• BIST 9540.42
  • Altın 2490.432
  • Dolar 32.5053
  • Euro 34.822
  • İzmir 23 °C

Susam, Okullarımız Satılmasın

Susam, Okullarımız Satılmasın
aliağa haber/ alfativi/ CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, şehir merkezinde bulunan bazı okulların ‘arsaları değerli olduğu için’ satılması yönünde hazırlık yapılmasını eleştirdi. Aralarında Atatürk, Kız, Şirinyer, Suphi Koyuncuoğlu ve Namık Kemal L

Bazı okulların satılmak istenmesini CHP’li Susam “AKP anlayışından vazgeçsin. İzmir’le özdeşleşen bu okullar satılması büyük hata olur” dedi.

aliağa haber/ alfativi/ CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, şehir merkezinde bulunan bazı okulların ‘arsaları değerli olduğu için’ satılması yönünde hazırlık yapılmasını eleştirdi. Aralarında Atatürk, Kız, Şirinyer, Suphi Koyuncuoğlu ve Namık Kemal Liselerinin de olduğu bu okulların İzmir’in tarihi ve dokusuyla özdeşleşmiş okullar olduğunu ifade eden Susam, “Bu okullar yıllar boyunca İzmir’e ve Türkiye’ye hizmet eden çok başarılı nesilleri yetiştirdi. Bu okullarımız çok değerli birer okul olmanın yanı sıra; kadroları, öğrencileri ve binalarıyla İzmir’in simge yapılarıdır. İzmir’in ve İzmirlinin ruhunu yansıtmaktadır” dedi.

Mezunlar da İzmirli de izin vermez

Bu okullarda Türkiye için çok önemli değerler olan Behçet Uz’dan Ahmet Piriştina’ya; Ahmet Adnan Saygun’dan Sezen Aksu’ya kadar çok sayıda kişinin öğrenci ya da eğitimci olarak görev yaptığını hatırlatan Susam, “Bu eğitim yuvaları yıllarca Cumhuriyet nesillerini yetiştirmiştir. Bugün bu boyutu göz 1ardı edilerek okullara plaza ya da AVM yapılabilecek birer köhne bina olarak bakılmak isteniyor. Ne bu okulun mezunları, ne de İzmirliler bu anlayışı onaylamayacaktır. Okulların bu değerlerinin göz ardı edilerek sadece arsa olarak görünmek istenmesi; AKP’nin İzmir’i ve İzmirlinin değerlerini anlamaya ne kadar uzak olduğunun başka bir göstergesidir. Kafalarında sadece rant ve kar elde etmek var. Oysa eğitim gibi kurumlar rantın ve karın hiç akla gelmeyeceği yerler olmalıdır. Umarım hükümet bu yanlıştan döner” diye konuştu.

Bütçeden pay ayırsınlar

Hükümetin eğitim alanında 4+4+4’le attığı adımın da olumsuz sonuçları olacağını ifade eden CHP’li vekil; “Doğru bir planlama yapmadan, ihtiyaçlar belinlenmeden, eğitimin sorunları bütünlüklü biçimde ele alınmadan yeni bir sisteme geçilmesinin ardından ortaya derslik ihtiyacı çıktı. Bu ihtiyacı gidermek yeni okullar yapılması gerekiyor. Devletin temel görevlerinden olan parasız, yeterli ve bilimsel eğitimi sağlamak amacıyla bütçeden pay ayırmamak yerine; tıpkı beceriksiz tüccarlar gibi ellerindeki okulları satmayı düşünüyorlar” dedi.

Okullar uzağa taşınacak

Merkezde satılacak okullardan elde edilecek gelirle eğitim kampusları yapılmasına da değinen Susam, “Bu okulların kent merkezinden uzaklaştırılması, aynı zamanda okulların sosyal dünyadan da uzaklaştırılması anlamına gelecektir. Özellikle merkezde oturan öğrencilerin uzak noktalara gidip gelmesi sorun teşkil edecektir. Çocuklarımız zamanlarının önemli bir bölümünü servis araçları içinde trafikte geçireceklerdir. Kampusler halinde eğitim daha ileri aşamalarda daha dar gelirli ailelerin oturduğu yerlerdeki okullarda da başlarsa servis gideri buradaki ailelere yüksek gelecektir. Neticede özellikle lise eğitiminde dışarıdan okul bitirme imkanı tanınmasıyla dar gelirli ailelerin çocuğunu okula göndermemesi için bir neden daha ortaya konmuş olacaktır. Bu anlayış derhal terk edilmelidir” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78