• BIST 9055.87
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İzmir 25 °C

Termik Santrale Hayır

Termik Santrale Hayır
Bakırçay Belediyeler Birliği, İzmir Kent Konseyleri Birliği, Aliağa Kent Konseyi ve Menemen Kent Konseyi işbirliğiyle “Kömüre dayalı termik santrale, yaşam hakkımız için hayır” sloganıyla gerçekleştirilen

TERMİK SANTRALE HAYIR

 

BAKIRÇAY KÖMÜRE DAYALI TERMİK SANTRAL İSTEMİYOR

ALFA TİVİ www.alfativi.net

 

Bakırçay Belediyeler Birliği, İzmir Kent Konseyleri Birliği, Aliağa Kent Konseyi ve Menemen Kent Konseyi işbirliğiyle “Kömüre dayalı termik santrale, yaşam hakkımız için hayır” sloganıyla gerçekleştirilen panelde konuşan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Sadece işsize iş, aşsıza aş vereceğim diye, o kisve altında çevreyi kirletmeye kimsenin hakkı yok” dedi.

 

 

TOPLANTININ DEVAMINI İZLEMEK İSTİYORSANIZ TIKLAYINIZ

 

http://www.alfativi.net/video-kategori-sayfalari/cevre-videolari.html

 

Aliağa"da kurulmak istenen kömüre dayalı termik santrale “hayır”

demek için Menemen Belediye Kültür Merkezi"nde, Menemen Kent Konseyi ev sahipliğinde düzenlenen panele; CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, İzmir İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Dikili Belediye Başkanı ve Bakırçay Belediyeler Birliği Dönem Başkanı Osman Özgüven, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Aliağa eski Belediye Başkanı ve eski Milletvekili Hakkı Ülkü, Foça Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yurtseven, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, İzmir Kent Konseyleri Birliği"ne bağlı Kent Konseyleri Başkanları, Meslek Odaları Başkanları, CHP Menemen İlçe Başkanı Av. İsmail Akıncı, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri,  Muhtarlar, Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

20 YIL SONRA YİNE AYNI SENARYO…

Aliağa"da 20 yıl önce Japonlar tarafından termik santral yapılmak istenildiği, bu girişimin halkın direnişi ve hukuki mücadele sonucunda önlendiğini ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “20 yıl geçmiş, tekrardan yeni bir termik santral senaryosu yazılmış. Yine aynı bölgede, yine çevre karşıtı aktörlerin sahneye koyduğu, yine bir kömüre dayalı termik santral yapılıyor. Termik santral %100 zararlı. Sadece işsize iş, aşsıza aş vereceğim diye, o kisve altında çevreyi kirletmeye kimsenin hakkı yok” diye konuştu.

Çevreyi korumak adına üzerine ne görev düşüyorsa yapmaya hazır olduğunu ifade eden Başkan Şahin, “Yarının ekonomisi temiz bir çevreden geçer” sloganını tekrarladı ve şöyle dedi; “Bu bilinçli toplum benden de, hele hele o çevre karşıtı insanlardan da milyon kere akıllı bir toplum. Bu akıllı toplumun önünde yöneticilik yapmak bana onur, gurur veriyor. Bu aklınızdan, bilginizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bu toplum termik santrale dün nasıl "hayır" dediyse, bugün ve yarın da "hayır" diyecek. Çünkü sevgi kazanacak, bilinç kazanacak, çevre kazanacak. Bizim üzerimize ne görev düşüyorsa, bunun adı yargı olur, şu yada bu olur, cesaretimizi ortaya koyacağız.”

 

BAKIRÇAY BELEDİYELER BİRLİĞİ ESKİ GÜCÜNE KAVUŞMALI..!

Termik santrale karşı yapılan eylemleri düzenleyen Bakırçay Belediyeler Birliği"nin Dönem Başkanı ve Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, kurulması engellenmek istenen Bakırçay Belediyeler Birliği"nin önemli görevler üstlendiğini açıkladı. İzmir"den Aliağa Gencerli"ye kadar el ele zincir oluşturulduğu yılları hatırlatarak, Bakırçay Belediyeler Birliği"nin yeniden eski gücüne kavuşması gerektiğini ifade etti; “İnsanlarımızın insanca yaşayabileceği bir çevre oluşturmak için üzerimize ne düşüyorsa yapmalıyız. Çünkü bir tane Türkiye var. Çevre için bütün gücümüzle mücadele etmeliyiz” diye konuştu.

 

“TERMİK SANTRALLER ÖLÜMLERE YOL AÇIYOR”

Çevre ve Orman Bakanlığı"nın, çevreyi orman kanunları ile idare etmek istediğini söyleyen gazeteci-yazar Hüseyin Yurttaş"ın yönettiği panelde; termik santrallerin insan sağlığına etkilerinden bahseden Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Uzman Doktor Raika Durusoy; termik santrallerin bacasından çıkan kimyasalların çevreyi kirlettiği ve bin km kadar ötedeki insanların sağlığını etkilediğini açıkladı. Hava, su, toprak ve gıdayı en çok kömüre dayalı termik santrallerin kirlettiğine dikkat çekti. Termik santrallerin yarattığı kirliliğin erken ölümlere yol açtığı, kalp ve dolaşım sitemini etkileyerek ani ölümlere neden olduğuna dikkat çekti. 

 

“ALİAĞA"YA DEMİRCİ DÜKKANI BİLE AÇILMAMALI”

Dünya nüfusunun %20"sinin toplam enerjinin %60"ını kullandığını açıklayan Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ümit Erdem, en çok enerji tüketimini gelişmiş ülkelerin yaptığına dikkat çekerek; “Bunlar bu şekilde ranta devam ederse biz ne yaparsak yapalım başarı elde edemiyoruz” dedi.

Aliağa"dan çıkan kirliliğin İzmir bütününü etkilediğini söyleyen Erdem; “Aliağa"ya bırakın termik santrali, demirci dükkanı bile açılmamalı. Birileri sanki buranın bitmesi için karar almış” diye konuştu. Türkiye"de enerji politikaların tamamen termik santraller üzerine kurulduğunu söyleyen Erdem, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmek gerektiğini söyledi.

 

İZMİR"DE 4 TERMİK SANTRAL PLANLANIYOR..!

Ülkemizde birçok şeyin olmadığı gibi, enerjinin de politikası olmadığını söyleyen TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Sedat Gülşen; “Türkiye neredeyse dünyanın en pahalı enerjisini kullanıyor. Amerikan vatandaşından 8-9 kat enerji bedeli ödüyoruz” diye konuştu.

“Ne kadar enerji tüketirseniz o kadar gelişmiş ülke olursunuz” sözünün yanlışlığına dikkat çeken Nuri Sedat Gülşen, “Önemli olan, tükettiğiniz enerji ile ne kadar gayri safi milli hasıla ürettiğinizdir” dedi.

Türkiye"de Elektrik Üretim Anonim Şirketi"ne bağlı 14 santral bulunduğunu, yapılması planlanan 26 termik santralden 4"ünün de İzmir"de kurulmak istendiğini açıklayan Nuri Sedat Gülşen, Aliağa bölgesinin kirli endüstri bölgesi yapısından kurtarılması gerektiğini ifade etti.

 

MUĞLA TEHLİKEYE EN GÜZEL ÖRNEK!

Muğla-Yatağan Termik Santrali"nin bölgesine olumsuz etkilerinden örnek veren Muğla Üniversitesi Sosyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı ve Muğla Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Muammer Tuna ise konuşmasında; “Yatağan santralinin bacasından çıkan gazlar Denizli"ye kadar ulaşmış ve asit yağmurlarının etkileri buralarda da görülmüştür. Mahkeme kararı ile bunlar tespit edilmiştir” dedi.

 

BAŞKAN ŞAHİN"DEN MENEMEN"E ÖZGÜ HEDİYE…

Davetlilerden gelen soruları da yanıtlayan panelistlere Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Menemen"e özgü toprak vazo hediye etti. Başkan Şahin"in hediyelerini panelistlere; CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, İzmir İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, Dikili Belediye Başkanı ve Bakırçay Belediyeler Birliği Dönem Başkanı Osman Özgüven, Aliağa eski Belediye Başkanı ve eski Milletvekili Hakkı Ülkü takdim etti. Yaklaşık 2,5 saat süren panel, çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78