• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

Tevfit Fikret’e Gurur Veren Başarı

Tevfit Fikret’e Gurur Veren Başarı
MEF Okulları ve MEF Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen, bilim dünyasının lise düzeyindeki genç yeteneklerini yapılan araştırma projeleri ile geliştirmeye teşviki amaçlayan “Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu.

TEVFİT FİKRET’E GURUR VEREN BAŞARI
 
MEF Okulları ve MEF Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen, bilim dünyasının lise düzeyindeki genç yeteneklerini yapılan araştırma projeleri ile geliştirmeye teşviki amaçlayan “Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması”nda  ödüller sahiplerini buldu.

Maden kazalarını artık ocakta çalışan işçilerin kaderi olmaktan kurtaracak bir proje geliştiren İzmir Tevfik Fikret Fen Lisesi Öğrencisi, Tuna Ilgın Kozak, “TOF / Uçuş Süresi ile maden içinde konum belirleme” isimli projesi ile iki dalda birden ödül alarak 25 yıldır düzenlenen MEF Ulusal ve Uluslararası Proje Yarışmasında bir ilki 
gerçekleştirdi. Tuna Ilgın Kozak, geliştirdiği projesi ile Fizik dalında Türkiye birincisi ve tüm projeler arasında İnovasyon Ödülünü almayı hak kazanarak okulunun gurur kaynağı oldu. 

BU PROJE ILE MADEN KAZALARINA SON
Tuna Ilgın Kozak’ın projesinde, maden ocaklarında çalışan işçilerin anlık olarak konumlarının kayıt altına alınması ve acil durumlarda müdahale edilmesi için yerlerinin daha kolay saptanması amaçlanıyor.

Maden ocaklarında çalışan işçilerin, ihmaller sonucunda yaşanan kazalardan dolayı hayatlarını kaybetmelerinden yola çıkarak projesini geliştiren duyarlı öğrenci Tuna Ilgın Kozak, DOESEF ile Londra’daki International Youth Science Forum etkinliğinde ülkemizi temsil edecek. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78