• BIST 9079.97
  • Altın 2307.885
  • Dolar 32.316
  • Euro 35.0335
  • İzmir 19 °C

Sanat Sokakta Güzel

Sanat Sokakta Güzel
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Kentin farklı noktalarındaki boş alanları estetik bir görünüme kavuşturmak ve sokakları sanatla bütünleştirmek için harekete geçen Karşıyaka Belediyesi,
SANAT SOKAKTA GÜZEL
 
Kentin farklı noktalarındaki boş alanları estetik bir görünüme kavuşturmak ve sokakları sanatla bütünleştirmek için harekete geçen Karşıyaka Belediyesi, ilçe genelindeki trafoları ‘sanat eserine’ dönüştürdü. Mart’tan bu yana 8 trafo farklı görsellerle süslendi.
 
TRAFOLAR SÜSLENDİ
Kentin farklı noktalarındaki görüntü kirliliklerini ortadan kaldırmak ve sanatı sokağa taşımak için geçtiğimiz aylarda ‘Kent Estetiği’ ekibi kuran Karşıyaka Belediyesi, ilçe genelindeki elektrik trafolarını da sanatla buluşturdu. Bir ressam ve iki duvar ustasından oluşan ekip, Mart ayından bu yana merkezdeki 8 trafoyu sanat eserine dönüştürdü.
 
SIRADA KALDIRIMLAR VAR
Tespit edilen noktalar, mahalle halkının da öneri ve talepleri doğrultusunda oluşturulan temaya göre tasarlanarak boyandı. Yıl sonuna kadar boyanacak trafo sayısının 10 olacağı belirtildi. Trafo boyamaları bittiğinde mahalle aralarında duvar, bordür ve kaldırım boyamaları da yapılacak.
 
SANAT SOKAKTA
Küçük dokunuşlarla büyük mutluluklar yaratmaya çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Bu süreçte bir nebze de olsa tebessüm sağlamak ve sanatı sokağa taşımak için kötü görünümlü trafolarımızı sanat eserine dönüştürdük. Sanatın farklı yönlerini sokakla buluşturuyoruz. Yurttaşlarımızın da bu eserlere sahip çıkacaklarından, çevreyi ve doğayı özenle koruyacaklarından son derece eminim" dedi.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78