büyüttü
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Son iki yıldır Yeni Foça’da 150 dönüm alanda iki adet “Haydar Aliyev Dostluk ve Hatıra Ormanı” kuran Petkim, hedefini “5 Yılda 500 Dönüm Orman” olarak belirledi.

PETKİM 5 YILDA 500 DÖNÜM ORMAN KURACAK.

YENİ ŞAKRAN’DA 2007 YILINDA DİKİLEN 6 BİN ZEYTİN FİDANINDAN İLK ÜRÜNLER ALINMAYA BAŞLANDI.

SOCAR TÜRKİYE BAŞKANI (CEO) VE PETKİM YÖNETİM KURULU ÜYESİ KENAN YAVUZ: “ÇEVRE YATIRIMLARINA SON 11 YILDA 210 MİLYON DOLAR KAYNAK AKTARDIK. ÇOCUKLARIMIZA DAHA YEŞİL BİR DÜNYA BIRAKACAĞIZ. HEDEFİMİZ 5 YILDA ÜLKEMİZE 500 DÖNÜM ORMAN KAZANDIRMAK. 150 DÖNÜM ORMAN KURDUK, 350 DÖNÜM DAHA KURACAĞIZ”

YENİ ŞAKRAN BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM ETEM YORULMAZ: “BU BÜYÜK HEDEFTEN DAHA ÇOK PAY ALMAK İSTİYORUZ. PETKİM YÖNETİMİ VE ÇALIŞANLARININ YEŞİLE OLAN TUTKUSU, TÜM ŞİRKETLERE ÖRNEK OLMALI.” 

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Son iki yıldır Yeni Foça’da 150 dönüm alanda iki adet “Haydar Aliyev Dostluk ve Hatıra Ormanı” kuran Petkim, hedefini “5 Yılda 500 Dönüm Orman” olarak belirledi. Son 11 yılda çevre yatırımlarına 210 milyon Dolar yatırım yapan Petkim’in, çalışanlarıyla birlikte Yeni Şakran’da oluşturduğu 6 bin fidanlık Atatürk Zeytin Ormanı ise ilk meyvelerini vermeye başladı. Yeni Şakran Belediye Başkanı İbrahim Etem Yorulmaz; limanı, marinası ve cezaevi ile çok dinamik bir yapıya kavuşan beldenin en önemli eksiğinin orman olduğunu belirterek, “Petkim çalışanları, kendilerine yakışan bir yaklaşımla beldemize Atatürk’ümüzün adını taşıyan 6 bin fidanlık zeytinlik kazandırmıştı. 2007 yılında dikilen ağaçlarımız ilk ürünlerini vermeye başladı. Toplanan zeytinlerin üçte ikisi Aşağı Şakran Köyü’nün tüzel kişiliğine ait. Toplanan ürünler belediyemizce ihale yönetmeliğine uygun olarak satılıyor ve vatandaşımıza hem sağlıklı besin hem de hizmet olarak geri dönüyor” dedi. Aliağa bölgesinde üretim yapan pek çok sanayi kuruluşu olduğunu hatırlatan Başkan Yorulmaz, Petkim’in ve çalışanlarının duyarlılığının tüm şirketlere örnek olmasını diledi. Yeni Şakran’ın Türkiye’de oksijen oranı en yüksek üçüncü yerleşim birimi olduğunu kaydeden Yorulmaz, şöyle devam etti: “Şimdi Petkim’den beklentimiz, beldemizi hep birlikte çam ağaçları ile bezemek...  ‘500 Dönüm Orman’ hedefinden mümkün olduğu kadar fazla pay almak istiyoruz ve bu duyarlı tutumunu gönülden destekliyoruz. Üreten, istihdam yaratan, sanayileşmeye katkı koyan her firmadan aynı duyarlı  davranışı beklemek hakkımız. Gelecek kuşaklara daha yaşanabilir dünya bırakmak istiyorsak, yeşile, doğaya ve çevreye saygılı bir sanayileşmeyi gerçekleştirmek zorundayız”

 

“BİZ BU YARIŞTA KAYBETMEKTEN MUTLU OLURUZ”

SOCAR Türkiye Başkanı (CEO) ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz da, Yeni Foça’nın Kapıkaya Mevkii’nde 150 dönüm alanda iki adet Haydar Aliyev Dostluk ve Hatıra Ormanı kurduklarını belirterek, 2009 yılı yazında yaşanan yangın felaketinde kül olan bölgede 22 binden fazla fidanın toprakla buluştuğunu belirtti. Ege Orman Vakfı ile yapılan bu çalışmayı, yeni orman alanları ile sürdürerek 350 dönüm daha orman kurmak istediklerini vurgulayan Yavuz, Petkim lojmanlar bölgesinde bugüne kadar dikilen binlerce ağacın “500 Dönüm Orman hedefinin dışında” olduğunun altını çizdi. Petkim Yarımadası’ndaki yatırımlar kapsamında hafriyat çalışmalarını yaparken, çevredeki kurum ve kuruluşlardan gelen destek taleplerini de değerlendirip, karşılamaya çalıştıklarını anımsatan Kenan Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aliağa Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü Müdürü Sayın Halis Orhan’ın ricasıyla geçtiğimiz haziran ayında STAR Rafinerisi hafriyat sahasından çıkan 410 kamyon toprağı, peyzaj ve yeşillendirme çalışmalarında kullanılmak üzere Yeni Şakran Cezaevi’ne teslim etmiştik. Bu hafta içinde 720 kamyon toprağı daha cezaevine teslim ettik. Böylece bin 130 kamyon toprağa ulaştık. Biz sanayiciyiz… Çevreye, insana, doğaya duyarlı ve saygılı bir sanayileşmenin peşindeyiz. Çünkü bizler, 30 yıldır üretim yaptığımız fabrikalarımızın hemen yanı başında çocuklarımızla birlikte yaşıyoruz. Yaptığımız tüm projelerde ailelerimizi düşünerek hareket ediyoruz. Petkim Yarımadası’nda kuracağımız enerji santralimizin maliyeti normal şartlarda 700 milyon Dolar iken, çevreye yönelik dünyanın en ileri teknolojilerini kullanabilmek adına bu maliyetimiz 300 milyon Dolar artarak 1 milyar Dolara yükseldi. Ancak bu durumdan hiç rahatsızlık duymuyoruz. Komşumuz olan tüm sanayi kuruluşlarına da çevreye yönelik sosyal sorumluluk projelerinde yarışmayı teklif ediyoruz. Şunu tüm içtenliğimle söylemeliyim ki, biz bu yarışta mağlup olmaktan mutluluk duyarız.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78