• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İzmir 16 °C

Projelerini İş Dünyasıyla Paylaştı

 Projelerini İş Dünyasıyla Paylaştı
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Aliağa Ticaret Odası tarafından her seçim döneminde gerçekleştirilen “Başkan Adaylarıyla buluşma Toplantısı’nın konuğu olan CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı İnşaat
CHP BAŞKAN ADAYI EROĞLU, PROJELERİNİ İŞ DÜNYASIYLA PAYLAŞTI
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi
Aliağa Ticaret Odası tarafından her seçim döneminde gerçekleştirilen “Başkan Adaylarıyla buluşma Toplantısı’nın konuğu olan CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Barış Eroğlu, Aliağa Ticaret Odası Meclis ve Meslek Komitesi üyeleriyle buluştu. 
Aliağa Ticaret Odası’nda yaklaşık 2 saat süreyle projelerini ve Aliağa ile ilgili düşüncelerini paylaşan genç Başkan Adayı Eroğlu, Meclis üyelerinden gelen soruları da yanıtladı. CHP Başkan Adayı Barış Eroğlu, “Aliağa: Sanayi ve Ticarette Lider, Marka kent” başlığıyla gerçekleştirdiği sunumunda “hem hizmet, hem demokrasi” vurgusu yaptı.
 
CHP BAŞKAN ADAYI EROĞLU, PROJELERİNİ İŞ DÜNYASINA ANLATTI
Barış Eroğlu’nun sunumu, Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka’nın açış konuşmasıyla başladı. “Biz Aliağa’nın yöneticisi olmak istemiyoruz. Biz, daha gelişmiş, daha modern bir Aliağa için fikirlerimizi söylemek istiyoruz” diye konuşan ALTO Başkanı Adnan Saka, “Aliağa’da kurumlar arası diyalogun çok sıkı olması gerektiğine inanıyoruz. Aliağa’daki tüm dinamiklerin birbirleriyle istişare içerisinde olması gerekiyor. Bu toplantılarla adayların Aliağa’ya ilişkin vizyonunu paylaşıyoruz.” Dedi.
 
HEM HİZMET, HEM DEMOKRASİ VURGUSU
CHP’nin genç belediye başkan Adayı İnşaat Mühendisi Barış Eroğlu, sunumuna Aliağa’nın ekonomik ve sosyal durumuna ilişkin tespit ve değerlendirmelerle başladı. “Aliağa’da güçlü bir yerel yönetim iradesiyle, kentteki kurum ve kuruluşlarla birlikte hareket edilerek bölgede bütüncül bir yaklaşımla sorunları çözeceğiz” diye konuşan Eroğlu, kentin kurumlarla diyalog için yönetileceğini söyleyerek “Katılımcı, şeffaf, denetlenebilir, eşitlikçi, insan odaklı anlayışla Demokratik yönetimi hedefleyen sosyal belediyecilikle Aliağa, Türkiye'nin yükseleni olacak” diyerek “Hem hizmet, hem demokrasi” vurgusu yaptı.
 
TERMİK SANTRALLERİ İSTEMİYORUZ
CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Eroğlu, Aliağa’da sanayi taşıma kapasitesinin dolduğunu belirterek, “Aliağa’nın, Termik Santral tarlası olmasına müsaade etmeyeceğiz. Sanayiye evet, ama çevre kirliliğine hayır. Bundan böyle Aliağa’da bacasız, ileri teknoloji sektörlerinin yatırım yaparak istihdam sağlamasını istiyoruz.” Dedi. 
 
GÜÇLÜ YEREL YÖNETİM İRADESİYLE BAŞARACAĞIZ.
Yaklaşık iki saate yakın sunum yapan Eroğlu, 21 ana başlık altında topladığı projeleri detaylı bir şekilde Oda Meclis üyeleriyle paylaştı. “3 yıldır kentimizin ihtiyaçlarını tespit ederek projelerimizi ortaya çıkardık. Tüm projelerimiz, gerçekleştirilebilir projeler. Ada, parsel, pafta bazında hangi projemizin nereye yapılacağını da gerçekçi bir şekilde belirledik” diye konuşan CHP Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Barış Eroğlu, “Biz, İzmir Büyükşehir Belediyemiz, Ticaret Odamız, diğer Oda, STK ve kuruluşlarla eşgüdümlü hareket ederek Aliağa’nın çıkarlarını her platformda savunacağız. Aliağa’ya yapılacak yatırımların, Aliağa’ya hiç sorulmadan, Ankara’dan alınacak kararlarla yapılmasını istemiyoruz. Tüm Türkiye’ye Aliağa’daki kurumların, kamuoyunun istemediği hiçbir emrivakinin kabul edilmeyeceğini güçlü yerel yönetim irademizle göstereceğiz” dedi.
 
BELEDİYECİLİK ANAYASASINI AÇIKLADI
Konuşmasında Yerel Yönetim anlayışının temel ilkelerini “Belediyecilik Anayasamız” başlığı altında Oda Meclis üyeleriyle paylaşan Barış Eroğlu, 14 madde ile çağdaş belediyecilik ilkelerini açıkladı. 
 
EROĞLU: “HER BİRİ KOLAYLIKLA YAPACAĞIZ PROJELER”
“Biz zengin ülke değiliz. Zengin olmayan ülkeler, kaynaklarını en verimli şekilde kullanmak zorundadır” diyen CHP’nin İnşaat Mühendisi Başkan Adayı Barış Eroğlu, Hazırladıkları tüm projeleri Aliağa’nın temel ihtiyaçlarını ve Belediye’nin mali imkânlarını göz önünde bulundurarak yaptıklarını söyledi.
Eroğlu, “göreve geldiğimizde yapacağımız tüm projelerimiz Aliağa’nın ihtiyaç duyduğu, üzerinde 3 yıldır projeler. Ada, pafta, parsel bazında her şey hazır. Her biri kolaylıkla yapılabilecek projeler. Bu projeleri hayata geçirdiğimizde hep birlikte Aliağa’nın ve Aliağalıların hayatının olumlu yönde değiştiğine hep birlikte şahit olacağız.” Dedi.
 
HERKESİN UCUZ VE KALİTELİ KONUT EDİNME HAKKI VAR
CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı, Aliağa’da konutlaşmada yaşanan sıkıntıları çözeceğinin müjdesini de verdi. “Herkesin Ucuz Ve Kaliteli Konut Edinme Hakkı Var” diye konuşan Eroğlu, “herkes başını sokacak bir ev ister. Bu en doğal haktır. Kentimizde ucuz ve kaliteli konut üretimi için yerel yönetim olarak ciddi projeler üreteceğiz.” Dedi. Eroğlu, Hükümetin Ankara’dan Aliağa’ya bakıp karar verdiğini dile getirerek, “Hükümetin Aliağa’ya doğru bir bakış açısıyla yaklaşması lazım. Güçlü yerel yönetim irademizle biz Aliağa’yı yerel kurumlarımızla, STK’larımızla, vatandaşlarımızla ortak bir akıl ve ortak bir güçle yöneteceğiz.” Dedi  
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78