• BIST 9079.97
  • Altın 2323.531
  • Dolar 32.3714
  • Euro 34.8891
  • İzmir 16 °C

PETKİM’de ‘FETÖ’ Depremi

PETKİM’de ‘FETÖ’ Depremi
Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) başarısız darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ-PDY operasyonlarından Türkiye’nin Sanayi Devi ‘SOCAR &PETKİM’de nasibini aldı.

PETKİM’DE ‘FETÖ’ DEPREMİ

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) başarısız darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ-PDY operasyonlarından Türkiye’nin Sanayi Devi  ‘SOCAR &PETKİM’de nasibini aldı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ülke genelinde Fethullahçı Terör Örgütü'yle bağlantılı kişi, kurum ve kuruluşları deşifre çalışmaları devam ederken, gerçekleşen gözaltı ve görevden almalar İzmir’in Aliağa İlçesi'nde faaliyet gösteren ‘SOCAR &PETKİM’e de sıçradı.

ŞOK GELİŞMELER YAŞANDI

Kısa adı PETKİM olan Petkim Petrokimya Holding A.Ş. de, Darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında mercek altına alındı. Buna göre yapılan incelemeler sonucunda PETKİM’de şok gelişmeler yaşandı. Petrokimya Holding AŞ (PETKİM)'in Genel Müdürü Saaddettin Korkut, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu iddiasıyla gözaltına alınırken, aralarında üst düzey yöneticilerinde bulunduğu çok sayıda işçinin işine son verildiği öğrenildi.

SAADETTİN KORKUT GÖZALTINA ALINDI

PETKİM'in Genel Müdürü Saaddettin Korkut'un Karşıyaka ilçesinde bulunan evine İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu iddia edilen Korkut gözaltına alındı. Yapılan aramalarda Korkut'un evinde birçok belge ve bilgiye ulaşıldığı öğrenildi. Ayrıca Korkut'un, akşam saatlerinde çalışanlarına mesaj atarak istifa ettiğini duyurduğu öğrenilirken Korkut'un Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olup olmadığının araştırıldığı bildirildi.

27 ÇALIŞANIN İŞ AKDİ FESHEDİLDİ

Öte yandan basında yer alan görevden alınmalarla ilgili SOCAR PETKİM’den yapılan açıklamada;  çeşitli departmanlarda görev yapan 27 çalışanın iş akdinin feshedildiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: "SOCAR Türkiye'nin iştiraki olan Petkim, yönetim kurulumuzun aldığı karar kapsamında, iş süreçlerini daha dinamik hale getirmeyi amaçlayan tepeden aşağıya yeniden yapılanma içinde bulunmaktadır. Halen Petkim'de gerçekleştirilen organizasyonel değişiklikler de üç aydır sürdürülen bu çalışmaları kapsamaktadır. Petkim'in çeşitli departmanlarında görev yapan 27 çalışanımızın iş akdi, norm kadro yapılanması ve verimlilik amacıyla tüm yasal hakları ödenmek suretiyle feshedilmiştir."

PETKİM’İN YENİ GENEL MÜDÜRÜ: ANAR MAMMADOV

Yaşanan tüm bu gelişmeler üzerine görevinden istifa eden Petkim Genel Müdürü Saadetin Korkut’un yerine Socar Yunanistan Ceo’su  Anar Mammadov getirildi. Petkim Petrokimya Holding A.Ş.’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklama ile bu bilgiyi doğruladı. KAP'a yapılan bilgilendirmede şöyle denildi: “Şirketimiz Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Sadettin Korkut istifa ederek bu görevlerinden ayrılmıştır. Şirketimize Genel Müdürü olarak Sayın Anar Mammadov atanmıştır.”

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78