• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • İzmir 22 °C

Tarihi Güzelhisar’da Bayram Havasında Keşkek Şenliği

Tarihi Güzelhisar’da Bayram Havasında Keşkek Şenliği
Kent merkezi ve çevre mahallelerden gelen yüzlerce Aliağalı, bu yıl 22’ncisi gerçekleştirilen ‘Güzelhisar Keşkek Şenliği’nde buluştu.

Kent merkezi ve çevre mahallelerden gelen yüzlerce Aliağalı, bu yıl 22’ncisi gerçekleştirilen ‘Güzelhisar Keşkek Şenliği’nde buluştu. Tarihi Güzelhisar Mahallesi’ne akın eden vatandaşlar, bir yandan mahalle sakinleri tarafından yapılmış keşkeği tadarken bir yandan da güzel havanın tadını çıkardı.  

Düğün, cenaze, asker uğurlama gibi toplumsal katılımın yüksek olduğu günlerde hayır için yapılan keşkek geleneği Aliağa’nın en eski yerleşim yerlerinden olan Tarihi Güzelhisar Mahallesi’nde yaşatılıyor.

Güzelhisar Sosyal Tesisleri’nde şölen havasında geçen keşkek şenliğinde vatandaşlara Güzelhisar Mahalle Muhtarlığı ve mahalle sakinleri tarafından imece usulü ile yapılan keşkek ikramı yapıldı. Yoğun ilginin olduğu şenliğe Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Can Gökgöz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr.Erdoğan Akyüz, muhtarlar, siyasi partilerin yöneticileri, STK temsilcileri, kurum müdürleri ile çevre ilçelerden vatandaşlar katıldı.

Şenlik alanında yoğun bir ilgi ile karşılanan Başkan Serkan Acar, vatandaşların fotoğraf isteklerini geri çevirmedi. Özellikle çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Serkan Acar, şenlikte gösteri yapan halk oyunları ekibiyle de karşılıklı zeybek oynadı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78