• BIST 9050.24
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İzmir 25 °C

Resim Onun Hayatı

Resim Onun Hayatı
ALİAĞA HABER / Resim Onun Hayatı

RESİM ONUN HAYATI

İzmir’de Bayraklı Belediyesi’nin açtığı resim kursuna katılan 85 yaşındaki Azimet Yüzbaşıoğlu, resme olan aşkı ve yaptığı başarılı çalışmalarla dikkat çekiyor. Haftanın 3 günü kurstaki masasında yerini almak için iki vasıta değiştiren ve bu uğurda beş saatini yolda geçiren Yüzbaşıoğlu, hayatından oldukça mutlu. Üç yıldır kursta manzara resimleri çizerek yaptıklarıyla herkesi kendisine hayran bırakan Yüzbaşıoğlu, “Resim yaptıkça kaybolan yıllarımdan bir şeyleri geri kazanıyorum. Ben hayatı burada buldum” diyor.

Resim yapmanın yaşı yok. Bunun en iyi örneği İzmir’de Bayraklı Belediyesi’nin resim kursuna katılan Azimet Yüzbaşıoğlu… 86 yaşına merdiven dayayan Yüzbaşıoğlu, yaptığı yağlı boya resimlerin yanı sıra yaşam hikayesiyle dikkat çekiyor. Resim aşkı ilkokul yıllarında başlayan Yüzbaşıoğlu, maddi imkansızlıklar nedeniyle bir türlü istediği mesleği yapamadı. Askerliğinin ardından Ankara’da polis yüksek okuluna giden Yüzbaşıoğlu, burada çizdiği Atatürk resimleriyle amirlerinin dikkatini çekti. Ardından Zonguldak’a tayini çıkan Yüzbaşıoğlu, eline kalem aldıkça boş sayfalara resim çizmeye devam etti. Yaptıkları yeni amirlerinin de dikkatini çekti. Yüzbaşıoğlu, yılını tam hatırlamasa da 1988’de toplumsal polis kıyafetlerini tasarladı.

İSTİFA ETTİ, FRANSA VE ALMANYA’DA ÇALIŞTI

35 yaşındayken polislikten istifa eden Yüzbaşıoğlu, akrabalarının yaşadığı Fransaya’ya ardından da Almanya’ya gitti. Yurtdışında 10 yıl çalıştıktan sonra hiç bilmediği terzililiğe soyundu. Kendisini yetiştiren Yüzbaşıoğlu, iyi bir terzi olmayı da başardı. Ardından da inşaat işine girdi. Hayat onu farklı meslek dallarına sürüklese de o resim yapmaktan hayatının hiçbir döneminde vazgeçmedi.

BAYRAKLI BELEDİYESİ’NİN KURSUNA KATILDI

Yüzbaşıoğlu, emekli olduktan sonra çeşitli resim kurslarına katıldı. 85 yaşındaki Azimet Yüzbaşıoğlu, son 3 yıldır ise haftanın 3 günü Bayraklı Belediyesi’nin Manavkuyu Mahallesi’ndeki Semt Merkezinde resim kursuna katılıyor. Manzara resimlerini tuvale çizen kursun “Azimet amcası”, “Hiçbir yerden kopya çekmiyorum. Hayalimdekini somutlaştırıyorum” diyor.

HER GÜN 5 SAATİ YOLDA GEÇİYOR

Haftanın 3 günü sabah 06.00’da kalktığını anlatan Yüzbaşıoğlu, “Evim Konak’ta. Sabah 7-8’de yola çıkıyorum. İki otobüs veya metro değiştirerek kursa geliyorum. Yaklaşık 5 saatim yolda geçiyor. Ama ben bundan zevk alıyorum. Bana belediye yetkilileri, ‘seni eve biz bırakalım’ teklifinde bulunuyor, ben kabul etmiyorum. Resim yaptıkça kaybolan yıllarımdan bir şeyleri geri kazanıyorum. Manzara çiziyorum. Hiçbir yerden kopya çekmiyorum. Hayalimdekini çiziyorum” diyor.

HAYALİNİ ANLATTI

Hayalini de anlatan Yüzbaşıoğlu, “Şimdiye kadar 100 resim çizdim. Hepsini evimde saklıyorum. Hayalim Ankara’da sergi açmak. Kurstaki öğretmenimiz, arkadaşlarımız benimle çok ilgileniyor. Ben hayatımı burada buldum. Yaşadığımı şimdi anlıyorum. Ben de onları bir kardeş, evlat olarak görüyorum. Ressamların sergilerini de geziyorum. Arkadaşlar beni getiriyor. Kusurlu yerlerini görüyorum ama söylemiyorum. Yaptıklarımı satmıyorum. Birisi istediği zaman veriyorum” diyor. Resim öğretmeni Rabia Öner ise, "Azimet amca gerçekten çok güzel yağlı boya resimler çiziyor. Buradaki yeni kursiyerlere hem yardımcı hem de örnek oluyor. Kendisiyle olmaktan dolayı çok mutluyuz" diye konuştu.

HER ZAMAN YANINDAYIZ

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, açtıkları kurslara farklı yaş gruplarından vatandaşların katıldığını belirterek, “Azimet Amca yaptığı resimlerle herkesi kendisine hayran bırakıyor. Herkesin onu kendisine örnek alması gerekiyor. Resim yapmanın yaşı yok. Yeter ki yapmayı isteyelim. Azimet amcanın her zaman yanındayız. Geçtiğimiz yıl Bayraklı’da açtığı sergiyi hep birlikte gezmiştik. Ondan yeni bir sergi bekliyoruz” dedi./ EGE BASIN GRUBU aliağa haber

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78