• BIST 9079.97
  • Altın 2324.743
  • Dolar 32.3404
  • Euro 34.913
  • İzmir 17 °C
» »

Teröristlerin Korkulu Rüyası COBRA II'nın Test görüntüleri

Teröristlerin Korkulu Rüyası COBRA II'nın Test görüntüleri
Otokar Cobra II'nin test görüntüleri.

OTOKAR’A 106,1 MİLYON EURO’LUK ZIRHLI ARAÇ SİPARİŞİ

Türkiye’nin özel sermayeli en büyük savunma sanayii şirketi Otokar, iç güvenlik kuvvetlerinin çeşitli hizmetlerinde kullanılmak üzere 106,1 milyon Euro tutarında COBRA II taktik tekerlekli zırhlı araç siparişi aldı. Araçların teslimatının 2017 yılı ilk çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.

Türkiye'nin özel sermayeli en büyük savunma sanayii şirketi Otokar’ın kendi tasarladığı ve ürettiği, yüksek koruma seviyesi, geniş iç hacmi ve üstün hareket kabiliyeti ile dikkat çeken Cobra II aracının ülke savunmasındaki rolü artıyor. Otokar, güvenlik güçlerinin çeşitli hizmetlerinde kullanılmak üzere 106,1 milyon Euro tutarında yeni bir sipariş aldı. Sipariş kapsamında COBRA II 4x4 taktik tekerlekli zırhlı araçları, çeşitli sistemler, bakım ve destek hizmetleri ile birlikte sunulacak. Araçların teslimatının yıl sonunda başlanarak, 2017 yılı ilk çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.

“MİLLİ VE MODERN ÇÖZÜMLER SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Türkiye’nin tek milli kara sistemleri üreticisi olan Otokar’ın Genel Müdürü Serdar Görgüç, siparişe ilişkin şunları söyledi: “Fikri mülkiyet haklarının tamamı Otokar’a ait olan ve gelişen tehditlere karşı özel olarak tasarlanan Cobra II için ilk iki siparişi geçtiğimiz yıl almıştık. Mühendislik kabiliyetimiz, ar-ge imkanlarımız ile iç güvenlik güçlerimiz ve silahlı kuvvetlerimiz için modern ve çağdaş çözümler sunmaya devam edeceğiz.”

YÜKSEK KORUMA VE TAŞIMA SEVİYESİ İLE ÖNE ÇIKIYOR

Günümüz tehditlerine uygun ve kullanıcı beklentileri doğrultusunda Otokar tarafından tasarlanan ve üretilen COBRA II araçları yüksek koruma ve taşıma seviyesi ile öne çıkıyor; büyük iç hacmi ile dikkat çekiyor. Yine fikri mülkiyet hakları Otokar’a ait olan, COBRA taktik tekerlekli zırhlı araç ile aynı hareket kabiliyetine sahip olan COBRA II, balistik, mayın ve EYP tehditlerine karşı üstün koruma sunuyor. Ülkemiz koşullarına uygun olarak yapılan testlerden başarı ile geçen COBRA II farklı görevler için modüler bir yapı sunuyor. Aracın ihracat pazarları için özel olarak geliştirilen amfibik tipi de bulunuyor. Yakın zamanda bir Körfez ülkesinde sıcak iklim ve amfibi testlerine tabii tutulan Cobra II, bu testlerde binlerce km yol katetti ve açık deniz yüzme testlerini başarı ile tamamladı./ EGE BASIN GRUBU

 

İzlenme: 6410
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78