• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İzmir 21 °C

Tetra Pak Türkiye'ye İki Çevre Ödülü

Tetra Pak Türkiye'ye İki Çevre Ödülü
TETRA PAK TÜRKİYE'YE İKİ ÇEVRE ÖDÜLÜ

Tetra Pak, çevre ve geri dönüşüm konusunda ölçülebilir, topluma değer katan projeler ile doğal kaynakları korunması ve verimli kullanılma bilinci aşılamaya devam ediyor. Bu alanlardaki çalışmalarıyla başarılarına yenilerini ekleyen Tetra Pak, TİSK ve Ege Üniversitesi tarafından 2 farklı ödüle layık görüldü.

“İyi Olanı Korur” sloganı çerçevesinde; çevre bilinci yaratmaya ve geri dönüşümün yanı sıra sürdürülebilirlik ve yenilenebilirlik gibi kavramların gelişmesine öncülük eden Tetra Pak, topluma değer katan projeleri ile fark yaratmaya devam ediyor.

Tetra Pak, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ve İstanbul Üniversitesi’nin bilimsel onayıyla 13 yıldır, temel eğitim okullarında hayata geçirdiği “Küçük Şeyler Doğayı Yeniler” projesiyle, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) “TİSK Kurumsal Sosyal Sorumluluk 2016 Yılı Ödül Töreni”nde birçok farklı alanda değerlendirilen projeler arasında “Kapsayıcılık” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Türkiye’de çevre bilincini artırmak, ayrı biriktirme ve geri dönüşüm konusunda daha bilinçli nesiller yetiştirilmesine destek olmak için projeler geliştiren Tetra Pak, bir diğer ödülü ise Ege Üniversitesi’nden aldı. Ege Üniversitesi öğrencileri arasında gerçekleştirilen anket sonucunda Tetra Pak, ‘’En iyi Çevre Dostu Firma Ödülü’’ kategorisinde ‘’Kristal Yaka İş Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Tetra Pak Türkiye ve Kafkaslar Çevre Müdürü Umay Yılmaz, “Tetra Pak olarak tüm dünyada her gün milyonlarca insana güvenli, yenilikçi ve çevreci ürünler sağlıyoruz. Bu doğrultuda şirketin küresel çevre politikası, üretim ve tüketimin her evresinde çevreyi korumayı esas alacak şekilde düzenlenmiş durumda.

Tetra Pak olarak, çevreyi koruma konusundaki sosyal sorumluluk bilincimizi Türkiye’de de geniş kitlelere yaymaya devam ediyoruz. Bu çerçevede Tetra Pak Türkiye olarak, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ve İstanbul Üniversitesi’nin bilimsel onayıyla, çevreyi korumak, geri dönüşümün önemini anlatmak ve geri dönüşüm bilinci geliştirmek amacıyla hayata geçirdiğimiz ‘’Küçük Şeyler Doğayı Yeniler’’ sosyal sorumluluk projemizle 13 yılda 1 milyon 250 bini aşkın ilköğretim öğrencisine doğrudan ulaştık. Ülkemizde çevre bilincini artırmaktan ve ambalaj atıklarını diğer atıklardan ayrı biriktiren, geri dönüşüm konusunda bilinçli nesiller yetişmesine katkıda bulunmaktan duyduğumuz mutluluk projemiznin aldığı sayısız ödülle katlanarak artıyor’’ dedi.

Aliağa  / Aliağa Haber / Aliağa Haberleri / Aliağa Gündem / İzmir / Yeni Vizyon Gazetesi 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78