• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • İzmir 14 °C
» »

Tarihi Kazıya Manisa Büyükşehir Desteği

Tarihi Kazıya Manisa Büyükşehir Desteği
MANİSA Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun ile birlikte Gölmarmara Gölü havzasındaki Kaymakçı olarak bilinen tepede 3 yıldır

Tarihi Kazıya Büyükşehir Desteği

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun ile birlikte Gölmarmara Gölü havzasındaki Kaymakçı olarak bilinen tepede 3 yıldır devam eden arkeolojik kazı çalışmalarını yerinde inceledi. Genel Sekreter Halil Memiş ve Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun, alanda gerçekleştirilen kazı çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun ile birlikte kazı çalışmaları 3 yıldır devam eden Kaymakçı’da incelemeler yaptı. Genel Sekreter Halil Memiş ve Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun’a Gölmarmara Koordinatörü Ahmet Cülen, Kaymakçı Arkeoloji Projesi Kazı Başkanı Koç Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Chris Roosevelt, Kazı Başkan Başkan Yardımcısı Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Sinan Ünlüsoy ve Hacıveliler Mahalle Muhtarı Yaşar Ahmet Yılmaz eşlik etti. Gerçekleştirilen kazı çalışmalarını inceleyen Genel Sekreter Halil Memiş ve Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun, yürütülen çalışmalar hakkında Kazı Başkanı Chris Roosevelt ve Kazı Başkan Yardımcısı Sinan Ünlüsoy’dan bilgiler aldılar. Roosevelt ve Ünlüsoy Milattan önce 2 binli yıllarda geç tunç çağı yerleşim alanı olan bölgede uluslararası kazı ekibiyle bölgeyi dünyaya tanıtmak için önemli adımlar atılmasının hedeflendiğini belirttiler.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde Manisa’nın tarihi değerlerinin turizme kazandırılması noktasında önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Genel Sekreter Halil Memiş, “Kaymakçı Arkeoloji Projesine de imkanlar dahilinde destek olmaya çalışacağız” dedi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş de Kazı alanına ulaşım noktasında da katkıda bulunmaya çalışacaklarını sözlerine ekledi.

İzlenme: 7395
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78