• BIST 9107.39
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İzmir 22 °C

Tercih Dönemi Öncesinde En Çok Aranan Üniversiteler

Tercih Dönemi Öncesinde En Çok Aranan Üniversiteler
Üniversite sınavlarına giren milyonlarca kişi için tercih dönemi başlıyor. Yandex, 29 Temmuz’da başlayan tercih dönemi öncesindeki 1 aylık süreçte yapılan aramaları inceledi.

TERCİH DÖNEMİ ÖNCESİNDE EN ÇOK ARANAN ÜNİVERSİTELER

Üniversite sınavlarına giren milyonlarca kişi için tercih dönemi başlıyor. Yandex, 29 Temmuz’da başlayan tercih dönemi öncesindeki 1 aylık süreçte yapılan aramaları inceledi. Devlet üniversitelerinin daha çok arandığının belirlendiği inceleme sonucunda Türkiye’de tercih dönemi öncesinde en çok aranan üniversitenin İstanbul Üniversitesi olduğu ortaya çıktı. En çok aranan ikinci üniversite Anadolu Üniversitesi olurken, üçüncü sırada ise Akdeniz Üniversitesi yer aldı. En çok aranan ilk 10 üniversite arasına giren tek vakıf üniversitesi ise onuncu sıradaki İstanbul Aydın Üniversitesi oldu.

Yandex, 29 Temmuz – 3 Ağustos tarihleri arasındaki tercih sürecinden önceki 1 aylık dönem içinde yapılan aramaları inceleyerek öğrencilerin en çok hangi üniversiteleri merak ettiğini araştırdı.

İlgili dönemdeki aramaları inceleyen Yandex, bu süreçte Türkiye’de en çok aranan üniversitenin İstanbul Üniversitesi olduğu sonucuna ulaştı. İstanbul Üniversitesi’nin ardından ikinci sırada ise Anadolu Üniversitesi yer aldı. En çok aranan üçüncü üniversite ise Akdeniz Üniversitesi oldu. Dört ve beşinci sırayı ise Atatürk Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi aldı. Bu üniversitelerin ardından en çok aranan üniversiteler ise sırasıyla Marmara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi oldu.

Yandex’in yaptığı analizde ilk 10’da sadece tek bir vakıf üniversitesinin olması dikkat çekerken, en çok aranan vakıf üniversitesi İstanbul Aydın Üniversitesi oldu. En çok aranan vakıf üniversiteleri arasında, İstanbul Aydın Üniversitesi’nin ardından sırasıyla Medipol Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, Okan Üniversitesi ve Beykent Üniversitesi geldi.

Yandex’in araştırmasına göre en çok aranan üniversiteler şu şekilde sıralandı:

1-    İstanbul Üniversitesi
2-    Anadolu Üniversitesi
3-    Akdeniz Üniversitesi
4-    Atatürk Üniversitesi
5-    Ankara Üniversitesi
6-    Marmara Üniversitesi
7-    Gazi Üniversitesi
8-    Ege Üniversitesi
9-    Uludağ Üniversitesi
10-    İstanbul Aydın Üniversitesi

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78