• BIST 9693.46
  • Altın 2507.379
  • Dolar 32.5825
  • Euro 34.7754
  • İzmir 21 °C

Şimdi Okullu Olduk

Şimdi Okullu Olduk
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Aliağa’da 2012-2013 eğitim öğretim yılı ilköğretim haftası düzenlenen törenlerle kutlanmaya başladı. İlköğretim haftası nedeniyle Aliağa Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, B

ALİAĞA’DA İLKÖĞRETİM HAFTASI BAŞLADI

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Aliağa’da 2012-2013 eğitim öğretim yılı ilköğretim haftası düzenlenen törenlerle kutlanmaya başladı. İlköğretim haftası nedeniyle Aliağa Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Belediye Başkanı Turgut Oğuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı, Ak Parti İlçe Başkanı Kazım Ulaş, Mhp İlçe Başkanı Abdürrehim Aydemir, Okul müdürleri, öğrenciler katıldı.

Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Belediye Başkanı Turgut Oğuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı Atatürk Anıtına Çelenk koyarak saygı duruşunda bulundular. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenler istiklal marşı ile sona erdi.

Cumhuriyet İlköğretim Okulunda devam eden törenler devam etti. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program öğrencilerin öğrenci andını okuması ile başladı.

BİREYSEL BAŞARI ÖN PLANDA OLACAK

Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik yaptığı konuşmada yeni eğitim öğretim yılının ilçe ve ülkeye hayırlı olmasını temenni eden Keklik ülkede olduğu gibi Aliağa’da da eğitim öğretimde sıkıntıların olabileceğini, el birliği ile bu sorunların çözüleceğini söyledi. Gelecek yıllarda bireysel başarının ön planda tutulduğu, mesleki eğitim veren okulların biraz daha ön plana çıkacağını belirten Keklik “Çocuklarımızın hayata hazırlanmasında bu okulların çok önemli bir yeri olacaktır. Geleceğimizi emanet edeceğimiz yarınların teminatı çocuklarımızın eğitimi her şeyden önemlidir” dedi.

SON GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ

İlköğretim haftası nedeniyle düzenlenen programda konuşma yapan Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı yeni eğitim öğretim yılına dair bilgiler verdi. Tatlıcı “Anaokulu, ilkokul, ortaokul, ortaöğretim kurumları 52, kurum sayısı3, özel eğitim kurum sayısı 29’dur. Toplamda 84 okul ve kurumla ilçemize hizmet vermek için son gücümüzle çalışacağız. Resmi okullarımızda 858 norma karşılık692 öğretmenimiz mevcut olup eksik öğretmenimiz ücretli ve kadrolu öğretmenlerle karşılanmıştır. Bu öğretmen kadrom yaklaşık 13, 500 öğrenciye hizmet üretecektir” dedi.

DESTEK ÖNEMLİ

Her yenilik ve değişimde oluşacak sıkıntıların iyi bir planlama ile aşılacağını belirten Tatlıcı ilçede yapılan planlama ile ciddi sıkıntılar yaşamayacaklarını söyledi. Velilerin desteklerini ve güvenlerini her zaman yanlarında gördüklerini söyleyen Tatlıcı “Bizlerde üzerimize düşen görevleri yerine getirerek ilçemizi İzmir ve ülke genelinde hal ettikleri yerlere taşıdık. SBS deki başarılarımızı tekrarladık, bu yıl LYS sınavları sonucunda yapılan yerleştirmelerle ülke içinde ve uluslararası camiada kabul görmüş bir çok üniversiteye öğrencimiz yerleşti. Lütfen okullarımızda kazananlar listesine bir göz atın. Bu manada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bize güven ve desteğin sürmesini istirham ediyorum. Birlikte aşamayacağımız hiçbir engel yoktur” dedi.

Törenler Cumhuriyet İlköğretim Okulu Ahmet Bakır, emekli öğretmen Mihriban Mısırlıoğlu ve bir öğrencinin konuşmasının ardından, günün anlam ve önemine dair şiirler okundu. 8. Sınıf öğrencilerinden oluşan bir grup öğrenci, okul öncesi ve 1. Sınıflardan oluşan gruba hoş geldiniz çiçeği verdiler. İlköğretim haftası nedeniyle düzenlenen törenler halk oyunları ile son buldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78