• BIST 9079.97
  • Altın 2324.319
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9486
  • İzmir 14 °C

Şahin: Bakırçay'ı Temizleyeceğiz...

Şahin: Bakırçay'ı Temizleyeceğiz...
​Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Adalet ve kalkınma Partisi Bergama Belediye Başkanı Hasan Şahin,
HASAN ŞAHİN:  “BAKIRÇAY’I TEMİZLEYEREK ÇEVRECİLİK ÖRNEĞİ GÖSTERECEĞİZ”
 
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi
Adalet ve kalkınma Partisi Bergama Belediye Başkanı Hasan Şahin,  seçim gezileri nedeniyle gittiği Sindel, Kaşıkçı ve Harmanlar Köylerinde bakırçay hudutları çevresinde organik tarım yapan çiftçiklere göreve geldiklerinde Bakırçay’ı kirlilikten kurtaracakları müjdesini verdi.
 
Bakırçay deresinde gerçek kirliliğin Soma’da ki kömür madenlerinden dolayı oluştuğuna değinen, Hasan Şahin, birde buna ilave olarak bazı işletmelerin atıklarının karışmasıyla büyük kirlilik meydana geldiğini hatırlatarak şunları söyledi. “Hükümetimiz yeni çevre yasasıyla çevreciliğe büyük önem verdiğini yasa ile göstermiştir. Bakırçay’ın kirlilikten kurtulmasını yine ancak biz sağlayabiliriz. Bildiği gibi bölgemizde ilk arıtma tesisi olan Bergama kanalizasyon arıtması tesisi ilk kez bizim belediyeciliğimiz döneminde hayat geçirilmiştir. Fakat Soma’da bile bu henüz hayata geçirilememiştir. Bakırçay’ı kirlilikten kurtarmanın tek yolu Soma gibi kirliliğe neden olan ilçelerimiz ile diyaloga geçerek onlara arıtma tesisi kurdurtacak ve kirliliğe neden olan tüm işletmelere gerekli arıtma önlemlerinin alınmasını sağlayacağız.Bakırçayın eski yıllarda olduğu gibi temiz olması, dolayısıyla bu yörelerde havza boyunca bakırçay suyunu kullanmakta olan ve organik ürün yetiştiren çiftçilerimizin tarlalarında daha sağlıklı koşullarda üretim yapmalarını sağlayacağız. Söz veriyoruz Bakırçayın kirlikten kurtarılmasını tek sağlayacak olan yine biz olacağız ve eskisi gibi tertemiz bir bakırçay yaratarak olta balıkçılarında sevindireceğiz” 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78