• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

TED Aliağa'dan Vali Kıraç Ziyareti

TED Aliağa'dan Vali Kıraç Ziyareti
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ/ Türk Eğitim Derneği’nin (TED) 85. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle, TED’in İzmir’deki temsilcisi TED Aliağa Koleji’nin yönetici ve öğrencileri İzmir Valisi M. Cahit Kıraç’ı ziyaret etti. Ziyarete Vakıf Yönetim Kurul

Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleriyle kurulan Türk Eğitim Derneği 85’nci yılını kutluyor

TED ALİAĞA KOLEJİ'NDEN VALİ KIRAÇ’A ZİYARET

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ/ Türk Eğitim Derneği’nin (TED) 85. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle, TED’in İzmir’deki temsilcisi TED Aliağa Koleji’nin yönetici ve öğrencileri İzmir Valisi M. Cahit Kıraç’ı ziyaret etti. Ziyarete Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Komsuoğlu, İkinci Başkan ve Petkim Genel Müdür Yardımcısı Ali Ekrem Aslan, Lise Müdürü ve Genel Koordinatör İ. Orkun Karapostal ve öğrenciler katıldı.

Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Komsuoğlu, 85 yıldır ülkemiz için çalışan TED’in Türkiye’nin ortak paydası olduğunu, mevcut okulları ve yeni açılacak okulları ile ülkemiz için değer yaratacak sonuçlar ortaya koyacağını belirtti. Türk Eğitim Derneği tarafından maddi olanakları yetersiz çocuklara verilen “Tam Eğitim Bursu”ndan da bahseden Komsuoğlu, “Türk Eğitim Derneği, büyük bir kararlılıkla sürdürdüğü "10 bin Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye" kampanyasıyla Türkiye'de başlattığı eğitim seferberliğine yeni meşaleler ekliyor” dedi. İzmir Valisi Kıraç, TED’in köklü bir geleneği olduğunu bu yıl açılan TED Üniversitesi hakkında da bilgi sahibi olduğunu söyleyerek Türk Eğitim Derneği’nin 85.yılını kutladı.

TED; 85 Yıllık Eğitim Çınarı

Türk Eğitim Derneği, Atatürk'ün önderliğinde ve cumhuriyetin kurucuları arasında yer alan isimlerin bir araya gelmesiyle 31 Ocak 1928'de kuruldu. Türk Maarif Cemiyeti adıyla kurulan dernek, 1946 yılında Türk Eğitim Derneği adını aldı. Türkiye'nin eğitim alanındaki en köklü sivil toplum kuruluşu olan TED, 85 yıldır eğitim hayatına devam ediyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78