• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 19 °C
» »

Tek Tek Değil Toptan Çözüm

Tek Tek Değil Toptan Çözüm
Alt yapı sıkıntısı yaşayan mahallelere "toptan çözüm" ekipleriyle birlikte giren İzmir Büyükşehir Belediyesi

Alt yapı sıkıntısı yaşayan mahallelere "toptan çözüm" ekipleriyle birlikte giren İzmir Büyükşehir Belediyesi, yol ve kaldırımları yeniliyor, sağlık taramaları gerçekleştiriyor; okullara spor malzemesi, öğrencilere kışlık giysi, süt, mandalina, diş fırçası ve macunu, ihtiyaç sahibi vatandaşlara da odun dağıtıyor 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, muhtarlarla yapılan görüşmeler sonunda eksik ve ihtiyaçları belirlenen bölgelere "hızlı bir biçimde" girerek alt yapı ve fiziki düzenlemeleri yaparken, sağlık taraması ile okullarda spor malzemesi, kışlık giysi, süt ve mandalina dağıtımlarını da ihmal etmiyor. 

Tepeden tırnağa hizmet 
Fiziki düzenleme, alt yapı ve sağlık gibi birçok konudaki ihtiyaçlarının geniş bir yelpazede karşılanmasını hedefleyen çalışma kapsamında, imalata ve bakıma yönelik her türlü ekip ve ekipmanın yer aldığı ve "acil müdahale" grubu olarak da bilinen "Toptan Çözüm Ekipleri" kanalıyla yol, tretuvar düzenlemeleri, asfaltlama ve altyapı çalışmaları gerçekleştiriliyor. 

Eşrefpaşa Hastanesi ekipleri ise mahallerde yaptıkları sağlık taraması çalışmasıyla vatandaşlardan kan alarak kansızlık (anemi), şeker, kan yağları, Hepatit B ve C, böbrek hastalıklarının belirlenmesine yönelik testler, erkeklerde prostat kanseri tanısı için testler yapıyor. Ayrıca kadınlarda rahim ağzı kanserinin erken tanısı için smear testleri gerçekleştiriliyor, gezici diş tedavi aracı ile diş taraması yapılıyor, yatalak ve yalnız yaşayanlara evde tedavi imkanı sağlanıyor. 

Halk sağlığının korunmasına yönelik bu çalışmaların yanında Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gittikleri bölgelerdeki ilköğretim okullarında mandalina, süt, kışlık giysi, diş fırçası ve macunu ile "Eylül ve diş dostları" isimli eğitici kitap dağıtıyor. Ayrıca okullarda eşofman takımı (okul takımlarına), branş topları, badminton direği-ağı-raketleri ve topları, satranç seti, jimnastik minderi, masa tenisi masasından oluşan spor malzemesi setleri de verilerek miniklerin spor yapmaları teşvik ediliyor. Yine bu bölgelerde oturan vatandaşların ısınma ihtiyaçları için odun dağıtımı gerçekleştiriliyor. 

Sırada Gaziemir ve Bornova var 
Her ilçede belirlenen bölgelerin sorunlarını yerinde çözmeye ve ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik toptan çözüm çalışmalarına ilk etapta Konak ve Bayraklı ilçelerinden başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak'ta Atamer, Çınartepe, Ferahlı, Huzur, Murat, Trakya, 1. Kadriye, Mehmet Akif, Saygı, Milet, Levent, Anadolu, Ulabatlı ve Huzur mahallerinde fiziki düzenlemeleri büyük ölçüde tamamladı.

İzlenme: 7223
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78