• BIST 8985.79
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İzmir 23 °C

Ticari Amaçlı Ucuz Akaryakıt İstiyoruz

Ticari Amaçlı Ucuz Akaryakıt İstiyoruz
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarının yüksekliği taşımacı esnafımızın belini büküyor. Taşımacı ve nakliyeci esnafımızın maliyetleri iyice arttı. Nasıl yatçılara sıfır ‘0’ ÖTV ile yak

PALANDÖKEN,“AKARYAKIT MALİYETİ TAŞIMACI ESNAFIN BELİNİ BÜKTÜ”

“TİCARİ AMAÇLI UCUZ AKARYAKIT İSTİYORUZ”

“YATLARA SIFIR ÖTV’Lİ AKARYAKIT VERİLİYOR”

“ARTIK EVE EKMEK GÖTÜREMEYECEK KONUMA GELDİK”

“DIŞARIYA 1.5, İÇERİYE 4,51 LİRAYA BENZİN SATIYORUZ”

 “TAŞIMA MALİYETİ DÜŞERSE VATANDAŞ UCUZA ALIR”

Benzine ve motorin fiyatlarının yeterince indirilmemesinin şoför ve nakliyeci esnafının belini büktüğünü belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarının yüksekliği taşımacı esnafımızın belini büküyor. Taşımacı ve nakliyeci esnafımızın maliyetleri iyice arttı. Nasıl yatçılara sıfır ‘0’ ÖTV ile yakıt veriliyorsa, şoför esnafımızda biraz nefes aldıracak düşük vergili ucuz akaryakıt istiyor. Yoksa şoför ve nakliyeci esnafımız eve ekmek götüremeyecek duruma geldi” dedi.

“AKARYAKIT FİYATLARI CEP YAKIYOR”

Benzinin litre fiyatının 4,51 TL olduğunu kaydeden Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Benzin ve motorine yapılan son zamlar taşımacı ve nakliyeci esnafımızı zor durumda bırakıyor. Yurtiçinde kullanılan benzin miktarı kadar yurtdışına litresi 1,5 liradan benzin ihraç ediyoruz. Dünyanın en pahalı akaryakıtını biz kullanıyoruz. Hâlbuki bir litre benzin üzerinde yüzde 65 ÖTV-KDV payı, yüzde 13,3 oranında da dağıtıcı, bayi payı var. Fiyatlara zam yapmak yerine vergiler düşürülerek taşımacı esnafına ucuz akaryakıt verilmesini istiyoruz” diye konuştu.

“EN BÜYÜK MALİYET MAZOT”

Taşımacı esnafının en büyük maliyetinin motorin olduğunu söyleyen Bendevi Palandöken, “Mazot fiyatlarıyla baş edecek durumumuz kalmadı. Taşımacılık faaliyeti ile uğraşan bir esnafın bu fiyatlarla para kazanması çok zor. Kazancımızı yakıt ve yedek parçaya veriyoruz. Mazotun litre fiyatı 2016 Haziran ayında 3,90 TL’den satılıyor. Ülkede mazot kullanımı arttıkça mazota yapılan zamlarda artıyor. Maliyetlerin hızla arttığı bir ortamda şoför esnafımızın ödemek zorunda olduğu gelir vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, katma değer vergisi, özel tüketim vergisi, zorunlu trafik sigorta primleri düşünüldüğünde, gece gündüz yollarda direksiyon sallayan nakliyeci esnafının mesleki faaliyetini sürdürmekte ne kadar zorlandığı aşikardır. Başka ülkelerde ticaret amaçlı kullanılan ucuz motorin imkânı bizde de olmalıdır. Taşıma maliyetleri düştüğünde vatandaşın yediği içtiğinin de fiyatları düşecek, daha ucuza alabilecektir” diye vurguladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78