• BIST 9095.22
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İzmir 22 °C

Termik Santrale Hayır

Termik Santrale Hayır
ALİAĞA VİDEO HABER / Foça Çevre Platformu (FOÇEP) üyeleri, İzmir’in Aliağa İlçesi’nde ENKA’nın kurmak istediği Termik Santral’e karşı Bakırçay Bölgesinden topladıkları 4000 imzayı, Enerji Piyasası Düzenleme Kuruluna (EPDK) gönderdi. Aliağa PTT’si önünde t

FOÇEP EPDK"YA 4000 İMZA GÖNDERDİ

 

ALİAĞA"DA KURULMAK İSTENEN TERMİK SANTRAL"E KARŞI FOÇEPTEN 4000 İMZA

 

ALİAĞA VİDEO HABER / Foça Çevre Platformu (FOÇEP) üyeleri, İzmir"in Aliağa İlçesi"nde ENKA"nın kurmak istediği Termik Santral"e karşı Bakırçay Bölgesinden topladıkları 4000 imzayı, Enerji Piyasası Düzenleme Kuruluna (EPDK) gönderdi. Aliağa PTT"si önünde toplanan FOÇEP Dönem Sözcüsü Bahadır Doğutürk, FOÇEP Yürütme Kurulu Üyesi Atalay Yılmaz ve FOÇEP üyeleri burada Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı İsmail Doğan, Mali Sekreter Cemal Topçu, Bakırçay Çevre Platformu Üyesi ve Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk ile birlikte bir basın açıklaması yaptılar. Üzerinde "NKA"nın Aliağa da Kurmak İstediği Kömürlü Termik Santrale Lisans Verilmemelidir" yazılı bildiriyi okuyan Dönem Sözcüsü Bahadır Doğutürk, ENKA"ya 5 Mayıs 2010 tarihinde bölgeye kurmak istediği 4 termik santralden biri için olumlu ÇED raporu verildiğini söyleyerek “ÇED Genel Müdürlüğü bu kararı ile İzmir"i ölüme mahkum etmiştir” dedi.

 

Bahadır Doğutürk Aliağa ile Yeni Foça arasındaki bölgenin sanayi kuruluşları nedeniyle zaten kirlendiğini ifade ettiği açıklamada şu görüşlere yer verdi “ Bölge bu kadar kirlenmişken 800 Mw gücünde ve ithal kömürle çalışacak bir termik santral sadece bu bölgeyi değil İzmir Körfezinin güney kıyılarını ve İzmir"in kuzey kıyı bölgesini de çok olumsuz etkileyecektir. Burada termik santral kurmak bir akıl tutulmasıdır. Evet ülkenin elektriğe ENKA"nın ise kara ihtiyacı olabilir. Ancak elektrik üretimi ya da sanayide üretim doğayı, çevreyi yok ederek, tarımsal alanları ve ürünleri yararlanamaz hale getirerek, insan sağlığını hiçe sayarak yapılamaz. Bu anayasada dile getirilen "insan sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı" na müdahaledir. Bu bölgede termik santrale izin vermek "Akdeniz"in İncisi" tarih ve turizm merkezi olan İzmir"e ihanettir. Termik santralin yapılacağı yer ve çevresi, bitki örtüsüyle, tarım arazisiyle, tarihi ve doğasıyla, koylarıyla cennetten bir köşedir. Termik santral kurulmak istenen arazi hem tarımsal alan, hem dikili tarım arazisi hem de kentsel SİT kapsamındadır. Buna rağmen ENKA Termik Santral yapmakta ısrarlı davranmaktadır.

ENKA, memleketini değil parayı sevmektedir. Termik santral bir şaka değil, ölümün adıdır. Yeni Foça"ya çok yakın olan Nemrut Sanayi Bölgesine ENKA"nın dışında 3 termik santral daha kurulacak, felaketin boyutu daha da artacaktır.”

 

ALİAĞA TERMİK SANTRAL TARLASI DEĞİLDİR

 

Basın açıklamasının sonunda FOÇEP Dönem Sözcüsü Bahadır Doğutürk Aliağa da kurulu bulunan 2000 mw gücünde termik santraller bulunduğunu ifade ederek “Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) de 3. etap ta 380 mw elektrik üretecek santral var ve yine tesisler içerisinde 105 mw gücünde elektrik üretecek dizelli santral var. Bölgede 1520 mw gücünde doğal gaz elektrik üretim santrali var. Bunların toplamı zaten 2000 mw. 2000 mw kapasiteli enerji üretimi bölgede varken kömürle çalışan termik santrale ne ihtiyaç var. Aliağa Termik Santral tarlası değildir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78